بهروز جلائی کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری بسیج گفت: اگر به دنبال نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی در جامعه هستیم در ابتدا باید شناختی از این سبک زندگی پیدا کنیم.
وی در ادامه افزود: برای داشتن سبک زندگی اسلامی سه مولفه لازم است که اولی باورها و جهان بینی است که یک جامعه دینی باید یک جهان بینی توحیدی داشته باشد و دوم ارزشها و ایدئولوژی است و در یک جامعه اسلامی باید ارزشهای دینی نهادینه شود و سوم سبک زندگی و نظام ترجیحات رفتاری است یعنی بهترین ترجیح رفتاری برای یک عمل.
کارشناس اجتماعی اظهار داشت: با این مقدمه آنچه که می تواند سبک زندگی اسلامی را نهادینه کند شناخت است و باید سعی کنیم با اطلاع رسانی کامل در جامعه شناختی نسبت به سبک زندگی اسلامی به وجود بیاوریم و سپس سایر ملزوماتی که می تواند تقویت کننده سبک زندگی اسلامی باشد نظیر باورها ارزشها و... را در نظر بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به نقش رسانه ها در نهادینه کردن و ترویج سبک زندگی اسلامی عنوان کرد: رسانه ها در زمینه تبیین سبک زندگی اسلامی کارهایی انجام داده اند اما آن چه که مهم است اهمیت این موضوع است، سبک زندگی موضوعی نیست که تنها به صورت ماهانه، سالانه یا به صورت همایش وسمینار و... به آن پرداخته شود بلکه باید همیشگی باشد. نوع نوشتار و انعکاس اخبار در رسانه ها نیز باید به سبک اسلامی انجام شود و باید تمامی زوایای سبک زندگی اسلامی به صورت دائمی مورد بحث قرار گرفته و دغدغه ای اصلی به حساب آورده شود و مطبوعات نیز باید ستون ها و یا صفحاتی به این موضوع مهم اختصاص دهند و به آن بپردازند که در حال حاضر با این گستردگی و تاثیرگذاری کاری انجام نشده است.
جلائی با اشاره به نقش تاثیر گذار نهادهای آموزشی که عهده دار تربیت نسل آینده ما هستند در ترویج سبک زندگی اسلامی گفت: بار زیادی از تربیت فرزندان ما بر دوش آموزش و پرورش قرار گرفته است در حالی که این بخش دچار مشکل در بخش کتابها و منابع درسی است، در منابع درسی آموزش و پرورش نشانی از سبک زندگی اسلامی وجود ندارد و با تمام شدن هر مقطع از مدرسه، دانش آموز حتی با ده صفحه مطلب در مورد سبک زندگی اسلامی آشنا نشده است که حاکی از نقصان کتب آموزشی ماست و دیگری اینکه آیا مربی که بتواند سبک زندگی اسلامی را به نسل آینده انتقال دهد در آموزش پرورش وجود دارد.
وی در ادامه افزود: خانواده در اسلام و در جامعه اسلامی به عنوان رکن اصلی و با اهمیتی قلمداد شده و امروز خانواده ها باید بدانند که ترویج و نهادینه کردن سبک زندگی اسلای یک ضرورت است و همانطور که سایر نیاز های فرزندان را برآورده می کنند برای نهادینه کردن این اصل مهم نیز باید تلاش کنند.
جلائی در پایان عنوان کرد: دولتمردان و مسولین نیز باید به این امر مهم کمک کرده و در سیاستگذاری های خود سبک زندگی اسلامی را به کار ببرند تا برای افراد جامعه نمود عینی داشته باشد.
یادداشت |
اجماع عراقیها برای حمایت از بسیج مردمی ادامه دارد