۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
13:51
کد خبر : 8546306
۰۹:۴۷

۱۳۹۴/۰۵/۰۵
یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی:

میوه هر فصل را در همان فصل بخورید/ آسیب‌های نگهداری طولانی مدت میوه

یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: نگهداری و مصرف میوه در فصولی غیر از زمان اصلی باعث آسیب به بافت میوه و ویتامین‌های محلول در آب به ویژه ویتامین C می‌شود.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر بهزاد کاظمی قوشچی، درباره فواید مصرف هر میوه در فصل مخصوص به خود گفت: نگهداری و مصرف میوه در فصولی غیر از زمان اصلی باعث تغییر خواص میوه می‌شود و به هیچ وجه نمی‌توان میوه را در فصل‌های دیگر با کیفیت اولیه نگهداری کرد.

دریافت میوه مخصوص به هر فصل مانع از پیری زودرس می‌شود
وی ادامه داد: در هر فصل ویتامین‌ها، رادیکال‌های آزاد و ویتامین‌های محلول در آب مخصوص نیاز بدن وجود دارد و اگر در هر فصل میوه مخصوص به آن را دریافت نکنیم باعث پیری زودرس و مشکلات دیگر می‌شود.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: به عنوان مثال خیار میوه‌ای است که تبع سردی دارد و معمولاً مصرف آن در فصل تابستان بیشتر است، هندوانه نیز به دلیل پر آب بودن میوه‌ای مخصوص فصل گرما محسوب می‌شود، درصورتی که نگهداری و مصرف این میوه در فصل زمستان سخت است و کیفیت میوه مانند میوه تابستان نیست.

نبود تکنولوژی نگهداری در برخی از میوه‌ها
قوشچی با بیان این‌که نکته مهم نوع نگهداری میوه‌ها در فصلی غیر زمان اصلی آن است، ادامه داد: این کار باعث می‌شود حتماً ویتامین‌های محلول در آب به ویژه ویتامین C در میوه‌ها آسیب ببیند، البته تکنولوژی نگهداری در برخی از میوه‌ها مانند توت فرنگی نیز وجود ندارد و نمی‌توان آن را نگهداری کرد به این دلیل که بر اثر نگهداری طولانی مدت بافت میوه دچار تخریب می‌شود و کیفیت اولیه را از آن دریافت مشاهده نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: ممکن است با مواد نگهدارنده مانند پارافین به دنبال ماندگاری این میوه‌ها باشیم اما در واقع با این کار شکل طبیعی میوه را از بین می‌بریم و با استفاده از افزودنی‌ها به دنبال افزایش عمر محصول هستیم که عملاً کیفیت میوه کاهش پیدا می‌کند، همچنین با این کار یک سری مواد شیمیایی مضر به بدن اضافه می‌شود.

مصرف میوه‌های طبیعی مفیدتر از میوه‌های خشک
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این‌که برخی میوه‌های خشک مانند انجیر را می‌توان در غیر از فصل خود نگهداری کرد، بیان کرد: با این وجود هضم و جذب میوه‌های طبیعی در هر فصل بهتر از مصرف میوه‌های خشک است و بدن می‌تواند با میوه‌های تازه سوخت و ساز مناسبی انجام دهد با فرآوری میوه هضم و جذب آن نیز از حالت طبیعی خارج می‌شود، علاوه بر این‌که ممکن است که مواد شیمیایی مضری به آن اضافه شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید