رئیس اتحادیه لبنیات کشور گفت:
شیرهای فلهای شیرهای برگشتی کارخانهجات هستند/ استفاده از شیر فلهای باعث مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیکها میشود
رئیس اتحادیه لبنیات کشور گفت: شیر فلهای یا سنتی شیرهای برگشتی کارخانهجات هستند و استفاده از این نوع شیر بروز تب مالت یا مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیکها را به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری بسیج، محمدرضا اسماعیلی، درباره رواج مصرف شیر
فلهای در کشور گفت: تمامی آزمایشهای میکروبی و شیمیایی محصولات پاستوریزه
همچنین محیط کشت آن در کارخانه کاملاً کنترل میشود اما متاسفانه عامه
مردم بر این باور هستند که مصرف شیرهای فلهای و سنتی بهتر هستند.
رئیس اتحادیه لبنیات با اشاره به اینکه امروزه مشکلی با عنوان شیر فلهای
یا سنتی در کشور وجود دارد که در واقع شیرهای برگشتی کارخانهجات هستند،
افزود: این نوع شیر در محیط آزمایشگاه کنترل نمیشود و در صورت وجود
بیماریها مانند ورم پستان گاو، جوشاندن آن نه تنها میکروب آن را از بین
نمیبرد بلکه میکروب آن را تشدید میکند.
وی در ادامه افزود: وقتی جوشیدن شیر از دمای ۷۳ درجه بالاتر برود
باکتریهای مفید و مغذی آن کم کم از بین خواهد رفت اما همچنان معتقد هستیم
که شیر باید جوشانده شود، نکته دیگر فرآیندی با نام سرد کردن شیر است؛ وقتی
شیر تا دمای ۷۳ درجه جوشانده شد باید دمای آن در ۴ ثانیه به ۴ درجه سانتی
گراد برگردانده شود که این شیر پاستوریزه محسوب میشود.
اسماعیلی، با بیان اینکه مردم از خواص شیر پاستوریزه غافل هستند و از شیر
فلهای استفاده میکنند که این موضوع عواقبی مانند تب مالت یا مقاوم شدن
بدن در برابر آنتی بیوتیکها را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از
میکروبها در شیر سنتی تست نمیشود اما در کارخانه جات کیتهای آنتیبیوتیک
وجود دارد و بیماریهای شیر بررسی میشود.
رئیس اتحادیه لبنیات کشور با بیان اینکه شیرهای پاستوریزه توسط سازمان
استاندارد و سازمان غذا و دارو کنترل میشوند، تاکید کرد: شیر پاستوریزه پس
از قرنطینه به بازار وارد میشود؛ شاید گاهی مشکلی برای لبنیات ایجاد شود
اما عمومیت ندارد.
نگهداری نامناسب باعث کپک زدن ماست میشود
وی درباره کپک زدن ماست کارخانهای پس از باز کردن در ظرف ابراز کرد: ممکن
است کپک زدن ماست به دلیل نگهداری نامناسب باشد و یا اینکه قرنطینه آن در
کارخانه درست انجام نشده است اما اگر پس از بازکردن در ظرف، کپک ایجاد شد
شاید به دلیل آلودگی محیطی یخچال است.
اسماعیلی، تصریح کرد: قرار دادن ماست پاستوریزه در محیط آلوده یخچال و ورود
قاشق آلوده، این ماده غذایی را دچار مشکل میکند پس باید توجه داشته باشیم
که باز کردن ظرف ماست باعث میشود که این ماده غذایی ماندگاری قبل را
نداشته باشد.
وی درباره نکات بهداشتی که به هنگام خرید لبنیات باید مورد توجه مصرف کننده
باشد، اظهار کرد: مهر استاندارد وزارت بهداشت باید بر روی محصولات لبنی
وجود داشته باشد همچنین مصرف کننده باید از مکانهایی لبنیات را خریداری
کند که نکات بهداشتی را رعایت و محصول را در یخچال نگهداری میکنند.