یکی از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس تنگه چهار زبر است که در جاده کرمانشاه - اسلام آبادغرب قرار دارد و به عبارتی دروازه ورودی کرمانشاه به شمار می آید. تنگه چهار زبر یادآور حماسه مرصادیان و شکست مفتضحانه اهل نفاق است که در ضلع شرقی این تنگه به مساحت ۱۱۰۰ متر مربع یادمانی احداث گردیده که در سال ۷۵ با دستان شهید والامقام امیر سپهبد صیاد شیرازی افتتاح شد و در ایام نوروز روزانه بالغ بر ۱۰ هزار زائر از این یادمان دیدن میکنند.
قصرشیرین یادآور حماسههای رزمندگان است
قصرشیرین نیز روزگاری نه چندان دور در آتش بعثی های جنایتکار میسوخت و در جای جای آن خون شهدا جاری است و رزمگاهی برای مجاهدان راه حق بود و این روزها پذیرای کاروانهای راهیان نور است.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان قصرشیرین در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار داشت: مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بهترین مکان برای یادآوری خاطرات رزمندگان و شهدایی است که از همه هستی خود در راه خداوند چشم پوشیدند.
سرهنگ علی احمد پور رزمگاه شهدا، جبهه شهید بهشتی، منطقه سومار، بیمارستان مخروبه قصر، نفت شهر و گیسکه را از جمله مناطق عملیاتی و اماکن مورد بازدید زائران نام برد و افزود: بوستان بسیج و نمایشگاه جلوه های ایثار از دیگر مکانها برای بازدید زائران راهیان نور در شهرستان مرزی قصرشیرین است.
این مسئول با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده و آمادگی کامل برای پذیرش زائران راهیان نور گفت: زائرسراهای خسروی و سومار برای اسکان زائران مهیا است.
بازی دراز خانقاه حقیقی عارفان است
اما سری هم به سرپل ذهاب بزنیم همان که عالم ربانی شهید بهشتی بازی درازش را خانقاه حقیقی عرفان نامید و بازی دراز همیشه سرفراز تا همیشه عبادتگاه عاشقانی باشد که دست نیاز به سوی خالق هستی بلند میکنند.
سرپل ذهاب در دوران دفاع مقدس از مهمترین مناطق عملیاتی بود و بارها مورد حمله دشمنان قرار گرفت اما استوار و پایدار باقی ماند و به همت دلاوران ایران اسلامی و فرزندان روح الله(ره) ذرهای از خاک پاک این دیار نیز غنیمت دشمن نشد.
بازدیدی از پادگان ابوذر و یادمان بازی دراز همه آنچه از زیبایی و عشق به پروردگار است را بازگو میکند، یادمان شهید والامقام شهید شیرودی، یادمان شهدای گمنام، قراویز و دشت ذهاب نیز این روزها محفل گرم زائران نور است.
زیارت امامزاده احمدبن اسحاق(ع) شهرستان سرپل ذهاب نیز لطفی دیگر دارد و لحظاتی راز و نیاز با معبود در جوار این امامزاده عظیم الشان روح و جان آدمی را صفا میدهد و زنگار از قلبها میزداید.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار داشت: به منظور پذیرایی و اسکان راهیان نور در این شهرستان اردوگاههای بازی دراز و قره بلاغ با ظرفیت اسکان ۱۵۰۰ نفر مهیا است و روزانه زائران بسیاری در این اردوگاه ها اسکان می یابند.
سرهنگ مسعود قنبری حضور ۲۵ هزار نفری زائران راهیان نور در این شهرستان را پیش بینی کرد وگفت: فضاسازی مناسب در اردوگاه ها و یادمان ها انجام شده و برنامه های متنوعی نیز برای زائران اجرا می شود.
ثلاث باباجانی سند رشادت رزمندگان دفاع مقدس است
اما سند رشادت رزمندگان در شهرستان ثلاث باباجانی این روزها زائران بسیاری را مشتاق دیدن و شنیدن ایثار و مقاومت رزمندگان در این دیار کرده است.
بیمارستان صحرایی شیخ صله در شهرستان ثلاث باباجانی از اماکنی است که زائران راهیان نور برای بازدید از آن رحل سفر میبندند و بازدیدی از این بیمارستان گوشهای از مقاومت و سختیهایی که بر شهدا گذشت را تداعی می سازد.
ثلاث باباجانی آلاله های سرخی را در بر گرفته که تا همیشه تاریخ جاودانه اند و ایثارشان لالایی مادرانی است که درس مقاومت و پایمردی به فرزندان خود میآموزند.
این بیمارستان در سال ۶۲ توسط رزمندگان لشکر ۲۷ محمد رسول الله(ص) ساخته شد و به عبارتی بزرگترین بیمارستان صحرایی غرب کشور در آن دوران بود.
دومین شهر مقاوم ایران میزبان زائران راهیان نور است
اما دومین شهر مقاوم ایران اسلامی نیز این روزها پذیرای زائران راهیان نور از سراسر کشور است و یادمان شهدای مطلع الفجر خاطران فراموش نشدنی رزمندگان را برای زائران بازگو میکند.
فرمانده سپاه شهرستان گیلانغرب در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار داشت: یادمان مطلع الفجر، تنگه حاجیان، جبهه آوزین از مقصد زائران راهیان نور در این شهرستان است و امسال تلاش ما بر ارتقا کیفیت خدمات بخشی به زائران راهیان نور است و در این راستا اقدامات لازم صورت می گیرد.
سرهنگ معصومعلی محمدی با اشاره به حضور راویان و خادمین شهدا در شهرستان گیلانغرب افزود: در ورودی شهرستان استقبال از زائران انجام و هدایت این عزیزان انجام می شود.
وی با اشاره به استقبال کاروانهای راهیان نور برای بازدید از مناطق عملیاتی شهرستان گیلانغرب بیان کرد: سال گذشته قریب به ۲۸ هزار زائر از مناطق عملیاتی و یادمان های این شهرستان بازدید نمودند.
شهرستان گیلانغرب آغاز و انتهای نبرد حق علیه باطل بود و شایسته نام مقاومت و پایداری است و زن و مردش برای دفاع از خاک وطن هراسی به خود راه ندادند و ارتش تا دندان مسلح بعثی را با سلاح ایمان و اراده به خاک افکندند.
گیلانغرب رزمگاه مجاهدانی است که در تیپ مسلم بن عقیل گردهم آمدند و با خود عهد بستند که تا جان در بدن دارند از خاک وطن دفاع کنند و خون پاک سرداران شهید خداکرمیان، بسیطی، خوشروان و... بر خاک این سرزمین تا همیشه تاریخ جاودانه خواهد ماند.
دشمن با کوته اندیشی تصور میکرد با طرفة العینی گیلانغرب را تصاحب میکند و راه را برای لشکریان می گشاید و فتحالفتوحی بدست می آورند اما اراده پولادین رزمندگان ایران اسلامی مجالی به این خیال بافیها ندادند.
آنچه نام گیلانغرب را در حماسه آفرینی جاودانه کرده مقاومت های مردمی در دوران دفاع مقدس بود و همه از پیر و جوان و زن و مرد برای مقابله با دشمن بسیج شدند.
تپه کرجی ها در ۱۳ کیلومتری شمال غرب گیلانغرب واقع شده و یادمان مطلع الفجر نیز مزار شهید صفر خوش روان است و با قدم نهادن در یادمان مطلع الفجر رشادت های رزمندگانی برایمان تداعی میشود که در آذر سال ۶۰ با رمز یامهدی(عج) بر دشمن تاختند و هزاران نفر از متجاوزان را به هلاکت رساندند.
بیمارستان پاوه نماد مقاومت و پایداری است
اما میرسیم به رشادت ها و جانفشانی های رزمندگان در پاوه؛ روزگاری نگاه ناپاک ضد انقلاب به پاوه دوخته شده بود و نبردهای بسیاری رخ داد و ضد انقلاب برای رسیدن به اهداف پلیدخود به هر عمل ناجوانمردانه ای متوسل شد و حتی به مجروحان بیمارستان پاوه رحم نکرد.
ضدانقلاب جز ترور و آشوب چیزی نمی دانست و به خیال خود با محاصره پاوه به اهدافش میرسد اما به فضل پرودگار در محاصره قوای احرار گرفتار آمدند.
فرمانده سپاه ناحیه پاوه نیز در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار داشت: هر ساله پاوه میزبان قریب به ۶۰ هزار زائر است که از مناطق عملیاتی و یادمان های این شهرستان دیدن می کنند.
سرهنگ بهشتی راد با اشاره به اتخاذ تمهیدات لازم برای اسکان زائران راهیان نور در شهرستان پاوه افزود: فضاسازی مناسب در یادمانها و محل های اسکان انجام شده است.