به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج،دکتر ابراهیم رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه واحد شهرکرد درباره مشکلات حوزه تولید و ثبت اختراع در کشور گفت: معمولاً بسیاری از نوآوریهای تولید شده توسط مخترعان در داخل کشور به نتیجه نمیرسد اما با این وجود به منظور ترغیب کردن آنان باید از اختراعات حمایت کرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تمامی ادارات و کارخانهجات طرحی را میپذیرند که صد در صد از بازده آن مطمئن باشند، تصریح کرد: در هیچ جای دنیا اینگونه نیست که فقط طرحهایی را که صد در صد به نتیجه برسد را حمایت کنند اما در ایران فرد در بروکراسی اداری میافتد، به این شکل فرد خسته شده و کنار میکشد.
رحیمی، بر این امر تاکید کرد که اگر از تعداد ۱۰۰ تحقیق و اختراع انجام شده ۳۰ درصد آن به نتیجه برسد نیازهای کشور ما را پاسخ خواهد داد.
سازمانها به قانون حمایت دو درصدی از پژوهش بیتوجه هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه واحد شهرکرد با انتقاد از اینکه تمامی ارگانها و سازمانها باید دو درصد بودجه خود را برای پژوهش هزینه کنند اما معمولا این اقدام انجام نمیشود، بیان کرد: در آخر سال برای طرحهایی هزینه میشود که شاید بازده خوبی نداشته باشد در حالی که اگر برنامه ریزی اتفاق بیافتد، نیازهای سازمان تعیین شود و از ابتدای سال از دانشگاهها خواسته شود تا نیازها را برطرف کنند مطمئناً طرحهای خوبی ارائه خواهد شد و بودجه به خوبی هزینه میشود.
شرکتهای دانش بنیان به دلیل کمبود بودجه در مرحله تولید متوقف میشوند
رحیمی، درباره نقش شرکت دانش بنیان در ارتباط علم و صنعت با یکدیگر گفت: در چند سال اخیر بر روی شرکتهای دانش بنیان مانور زیادی داده شده است پس مراکز رشد در تمامی دانشگاهها تاسیس و شرکتهای مختلف ساخته شد که این شرکتها تا حدودی پیشروی میکنند اما به دلیل کمبود بودجه در مرحله تولید متوقف میشوند.
وی ادامه داد: گفته میشود وامهایی با مبالغ بالا برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان وجود دارد اما کمتر دیده شده که به نتیجه برسد پس این موضوع حمایت سایر ارگانها را طلب میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه واحد شهرکرد خاطر نشان کرد: برای ارتباط دانشگاه و صنعت باید میان صنعت، معدن، استانداریها و دانشگاهها هماهنگی خوبی انجام شود البته در سالهای اخیر اتفاقات بسیاری خوبی افتاده است و امیدواریم که در آینده به نتیجه برسد.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |