به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، مهندس سولماز چوبکی، کارشناس سازمان غذا و دارو گفت: از آنجا که نوشیدنی چای جزء اقلام سبد خانوار محسوب شده و از پر مصرف ترین نوشیدنیهای ایرانیها است، عدهای با اهدافی خاص که میتواند بیشتر جنبه اقتصادی داشته باشد شایعاتی مطرح میکنند که از سوی افراد با حداقل آگاهی درباره تولید و واردات فرآوردههای غذایی مضحک تلقی میشود.
وی ادامه اداد: به طور مثال میگویند "صدها تن چای از کشور خارج میشود و پس از اضافه کردن افزودنیهایی از جنس خون که فرآوری پودر شده است تحت عنوان رنگ مجاز چای، مجددا به کشور وارد می شوند"؛ این در حالی است که محصولات وارداتی از نظر حلیت، کیفیت، سلامت و ایمنی توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو به دقت بررسی میشوند.
چوبکی، عنوان کرد: اسانس چای اسانس افزوده شده به چای بیشتر اسانس برگاموت است که این ترکیب با نام علمی citrus bergamia از خانواده مرکبات است.
وی افزود: کارخانههایی اجازه افزودن اسانس به چایهای تولیدی خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامههای پیش نیازی(PRB) بالای 900 برخوردار باشند و همه این ترکیبات که به عنوان طعم دهنده به چای افزوده میشوند به صورت طبیعی و یا مشابه طبیعی بوده و مطابق با قوانین ملی و بهداشتی با دارا بودن مجوزهای بهداشتی لازم مورد مصرف کارخانههای تولیدی قرار میگیرند.
شناسایی استفاده رنگ در چای
کارشناس سازمان غذا و دارو در ادامه بیان کرد: افزودن هر نوع رنگی به چای غیرمجاز بوده حتی اگر آن رنگ مجاز و خوراکی باشد اما از نظر این سازمان افزودن رنگ به چای ممنوع است.
چوبکی، گفت: مصرف کنندگان میتوانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه؛ بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزید اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده است که میتوانند مورد مذکور را از طریق سامانه 1490 جهت پیگیری اعلام کنند.
راه ساده اطمینان از سلامت
وی در پایان گفت: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی با کد رهگیری برای محصولات وارداتی دقت کنند، همچنین میتوانند آمار چایهای وارداتی و تولید داخل را از سایت غذا و دارو به نشانی www.fda.gov.ir دریافت کنند.