به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، علی رزازان، متخصص نانوتکنولوژی پزشکی با بیان اینکه در تولید علم نانوتکنولوژی در دنیا جزء کشورهای پیشرو هستیم، ادامه داد: اما علیرغم تلاشهای صورت گرفته در تجاریسازی محصولات نانویی آنچنان موفق نبودیم و نتوانستیم همگام با تحولات جهان پیش برویم.
این دکترای داروسازی تأکید کرد: با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل و شرایط حاکم بر دنیا ما نیاز به تجاریسازی علمی نانو و ارائه محصولات به جهان داریم و به بازار ایران نباید بسنده کنیم.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان گفت: استعمارگران از پیشرفت ایران در عرصه نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی هراس دارند و با فشارهای مختلف سعی در توقف آن دارند.
رزازان، افزود: دانشمندان ما به دلیل اینکه در لیست سیاه این کشورها قرار دارند زمانی که به سفارتخانه اروپایی یا آمریکایی مراجعه میکنند نمیتوانند موفق به دریافت ویزا شوند، که این گونه محدودیتها بر ضرورت تلاش مضاعف ما در این حوزه تأکید دارد.
وی توضیح داد: نانوتکنولوژی یک علم بین رشتهای است و در عین سادگی نیاز به تکنولوژی بسیار بالایی دارد که میتواند در برخی از رشتهها تحول ایجاد کرده حتی قوانین را تغییر دهد.
سودآوری نانوتکنولوژی در عرصه پزشکی آن را به قطب مهمی تبدیل کرده است
متخصص نانوتکنولوژی پزشکی با بیان اینکه نانوتکنولوژیعلمی، به تازگی وارد بازار تجاری دنیا شده است بیان کرد: همچنین قیمت محصولات تمام شده آن بالا بوده و برای کشوری مثل امریکا سودآوری بسیار زیادی دارد به همین دلیل آنها سعی میکنند بازار این تکنولوژی را منحصراً در اختیار داشته باشند.
این دکترای داروسازی افزود: نانوتکنولوژی در حوزه پزشکی به خصوص در بحث درمان سرطانها کاربرد زیادی دارد، به طوری که میتواند ضامن آیندهای روشن برای نسلهای بعدی این گونه داروها، نانورباتها و نانوداروها به شمار آید.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان اظهار کرد: در حال حاضر خیلی از این مباحث در حد تئوری است اما مطمئن هستم در آینده نه چندان دور به واقعیت تبدیل خواهد شد، چرا که تکنولوژی خیلی بالایی است و باعث طولانی شدن عمر بشر میشود، به عنوان مثال در آینده نانوداروهایی را خواهیم داشت که میتواند بدن را واکسینه کند و اگر یک سلول سرطانی شود نانودارو آن سلول را در نطفه از بین میبرد.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |