به گزارش خبرگزاری بسیج گلستان حسن محمودی کارشناس مسائل سیاسی در خصوص یوم الله 13 آبان در مصاحبه با خبرنگار بسیج گفت:سیزده آبان يادآور سه خاطره به ياد ماندني در حافظه تاریخ ایران است خاطرهاي كه عزت ،عظمت و استقلال ايران را در نگاه جهانيان به نمايش گذاشت. اين سه روز در تاريخ ايران ماندني است و مشمول گذر زمان نخواهد شد و حائز يك سري ويژگي های سیاسی و رفتاری در فرهنگ انقلاب اسلامی است که آن را به یک پدیده ضداستکباری و ضدآمریکایی تبدیل کرده است. بنابراین سیزده آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی آمریکای جنایتکار نامگزاری شد .
محمودی تصریح کرد:سیزدهم آبان سالگرد سه رویداد مهم در تاریخ ایران است تبعید امام خمینی به
ترکیه در 13 آبان 1343، کشتار دانشآموزان در 13 آبان 1357 در دانشگاه تهران و
تسخیر سفارت امریکا در 13 آبان 1358، سه رویداد متفاوت بودند، ولی هر یک در شکل
دادن به حرکت انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند. هویت هر سه رخداد، مبارزه با
استکبار و عوامل آن است در 13 آبان 1343 امام خمینی توسط مأموران حکومت شاه
بازداشت و پس از انتقال از قم به تهران، به ترکیه تبعید شدند. این تبعید در پی
اعتراض امام به سیاستهای حکومت پهلوی و از جمله تصویب لایحه کاپیتولاسیون به وقوع
پیوست. امام 9 روز پیش از تبعید، در مراسمی که به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) در
منزلشان برگزار شد، با ایراد نطقی جنایات و مفاسد کاپیتولاسیون را تشریح کردند.
این کارشناس سیاسی اظهار داشت:سیزدهم آبان 1357 و در روزهای اوجگیری انقلاب اسلامی دهها نفر از دانشآموزان که برای انجام تظاهرات در محوطه دانشگاه تهران تجمع کرده بودند، هدف تیراندازی مأموران حکومت قرار گرفته و به شهادت رسیدند. به دلیل بسته بودن درهای دانشگاه هیچ یک از دانشآموزان نتوانستند از برابر آتش گلولههای مأموران فرار کنند و این امر تلفات آنان را افزایش داده بود. این جنایت توسط دولت «آشتی ملی» شریف امامی صورت گرفت.حادثه 13 آبان 1357 بعد از حادثه 17 شهریور آن سال، دومین خونریزی عمده دولت شریف امامی بود؛ در حالی که عمر سیاسی این دولت از 70 روز تجاوز نمیکرد.
وی افزود:سیزدهم آبان 1358 ساختمان سفارت امریکا در تهران توسط جمعی از دانشجویان
معترض تصرف گردید از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا زمان تسخیر سفارت امریکا
در تهران دیپلماتهای امریکایی مستقر در سفارتخانه از هیچ تلاشی در جهت مقابله با
نظام نوبنیاد جمهوری اسلامی ایران فروگذار نمیکردند. تماس با سرکردگان گروههای ضد
انقلاب ، ارتباط حمایتی با شبکههای کودتا و براندازی در داخل کشور و تأمین مالی
گروهکهای تروریستی که در غرب و جنوب ایران به انفجار در لولههای نفتی و یا ایجاد
نا امنی و بیثباتی در مناطق کردنشین مشغول بودند، از عملکردهای مأموران سیاسی
فعال در ساختمان سفارت امریکا بود. این حقایق در اسناد لانه جاسوسی نیز آمده است.
بعضی از مقامات بلند پایه دولت کارتر پس از شکست وی در انتخابات 1359 ش. در خاطرات
خود، به نقش نامطلوب و مخرب دستگاه حکومتی امریکا علیه ایران که از طریق سفارتخانه
آن کشور در تهران هدایت میشد اقرار کردند. سفارت امریکا در تهران طی زمستان 1357
تا پائیز 1358 به مرکز فرماندهی عملیات جاسوسی و خرابکاری علیه جمهوری
اسلامی ایران تبدیل شده بود؛ نظامی که عمر سیاسی آن به یک سال نمیرسید.
با این حال سفارت امریکا زمانی توسط دانشجویان تسخیر شد که امریکا خواست
مشروع ملت ایران در استرداد شاه و اموال و داراییهای بلوکه شده ایران را نادیده
گرفت و حتی امکاناتی وسیع در اختیار فراریان حکومت شاه گذاشت تا تشکیلات خود را
علیه انقلاب سازماندهی و فعال کنند.
محمودی در ادامه به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اشاره کردو گفت:تسخیر لانه جاسوسی امریکا در تهران از ابتدا با حمایت امام خمینی مواجه
گردید. امام تصرف لانه جاسوسی توسط دانشجویان را «انقلاب دوم» لقب دادند و در
سخنانی، از این اقدام حمایت کردند:«
شما میبینید که الان مرکز فساد امریکا را جوانها رفتهاند گرفتهاند و
امریکائیها را هم که در آنجا بودند، گرفتند و آن لانه فساد را بدست آوردند و
امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند و جوانها مطمئن باشند که امریکا هیچ غلطی نمیتواند
بکند.»
وی به ثمرات و ویزگی های 13 آبان اشاره و گفت: 13 آبان آبان حائز يك سري ويژگي های سیاسی و رفتاری در فرهنگ انقلاب اسلامی است که آن را به یک پدیده ضداستکباری و ضدآمریکایی تبدیل کرده است. اگر چه رخداد13 آبان در سه فاصله زماني با سه هويت متفاوت حادث شده اما هر سه حادثه پيام و هدف مشتركی را تعقیب می کردند که مبارزه با سلطهگری و استقلالخواهی برجستهترین وجه اشتراک آنها بوده است.از جمله ثمرات این سه رویداد مهم عبارتند از:
1-شکسته شدن ابهت آمریکا و زمینه سازی برای فرهنگ ضداستکباری و ضدآمریکاگرایی در ایران و منطقه.
2-خنثیسازی پروژه استراتژی فشار و تهدید استکبار و بياثر شدن تلقينات امريكا براي مرعوب كردن جنبشهای مردمی.
3- تضمین روند پیروزی و تداوم انقلاب و جلوگیری از گرفتار شدن در دام دشمنان.
4- خنثیسازی نقشه امريكا برای بازگرداندن استثمار و استبداد به کشور از طریق دانشگاه و سفارت.
5- بهم خوردن موازنه استعماري در منطقه و همچنین معادلات سیاسی دست ساخته غرب در داخل ایران.
6-سیزده آبان فرقان و میزان خوبی برای تشخیص صف خادم و خائن در دوره نیم قرن عمر روند تاریخی خود بوده و هست.
7-افشاء مهرههاي دشمن در سطوح مختلف دولتی و خنثی سازی ساختار و سناریوهای طراحی شده هسته نفوذ.
8- استمرار بخشی به هویت ضد استکباری و ضدآمریکاگرایی در میان مردم و بسترسازی گفتمان ضداستکباری در جامعه.
مجمودی در سوال خبرنگار بسیج در خصوص برجام و اثرات آن برکشور گفت:برجام یک آزمون بزرگ برای دولت یازدهم بود که فکر می کردند با امضاء برجام دولت آمریکا از خوی استکباری خود دست خواهد کشید و به تمام مفاد برجام عمل خواهد نمود .درحالی که دشمن دشمن است و در هر شرایط دشمنی خود را خواهد کرد چه قبل از برجام باشد و چه بعد از برجام و امروز مخالف و موافق برجام اذعان دارند که در پسا برجام هیچ اتفاقی در دو حوزه تهدید و تحریم برای کشور حاصل نشده است و حتی بنظر می رسد برجام زمینه نفوذ را فراهم نموده است. تعبیر قرآنی «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاَ تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیطَانِ» ناظر به مسئله نفوذ گام به گام شیطان است. (المیزان جلد 8 صفحه 42)
محمودی افزود:یکی از اهداف خطرناکی که همواره آمریکا از مذاکرات هسته ای با ایران دنبال می کرده ، ایجاد کانال هایی برای نفوذ در ایران بوده است . مقام معظم رهبری در تاریخ 26 مرداد 1394 می فرمایند : « نقشه ی دوّم دشمن نفوذ است؛ میخواهند در کشورهای اسلامی و در کشورهای این منطقه، یک نفوذی بهوجود بیاورند که تا دهها سال ادامه داشته باشد.
این کارشناس سیاسی گفت: امروز آمریکا آبروی گذشته را در این منطقه ندارد؛ میخواهند این را بازسازی کنند. در کشور ما هم قصدشان همین است؛ در ایران هم نیّتشان این است. آنها به خیال خودشان، در این جریان مذاکرات هستهای ... نیّت آنها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیلهای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را به طور قاطع خواهیم بست؛ نه نفوذ اقتصادی آمریکاییها را در کشورمان اجازه خواهیم داد، نه نفوذ سیاسی آنها را، نه حضور سیاسی آنها را، نه نفوذ فرهنگی آنها را؛ با همهی توان ـ که این توان هم بحمدالله امروز توان زیادی است ـ مقابله خواهیم کرد؛ اجازه نخواهیم داد»
وی به سخن مقام معظم رهبری در تاریخ 25 شهریور 94 اشاره و گفت:معظم اله می فرمایند « در زمینههای اقتصادی، چشمهای بینای مسئولین اقتصادی بایستی باز باشد و مواظب باشند که نفوذ اقتصادی پیدا نکنند؛ چون نفوذ دشمن پایهی اقتصادِ محکم را متزلزل می کند. آنجاهایی که نفوذ اقتصادی کردند، آنجاهایی که توانستند خودشان را بر اقتصاد کشورها و ملّتها مثل یک بختکی سوار بکنند، پدر آن کشورها درآمد » ولیبرخی خوشباورانه تصور میکنند در دورهی پسابرجام، با سرازیر شدن سرمایه و فناوری غرب بهسوی ایران، گشایش اقتصادی فوقالعادهای رخ خواهد داد. بسیاری از صاحبنظران واقعبین، در تحقق چنین حالتی تردید جدی دارند و معتقدند حضور اقتصادی غرب در دورهی پسابرجام بیشتر در سطح بازار مصرف کالاهای غربی و نیز حضور برندهای مصرفی غرب همچون فروشگاههای زنجیرهای و... خواهد بود. تأملی در سفر چند هیئت دیپلماتیکی که از تهران دیدن کردند نیز مؤید همین ادعاست که بیشتر بهدنبال بازاریابی برای کالاهای خود بودهاند تا سرمایهگذاری و انتقال فناوری، خصوصاً در حوزههای راهبردی و تأثیرگذار در پیشرفت کشور. البته این سطح از حضور اقتصادی غرب، منافع دیگری را نیز دنبال میکند و آن وابستهسازی بازار و ذائقهی مصرفکنندهی ایرانی به کالای غربی، کنترل از راه دور بازار و گردش پول در اقتصاد ملی ایران و نیز داشتن فرصتهای بالقوه برای دخالت در اقتصاد ایران است.
: وی در پایان گفتبخشی از نفوذ اقتصادی دشمن از طریق تجارت ، بازرگانی ، ورود کالاهای آمریکایی ، راه اندازی بانک های خارجی در کشور ، اعطای وام های گوناگون برای خرید کالاهای مصرفی از کشورهای خارجی و ...صورت می گیرد. بی توجهی دولت به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی ، و چشم دوختن به دست آمریکا و اروپا ، راه را برای نفوذ اقتصادی دشمن باز می کند
انتهای خبر/