۰۷ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 27 April 2025
16:06
کد خبر : 9258745
۰۸:۵۰

۱۳۹۹/۰۴/۳۰

سومین حرم اهل بیت‌ به‌عنوان حرم اهل بیت(ع) تجلی پیدا کند

حجت‌الاسلام علی‌رضا حدائق گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) شیراز، از سومین حرم اهل بیت(ع) انتظار است که به‌ عنوان حرم اهل بیت(ع) تجلی پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌رضا حدائقدر نشست خبری در مدرسه تاریخی منصوریه شیراز  اظهار کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) شیراز، از سومین حرم اهل بیت(ع) انتظار است که به‌ عنوان حرم اهل بیت(ع) تجلی پیدا کند.

در گذشته تاریخ نیز شیراز دارالعلم و مهد علم بوده است

وی با یادآوری اینکه استان فارس دارای بیشترین تعداد بقاع متبرکه در سطح کشور است و حق شیراز است که در این وادی بدرخشد، افزود: در گذشته تاریخ نیز شیراز دارالعلم و مهد علم بوده است، اما اکنون شیراز به جایگاه واقعی خود نرسیده است و رساندن شیراز به جایگاه حقیقیش رسالت جمعی برای همگان است.

مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز تصریح کرد: اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی حل شود، باید مشکلات اعتقادیمان حل شود، در قرآن ۲۸ مورد خداوند زکات و نماز را با هم یاد کرده است و در تمام این موارد اول می‌گوید نماز بعد زکات یعنی اول باید اعتقاد قوی شود.

امروز از هر جا ضربه می‌خوریم، از ضعف اعتقادات است

حدائق ادامه داد: امروز از هر جا ضربه می‌خوریم، از ضعف اعتقادات است به‌عنوان مثال گران‌فروشی، طلاق، دزدی، اختلاس و غیره همگی به دلیل ضعف اعتقادات است؛ لذا اگر مسؤلان شهرداری، استانداری، نیروی انتظامی، بهزیستی، آموزش و پرورش و تمام ارگان‌ها دولتی می‌خواهند در کارشان موفق باشند باید اول اعتقادات مردم را قوی کنند، اگر اعتقاد و ایمان مردم قوی شود، دیگر این وضع دادگاه‌ها، پاسگاه‌ها و زندان‌ها نیست و با این همه وضعیت آشفته روبه‌رو نیستیم.

اگر جایی آسیب می‌بینیم، از ضعف ایمان است

وی با تأکید بر اینکه کسی که احساس تکلیف در برابر خدا می‌کند، تعدی نمی‌کند، گفت: محال است که در خانواده‌ای هم زن و هم مرد هر دو از نظر ایمانی و اخلاقی موفق باشند، اما کارشان به جدایی بکشد و چنین چیزی وجود ندارد لذا اگر جایی آسیب می‌بینیم، از ضعف ایمان است زیرا ایمان اول دنیا را آباد می‌کند بعد آخرت را در صورتی که مردم فکر می‌کنند ایمان تنها به درد آخرت می‌خورد.

روحانی موفق کسی است که از پیامبر(ص) الگو بگیرد

مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز با یادآوری اخلاق حسنه پیامبر مکرم اسلام(ص) که در قرآن کریم از آن یاد شده است بر لزوم الگوگیری از آن حضرت تأکید کرد و گفت: روحانی موفق کسی است که از پیامبر(ص) الگو بگیرد، پیامبر(ص) خودش به سوی مردم می‌رفت و این‌گونه نبود جایی بنشیند و بگوید مردم به سراغش بیایند لذا امروز هم روحانیت باید از روش پیامبر(ص) الگوبرداری کند.

این مقام حوزوی ادامه داد: روحانیت امروز برای مقابله هجمه‌های شدید فرهنگی چنین روشی داشته باشد و اصولاً روحانیان موفق کسانی هستند که مردمی باشند البته پیامبر(ص) هم بین مردم بود هم همراه با آن‌ها بود. برخی‌ها در بین مردم هستند اما نسبت به مسائل مردم بی‌تفاوت هستند و این پسندیده نیست.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس با تأکید بر همراهی روحانیت با مردم گفت: برخی از مسؤلان در دل‌ها هستند اما برخی دیگر بر تن‌ها حاکم هستند نه دل‌ها یعنی تا وقتی پشت میز است، از او حساب می‌برند و وقتی دیگر نبود، کسی حسابش نمی‌کند.

حدائق، رمز موفقیت را در مردمی بودن دانست و گفت: اگر طوری باشیم که مردم ما را پیدا نکنند، موفق نخواهیم شد، آیت‌الله بودن فقط به‌عنوان نیست به این است که مردم راحت بتوانند با او ارتباط برقرار کنند و حرف‌هایشان را بزنند و هرچه به این اصول نزدیک‌تر شویم، قطعاً در کارها هم موفق‌تر خواهیم بود.

مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز تأکید کرد: از روحانیتی که داعیه پیروی از انبیا دارند، انتظار است که هم بین مردم باشند و هم مسائل اجتماعی را رصد کرده و درد مردم را بفهمند و نسبت به آن‌ها بی‌توجه نباشند.

حوزه علمیه منصوریه شیراز یکی از سندهای افتخار استان فارس است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه تاریخی مدرسه علمیه منصوریه شیراز اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه منصوریه شیراز یکی از سندهای افتخار استان فارس است و مایه تأسف است که برخی‌ها نمی‌دانند اصلاً این مدرسه کجاست.

حدائق با یادآوری اینکه به تعبیر مرحوم آیت‌الله ایمانی، امام جمعه فقید شیراز مدرسه علمیه منصوریه سند تشیع این شهر است، گفت: این حوزه از قدیمی‌ترین حوزه‌های کشور و فارس است که در سال ۸۰۰ هجری قمری با همت والای سیدی از سلاله اهل بیت(ع)، مرحوم سیدصدرالدین محمد دشتکی بنیان‌گذاری شد که بعدها به شهادت رسید و مقبره ایشان در همین مدرسه قرار دارد و اولین متولی بعد از واقف فرزند ایشان سیدغیاث‌الدین منصور بود که موقوفات به نام منصوریه نامگذاری شد و پدر و پسر هر دو از شخصیت‌های بزرگ جهان اسلام هستند و هر دو در علوم عقلی و نقلی صاحب‌نظر و از نوادگان حضرت زین‌العابدین(ع) هستند.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس یادآور شد: قریب ۶۰۰ سال قبل به منطقه‌ای که مدرسه علمیه منصوریه در آن واقع شده است، دشتک گفته می‌شد و اینجا دشتک شیراز بوده است که از کهن‌ترین نقاط این کلان‌شهر است، به ‌همین دلیل این دو بزرگوار یعنی سیدصدرالدین محمد و سیدغیاث‌الدین منصور به حکمای دشتکی معروف هستند.

وی با بیان اینکه حکمای دشتکی مفاخر عالی علوم نقلی در تمام دنیا هستند نه فقط شیعه و اسلام و بسیاری از فلاسفه غرب به آثار اینان افتخار می‌کنند، گفت: حکمای دشتکی تمکن مالی داشتند به‌همین دلیل مدرسه علمیه منصوریه را در سه طبقه ساختند که موقوفات فراوانی هم برای گذران مدرسه وقف کردند.

حدائق با تصریح اینکه علمای بسیاری در این مدرسه تحصیل کردند‌، گفت: در زلزله‌ای که ۱۹۰ سال قبل در شیراز رخ داد عمده عمارت‌های شیراز تخریب می‌شود و ۲ طبقه این مدرسه نیز تخریب می‌شود که دیگر بازسازی هم نشد و همین یک طبقه ماند.

مدرسه علمیه منصوریه شیراز در گذر زمان منشأ افتخارات و برکاتی برای عالم اسلام بوده است

مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز با یادآوری اینکه این مدرسه در گذر زمان منشأ افتخارات و برکاتی برای عالم اسلام بوده است، گفت: اکنون این حوزه یکی از فعال‌ترین حوزه‌های علمیه استان است و هر سال در چندین پایه نفرات برتر استان را رقم می‌زنند و برخی تحصیل‌کرده‌های آن هم‌اکنون در قم و در رشته‌های تخصصی در حال فعالیت هستند و برخی هم مسئولیت اجتماعی قبول کردند.

وی از تحصیل بیش از ۲۰۰ طلبه و دانش‌پژوه از پایه یک تا خارج فقه و اصول در این مدرسه خبر داد و گفت: این مدرسه را صاحب مکتب می‌دانند و به آن مکتب منصوریه می‌گویند.

علمای تربیت شده در مدرسه

به گفته مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز؛ علما و آیاتی چون سیدکرامت‌الله ملک‌حسینی، محی‌الدین و صدرالدین حائری، آیت‌الله العظمی شیرازی، حسینی استهباناتی، یوسف حدائق که از بزرگان مشروطه بود، ادیب، عبدالکریم حقیقت، غلامحسین ادیب لاری، سیدمحمود علوی، حسین شب‌زنده‌دار مرحوم سیدمحمد مهدی دستغیب، سیدمحمد جعفر علوی و محمد آیت‌اللهی از جمله علمایی بودند که که در این مدرسه تحصیل کرده‌اند.

این مقام حوزوی شیراز با تصریح اینکه این مدرسه تاریخی ثبت ملی هم شده است، گفت: متأسفانه امکان راه‌اندازی گردشگری مذهبی برای این مدرسه وجود ندارد زیرا طلاب این مدرسه به‌صورت شبانه‌روزی در آن اسکان دارند اما اگر کسی بخواهد به قسمت بقاع علمای دشتکی برورد، مانعی ندارد و اجازه ورود می‌دهیم.

وی در خصوص اقداماتی که تاکنون برای معرفی این مدرسه انجام شده است، نیز گفت: در اردیبهشت‌ماه سال گذشته همایشی در روز تجلیل مقام معلم در این مدرسه برگزار شد و امسال نیز بنا داشتیم چنین همایشی را برگزار کنیم اما شیوع کرونا اجازه چنین کاری را ندارد اما برنامه این است که هر سال در اردیبهشت‌ماه یکی از شخصیت‌های بزرگ حوزه و استان را مطرح کرده و برای آنان در این مدرسه همایشی برگزار کنیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید