۲۰ / تير / ۱۴۰۴ - 11 July 2025
13:34
کد خبر : 9267698
۱۱:۰۹

۱۳۹۹/۰۵/۲۹
در نشست قرارگاه جهش تولید جنبش استادی بسیج ایران مطرح شد:

راهکار رونق کسب و کار و راه‌های تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار

نشست بررسی آخرین وضعیت اقتصادی کشور با حضور دکتر پور ابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، قرارگاه جهش تولید جنبش استادی نشست تخصصی بررسی آخرین وضعیت اقتصادی کشور را با حضور دکتر پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سازمان بسیج اساتید برگزار کرد.

راهکار رونق کسب و کار و راه‌های تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
دکتر پورابراهیمی، در این نشست ضمن اشاره به وضعیت لایحه بودجه و لزوم اصلاح ساختار معیوب آن در کشور مطابق تأکید رهبر معظم انقلاب، در بحث منابع تأمین بودجه از مشکلات ناشی از تکیه دولت ‌بر صادرات نفت و محدودیت‌های موجود سخن گفت و بر لزوم تحول ساختار بودجه هم در بحث منابع و هم مصارف و هزینه‌ها تأکید کرد.
وی همچنین از برنامه‌ریزی سه اقدام کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در کمیسیون اقتصادی مجلس سخن گفت و سه محور و سرفصل را برای اصلاح ساختار بودجه؛ تغییر در حوزه نظام مالیاتی (از طریق بازنگری در معافیت‌های مالی، ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید و اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم)، تغییر حوزه مولدسازی دارایی‌های دولت و تغییر در وضعیت بودجه شرکت‌های دولتی که غالبا هم زیان ده هستند اما بودجه زیادی را سالانه به خود اختصاص می دهند و بانک‌ها عنوان کرد.
پورابراهیمی در ادامه با بیان مشکلات ناشی از تحمیل تحریم‌های اقتصادی بر کشور و مشکلات ناشی از صدور نفت، عنوان کرد: در بحث صادرات فراورده‌های نفتی تحریمی وجود ندارد و امکان فروش نفت از طریق فراورده‌ها آن هم با سود بیشتروجود دارد. لذا برنامه‌ریزی در مسیر فروش فراورده‌های نفتی جایگزین رویکرد مثبتی است.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به موضوع بورس انرژی گفت: در نخستین جلسه سران قوا با دستور کار بررسی طرح دولت تحت عنوان گشایش اقتصادی، مشخص شد که دولت علاقه‌مند است از ظرفیت فروش نفت خام به‌صورت فروش سلف استفاده و منابع حاصل را جذب کرده و تعهدات در دولت آینده با ارائه و تحویل نفت خام تسویه شود یعنی دولت آینده را بدهکار نماید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نفت و میعانات گازی در بورس انرژی عرضه می‌شود، افزود: در شرایط کنونی نیز دولت می‌تواند از این ظرفیت نقدی به‌خوبی استفاده کند و سازوکار آن موجود است. از سوی دیگر وزارت نفت همه‌ساله از سال ۹۳ تا به امروز حدود ۸۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان منابع را از بازار سرمایه در قالب فروش سلف نفتی با روش تسویه نقدی در پایان دوره شبیه به اوراق قرضه و اوراق مشارکت عملیاتی کرده است، بنابراین سلف نفتی موضوع جدیدی نیست. به نظر می‌رسد مسئله‌ای که موجب شد، رئیس‌جمهور این موضوع را در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مطرح کند، نگرانی از سقف موردنیاز دولت در فروش نفت خام به روش سلف بود چراکه در طرح پیشنهادی دولت صحبت از فروش ۲۰۰ میلیون بشکه نفت بود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه حجم پیش بینی شده در طرح گشایش اقتصادی برای عرضه نفت خام به روش سلف عدد قابل‌توجهی بود و در چارچوب مجوزهای استقراض دولت نمی‌گنجید، ادامه داد: در جلسه سران قوا مطرح کردیم که این طرح می‌تواند اجرایی شود مشروط بر اینکه قرارداد سلف نفتی به تحویل نفت و میعانات گازی به پالایشگاه‌ها تبدیل شود.
وی گفت: مجلس به دنبال ایجاد تحول در دو بخش در حوزه تصمیم‌گیری معاملات نفتی در کشور است؛ نخست تحول در روان‌سازی فرایندهای عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی برای افزایش ظرفیت فروش و حذف محدودیت‌ها و دوم کمک به افزایش ظرفیت انتشار اوراق بهادار مبتنی بر دارایی نفتی.
وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد این کمیسیون بتواند اصلاح ساختار بودجه را که از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است برای اولین بار در احکام مصوب بودجه ۱۴۰۰ لحاظ کند.
گفتنی است اساتید و نخبگان دانشگاهی و روسای کمیته‌های قرارگاه جهش تولید جنبش استادی بسیج ایران در این نشست تخصصی به ارائه نظرات خویش پرداخته و مسائل و دغدغه‌های نخبگانی را با رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح کردند.
انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید