۳۰ / فروردين / ۱۴۰۴ - 19 April 2025
20:56
کد خبر : 9271251
۰۰:۵۲

۱۳۹۹/۰۶/۱۱

رعایت ایمنی موادغذایی در شرایط کرونا ضروری است

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اگرچه خطر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی، بسته‌بندی آن ها و کیسه‌ها کم است ولی اجرای اقدام‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی ضروری است.

رعایت ایمنی موادغذایی در شرایط کرونا ضروری است

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، دکتر سودابه محمدی اظهار کرد: برای داشتن مواد غذایی سالم باید پروتکل‌های بهداشتی پس از خرید رعایت شود و در نخستین گام پس از وارد شدن به منزل بایستی فوری دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شست.

وی بیان کرد: اگر خرید برای افـراد آسیب‌پذیر است باید خریـد را پشـت در گذاشـت و به آن‌ها اطلاع داده شود که خرید خود را بردارند همچنین یـک محـل تمیـز و ضدعفونی شـده بـرای مرتـب کردن اقلام خریداری شده تعییـن شود.

محمدی گفت: انواع گوشت، تخم‌مرغ و مواد خوراکی فاسدشدنی دیگر را حداکثر تا ۲ ساعت پس از خرید در یخچال یا فریزر باید نگهداری کرد.

این متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از آنجا که ویروس کووید ۱۹ نیاز به یک میزبان حیوان یا انسان زنده برای تکثیر و زتدگی دارد و نمی‌تواند بر روی سطح بسته‌بندی مواد خوراکی زنده بماند طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی نیازی نیست سطح بسته‌بندی مواد خوراکی را ضدعفونی کرد.

محمدی افزود: به این دلیل که ویروس روی بدن انسان می‌تواند رشد و تکثیر یابد باید پس از کار با بسته‌های مواد خوراکی و پیش از غذا خوردن دست‌ها را با آب و صابون شست.

وی اظهار داشت: هرگز از مواد ضدعفونی‌کننده سطوح مانند سفیدکننده یا آمونیاک برای ضدعفونی کردن بسته‌های مواد غذایی نباید استفاده کرد.

محمدی بیان کرد: باید غذا‌های فاسـد نشـدنی را برای اطمینان در مکانی امـن بـه مدت ۷۲ سـاعت قرار داد سپس آن‌ها را جابه جا کرد.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پوشـش بیرونـی مـواد غذایـی را با احتیاط خـارج کـرده و مراقـب باشـید مـواد داخلـی آلـوده نشوند.

محمدی افزود: پیش از شست‌وشوی میوه و سبزی دست‌های خود را با آب و صابون باید شست، همچنین میوه و سبزی که خام خورده می‌شود را به‌طور کامل با آب‌لوله‌کشی سرد شسته و پس از ضدعفونی کامل در یخچال در کشوی مخصوص و به‌دوراز مواد خوراکی دیگر باید نگهداری کرد.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند همان گونه که پیش از این اپیدمی، میوه و سبزی‌ها شسته می‌شدند، عمل کرد، دست را با آب و صابون شسته و سپس میوه و سبزی را به طور کامل با آب پاکیزه بشوئید و فرایند انگل زدایی کاهو و سبزیجاتی که خام خورده می‌شوند نباید فراموش شود.

وی بیان کرد: سطح میوه‌های سخت مانند خیار، گوجه‌فرنگی، طالبی و مانند آن را با یک برس تمیز شسته شود.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نمک، فلفل، سرکه و آبلیمو در از بین بردن ویروس و میکروب تاثیری ندارند.

محمدی تاکید کرد: بعد از پایان جابه جایی و جمع‌آوری سـبد خرید، دوباره دسـتان خود را شسته و اگر کیسه‌های خرید قابل استفاده دوباره به کار می‌بریم پیش از استفاده دوباره، آن را تمیز کرده، شسته و در گرم‌ترین نقطه مناسب خشک کنیم.

انتهای پیام/
 
منبع: خبرگزاری ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید