۰۹ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 29 April 2025
09:05
کد خبر : 9364143
۱۸:۵۱

۱۴۰۰/۰۵/۲۰
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین؛

عادی انگاری کرونا، بار مضاعف بر دوش کادر اورژانس/نیازمند پایگاه هوایی اورژانس هستیم

دکتر سلطانی گفت: یکی از معضلات ما عادی انگاری مردم در خصوص بیماری کرونا است که موجب خستگی پرسنل ما شده چرا که بار زیادی بر دوش آنهاست و این امر موجب ضعیف شدن سرویس دهی ما به جامعه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، دکتر سهیل سلطانی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین، در نشست با اصحاب رسانه استان که با حضور محمدحسن ارداقیان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و دبیر شورای اطلاع رسانی ستاد کرونا در استان برگزار شد، با اشاره به شکایات مردمی مبنی بر کمبود آمبولانس در استان بیان کرد: در حال حاضر ۴۹ پایگاه اورژانس در استان دایر است که این تعداد در سال گذشته ۴۴ پایگاه بود و امسال با توجه به شرایط موجود ۵ پایگاه دیگر به ظرفیت استان اضافه شده است.

وی گفت: هر یک پایگاه نیازمند حداقل ۹ نیرو می باشد که هزینه پرسنلی سالانه یک میلیارد و سیصد میلیون تومان و هزینه نگهداری تجهیزات ۱ میلیارد و هشتصد میلیون تومان می باشد که جمعا هر پایگاه جمعا سالانه ۳ میلیارد برای ما هزینه دارد و این باعث می شود که دست ما برای افزایش تعداد پایگاه ها بسته می شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین، با اشاره به اینکه یکی از معضلات اورژانس کمبود نیرو می باشد اظهار کرد: از حدود بیست هزار تماس در ماه پیش از کرونا، اکنون این تعداد به پنجاه هزار تماس افزایش یافته اما مردم باید کمی صبور باشند. در روز حداقل هزار نفر بیمار کرونایی از طریق کادر درمان خدمات دهی می شوند و این در حالی است که میزان تصادفی ها در ایام کرونا نیز افزایش یافته و لذا تعداد ماموریت های اورژانس استان افزایش می یابد.

دکتر سلطانی عنوان کرد: به جز اعزام هایی که از حوادث داریم، اعزام بین بیمارستانی جزو ماموریت های ماست که امسال ۹ هزار اعزام بین بیمارستانی داشتیم و این امر هم موجب افزایش تعداد ماموریت های پرسنل اورژانس است.

وی ضمن اشاره به شرایط کرونا و با توجه به اینکه درمان در منزل بخشی از فعالیت اورژانس استان شده افزود: فشار کاری پرسنل بسیار زیاد شده و حدود سی درصد افزایش پرسنل طی چند ماه اخیر داشتیم. سعی می کنیم امسال نیروهای شرکتی را به استخدامی تبدیل نماییم. چرا که نیروهای شرکتی بار سنگینی به دانشگاه تحمیل می کند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین در ادامه افزود: یکی از پایگاه های ما پایگاه هوایی است که تا سال گذشته ۷۶ پرواز از طریق این پایگاه داشتیم و پیگیری ما ایجاد پدهایی در اقصی نقاط استان است که تا کنون موفق به ساخت دو پد استاندارد شدیم و ۱۲۰ منطقه در استان در این زمینه شناسایی شده است.

این مسوول تصریح کرد: امداد هوایی برای ما هزینه گزافی دارد اما همه اقدامات ما رایگان است این در حالی است که امکان زنده ماندن بیمار از طریق امداد هوایی بسیار بیشتر است. دو بار بیمارستان صحرایی در نمایشگاه و در بیمارستان ارتش برپا کردیم. بیمارستان صحرایی دارای تجهیزات است اما یک بیمارستان کامل نیست و بیشتر برای بیماران تصادفی و پرومایی در حوادث طبیعی کارساز است.

دکتر سلطانی اضافه کرد: بدنبال ایجاد یک پایگاه هوایی از طریق خیرین هستیم تا بتوانیم یک مدی کوپتر مجزا و مجهز برای استان داشته باشیم. به صورت فزاینده ای تعداد ماموریت های ما افزایش یافته و در فروردین امسال در مقایسه با فروردین ماه سال پیش حدود سی درصد مأموریت های ما افزایش یافته و این در حالی است که فقط پنج پایگاه افزایش داشته ایم.

وی ادامه داد: یکی از معضلات جامعه عادی انگاری مردم در خصوص بیماری کرونا است و این امر موجب خستگی پرسنل ما شده چرا که بار زیادی بر دوش آنهاست و این امر موجب ضعیف شدن سرویس دهی ما به جامعه می شود و بار روانی بسیار زیاد دارد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین گفت: بزودی فصل سرما آغاز می شود و با توجه به این امر نیاز است تا مردم توجه بیشتری به استفاده از لوازم گازسوز داشته باشند. مسمومیت با گاز دی اکسید در سال قبل حدود پنجاه درصد بیشتر از مسمومیت نسبت به سال ۹۸ بود و متاسفانه این صحنه ها بسیار ناراحت کننده است لذا از هم اکنون باید امور ایمنی انجام شود.

دکتر سلطانی بیام کرد: در کنار تمام این مشکلات، اتفاقات طبیعی هم وجود دارد در سیل اخیر متاسفانه به دلیل بارندگی شدید نتوانستیم در لحظه در مناطق سیل زده حضور یابیم. حدود هفتاد درصد مأموریت های ما در منطقه الموت است که بیشترین آمار مأموریت های ماست. هر بیماری که از این منطقه با اورژانس هوایی منتقل می شود حدود پنجاه میلیون برای ما هزینه دارد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در تامین سوخت آمبولانس ها افزود: متاسفانه قطعات آمبولانس های ما کمیاب است و حتی بسیاری از ماشین های ما کارت سوخت ندارند. در حال حاضر ۹۳ آمبولانس در استان وجود دارد که حدود ۱۱ آمبولانس غیر فعال است به دلیل کمبود قطعات روزانه ۴۲ آمبولانس فعال می باشد.

انتهای پیام/۱۰۱۰


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید