به گزارش خبرگزاری بسیج از ارومیه، حجت الاسلام محمد رستمی امروز در جلسه نور مبین که در حسینیه دوم بهمن ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه، برگزار شد، اظهار کرد: درس گرفتن از قیام عاشورا به این معناست که گفتار و رفتار عاشورائیان را در زندگی فردی و اجتماعی خودمان وارد کنیم و آنها را الگو قرار دهیم.
وی ادامه داد: در نهضت عاشورا با قهرمانان و الگوهایی رو به رو هستیم که با گفتار و رفتار خود حادثهای بسیار بزرگ آفریدند، حادثهای که میتواند برای شیعه و مسلمانان بلکه همه جهانیان الگوی مناسب و کارآمدی باشد.
این مسئول خاطرنشان کرد: واژه «عبرت» از ریشه «عبور» بوده و به معنای گذشتن از چیزی به چیز دیگر است، به اشک چشم «عبره» گفته میشود، چون اشک از چشم عبور میکند، در تعبیر خواب نیز، این واژه به کار رفته، چون انسان را از ظاهر به باطن منتقل میکند؛ به همین مناسبت به حوادثی که به انسان پند دهد «عبرت» گویند، چون انسان را به یک سلسله تعالیم کلّی راهنمایی میکند. بنابراین، عبرتآموزی یعنی از حال به گذشته رفتن و گذشته را بررسی کردن و از آن پند گرفتن است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه، اظهار کرد: عبرتآموزی از حادثه عاشورا به این معناست که انسان همواره آن را مورد مطالعه قرار داده و جامعه خود را با آن مقایسه کند تا بفهمد در چه حال و وضعی قرار دارد، چه چیزی او را تهدید میکند و چه چیزی برای او لازم است.
این مسئول اضافه کرد: تفاوت اساسی بین درس و عبرت وجود ندارد؛ چرا که عبرتآموزی نوع دیگری از درس است، امّا درس از راه عبرتگیری می باشد، با این توضیح که ما در درسآموزی نقطههای اوج و خوبیها را میبینیم و آنها را به عنوان اسوه و سرمشق معرفی میکنیم، امّا در عبرتآموزی، تنها به خوبیها و الگوهای مثبت نگاه نمیکنیم بلکه بدیها و زشتیها و نامردمیها را نیز میبینیم و از آن به گونهای دیگر درس میآموزیم.
انتهای پیام
اجماع عراقیها برای حمایت از بسیج مردمی ادامه دارد
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران: