۰۸ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 28 April 2025
21:56
کد خبر : 9508696
۰۸:۳۰

۱۴۰۲/۰۲/۱۲
به مناسبت روز قشر بسیج فرهنگیان؛

بسیج پیشرو در زمینه هایی که نیاز انقلاب و نظام است/ از رسالت اصلی بسیج فرهنگیان تا اجرای طرح "تیم پیشرفت و تحول مدرسه"

تقویت بُعد تربیتی معلمان که حلقه مفقوده ای در نظام تعلیم و تربیت کشور است با جدیت و به صورت برنامه ریزی شده توسط سازمان بسیج فرهنگیان دنبال می شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ سازمان بسیج فرهنگیان به برکت حضور فرهنگیان فرهیخته همیشه پیشتاز، پرچمدار و الگوساز در امور فرهنگی، اجتماعی و ارتقای ارزش‌ های انقلاب اسلامی محسوب می‌ شود.

تقویت بُعد تربیتی معلمان که حلقه مفقوده ای در نظام تعلیم و تربیت کشور است با جدیت و به صورت برنامه ریزی شده توسط این سازمان دنبال می شود.

همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مطهری و آغاز هفته معلم با مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله به گفتگو نشستیم و درخصوص مجموعه اقدامات این سازمان جویا شدیم.

رضا محمدگلی، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای معلم و دانش آموز، از آموزش و پرورش به عنوان یک ابروزارتخانه یاد کرد و گفت: بیش از یک میلیون نفر معلم و کارمند در این وزارخانه مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: این وزارتخانه از چند مؤلفه اصلی تشکیل شده که یکی از این مؤلفه ها معلم است؛ این وزارتخانه برای هدایت، پرورش و تربیت جوانان و نوجوان های نسل آینده انقلاب با چالش ها و آسیب هایی روبرو است.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله به نقش این سازمان در مجموعه آموزش و پرورش اشاره و تصریح کرد: ما در این دستگاه بزرگ به عنوان بسیج فرهنگیان یک وظیفه و رسالت انقلابی داریم که اگر بخواهیم در یک جمله آن را بیان کنم "کمک به ارتقاء نظام تعلیم و تربیت" است.

محمدگلی افزود: ما در هر دستگاه یا قشری ورود پیدا می کنیم ابتدا باید جایگاه خودمان را در پیدا کرده تا بتوانیم با شناسایی نقاط ضعف و قدرت برای برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت برنامه ریزی کنیم؛ لذا در این راستا با یک مطالعه دقیق در نظام تعلیم و تربیت و راه اندازی هیئت های اندیشه ورز به این نتیجه رسیدیم که در این دستگاه بزرگ آنچه که مورد غفلت مسئولین نظام یا دستگاه قرار گرفته یکی از مؤلفه های اصلی این دستگاه یعنی معلم است. 

از نقش تربیتی و الگویی معلم غفلت کرده‌ ایم

وی علت این غفلت را نبود ساختاری برای ارتقاء سطح دانش، بینش، بصیرت و سبک زندگی معلمین دانست و افزود: این یک اشکال بزرگ دستگاه تعلیم و تربت کشور محسوب می شد؛ معاونت پرورشی در نظام آموزش متولی دانش، بینش، بصیرت و سبک زندگی است  که خاص دانش آموزان است نه معلمان؛ اگر آموزش و پرورش را به مثابه یک باغ بدانیم معلم درخت و دانش آموزان میوه این درخت هستند.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله تصریح کرد: در نظام آموزش و پرورش از معلم غفلت کرده ایم متاسفانه در یک دهه گذشته نسبت به جذب معلم از طریق روال قانونی که همان دانشگاه فرهنگیان است غفلت شده به طوری که به اذعان مسئولین مربوطه ورودی سالانه 25 هزار نفر در سال این دانشگاه را به سه یا چهار هزار نفر در سطح کشور تقلیل داده ایم.

محمدگلی ادامه داد: وقتی کمبود معلم داریم و تا چند سال آینده 400 هزار معلم از نظام تعلیم و تربیت بازنشسته می شوند و 70 هزار نفر توان جذب داریم، به ناچار بایستی این کمبود معلم را از طریق ماده 28 جبران کنیم.

وی به مشکلات جذب معلمین از طریق ماده 28 اشاره کرد و گفت: این امر باعث شده تا با تعداد زیادی معلم که گاهاً توانایی انتقال مطلب در کلاس درس را ندارند یا روش ها و منش های تربیتی نسل جدید را نمی دانند روبرو شویم و این یکی از مشکلات و آسیب های جدی است که تمامی خانواده های ما با آن دست و پنجه نرم می کنند.

ارتقای کارآمدی نظام تعلیم و تربیت؛ رسالت اصلی بسیج فرهنگیان 

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله رسالت بسیج فرهنگیان را کمک به دستگاه تعلیم و تربیت دانست و افزود: با کار کارشناسی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که ابتدا باید به مدارس ورود کنیم؛ معلمین در مدارس بیشترین جایگاه را دارند و بیش از 90 درصد پرسنل آموزش و پرورش در مدارس مشغول به کار هستند ولی ایراد ساختاری برای انجام این مهم داشتیم و آن هم نبود ساختار در بسیج فرهنگیان و ورود به مدارس بود که با رفع این مانع و ایجاد ساختار جدیدی تحت عنوان "تیم پیشرفت و تحول مدرسه" توانستیم به مدارس ورود داشته باشیم.

"تیم‌‌ پیشرفت و تحول مدرسه" با هدف شکل‌ گیری تمدن اسلامی در مدارس شکل گرفت

محمدگلی نام این طرح را برگفته از سخنان رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و افزود: در این طرح بعد از مشخص شدن مدرسه هدف که در گام اول بیشترین مدارس هدف را  دخترانه در نظر گرفته شد، شورایی با عنوان شورای "تیم پیشرفت و تحول مدرسه" تشکیل می شود که اعضای آن مدیر مدرسه به عنوان رئیس شورا، معاون پرورشی، دو نفر از معلمین بسیجی و رئیس انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و رئیس کانون بسیج فرهنگیان شهرستان هستند.

وی به اقدامات تحولی اجرایی شده توسط این تیم در مدرسه اشاره کرد و گفت: زمانی دانش آموز آگاه و باسواد خواهیم داشت که معلمین آگاه و باسواد داشته باشیم لذا در وهله اول تعلیم و تربیت را برای معلمان در نظر گرفتیم و در طی سال تحصیلی ماهانه برای معلمین مدارس هدف یک کارگاه برگزار کردیم که محور اصلی و محور اول طرح است.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله ادامه داد: هفت کارگاه شامل سبک زندگی ایرانی اسلامی، مباحت مشاوره ای، تربیت فرزند، همسرداری و شیوه های تربیتی نسل جوان، کارگاه سواد رسانه ای، کارگاه تغذیه سالم و طب ایرانی اسلامی، کارگاه پاسخ به شبهات اعتقادی، کارگاه مباحت بصیرتی و سیاسی روز، کارگاه سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و نقش معلم در آن و آخرین کارگاه بیانیه گام دوم انقلاب و نقش معلم است.

محمدگلی ادامه داد: تنها دستگاهی که با نیمی از جمعیت کشور مرتبط است و نیمی از مردم به طور مستقیم و غیر مستقیم با آن برخورد دارند آموزش و پرورش است لذا از این فرصت مغتنم استفاده کردیم و جدای از معلمین ماهانه یک جلسه هم برای اولیاء برگزار کردیم. 

وی افزود: بانک اطلاعاتی از اساتید آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه ها، سپاه و بسیج شکل گرفت؛ در سال اول با 40 مدرسه شروع کردیم و سال دوم 137 مدرسه و برای سال تحصیلی جدید 90 مدرسه دیگر به این طرح اضافه شد.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله یادآور شد: این طرح به عنوان یکی از طرح های موفق کشوری معرفی و بسیج فرهنگیان استان مرکزی در اجرای این طرح به عنوان نمونه کشوری برگزیده شد؛ خدا را شاکریم که امروز این طرح جزو یکی از برنامه های وزارتی آموزش و پرورش است و در سرفصل برنامه های ابلاغی وزارتخانه قرار دارد.

محمدگلی سه هدف مهم از اجرای این طرح را خودسازی و شبکه سازی معلمین و تمدن سازی عنوان کرد و گفت: شکل‌ گیری تمدن اسلامی ابتدا از وادی نظام تعلیم و تربیت عبور می‌ کند.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه روح الله دومین محور این طرح را پرداختن به نشاط و شادابی معلمین عنوان کرد و افزود: در دستگاه آموزش و پرورش معاونت تربیت بدنی مختص دانش آموز است و متاسفانه برای جامعه معلمین برنامه ای در نظر نگرفتن لذا در این طرح، مسابقات ورزشی فرهنگی برای معلمین برنامه ریزی و اجرایی شد. همچنین برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی نیز مد نظر قرار گرفت تا محرکی برای ارتقاء روحیه نشاط و شادابی معلمین باشد.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها به‌ویژه خانواده‌های معلمان به عنوان یکی از چرخ‌ دنده‌های مهم در سیستم تعلیم و تربیت هستند، گفت: معلمی که برای تدریس در مدرسه حضور می‌ یابد باید از جانب خانواده خود به آمادگی‌ روحی و روانی رسیده باشد تا بتواند با شادی و نشاط وارد مدرسه شده و این حس را به دانش‌ آموز منتقل کند لذا امسال برای خانواده های معلمین نیز برنامه هایی در نظر گرفته ایم.

محمدگلی تاکید کرد: در بحت سبک زندگی ایرانی اسلامی طی سالیان گذشته غفلت هایی داشتیم ولی در سالهای اخیر یک باور دقیق تر و درست تری در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و کتابی با عنوان "سبک زندگی ایرانی اسلامی" با سرفصل های مشخص تالیف و برای دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شروع به تدریس شد؛ معلمین خوبی برای تدریس در نظر گرفته شدند و به نظر می رسد آثار و برکات آن طی سالیان آینده مشخص خواهد شد و نمود آن را در جامعه خواهیم دید.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید