به گزارش خبرنگار بسیج، مرتضی نظری در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت با اشاره به پروژههای انجام شده در این هفته گفت:۱۳ پروژه در هفته دولت قابل افتتاح و کلنگ زنی داشتیم که ۱ پروژه آن با حضور استاندار، فرماندار، بخشدار و جمعی از مسئولین افتتاح و به بهره برداری رسید و الباقی پروژهها در روستاهای هدف گردشگری نظیر روستای ابر، قلعه بالا، گیور، دزیان، انجام شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهرود ادامه داد: بافت تاریخی و فرسوده در ستاد بازآفرینی شهری برعهده شهرداری است که با تفاهم صورت گرفته این سازمان محور این ستاد برای سال جاری حول میراث فرهنگی قرار گرفت.
او با اشاره به عملیات اجرای سنگ فرش مسجد تکیه بازار، مسجد امام حسن (ع) و مسجد آقا در فاز نخست توسط ستاد و نظارت میراث گفت: سال آینده تا تکیه بیدآباد ادامه یافته و کریدور گردشگری بر این بافت تاریخی انجام میشود.
نظری در ادامه افزود: در حوزه ثبت آثار ملی، شاهرود رتبه چهارم استان را دارد که با توجه به مشکلات موجود ۱۱ درخت در قالب شش پرونده ثبت ملی شد باغ سراب و پنج درخت موجود نیز به ثبت رسیدند و هفت درخت دزیان و درختان بسطام در دستور کار قرار گرفته و اولین اثر صنعتی شاهرود برجهای اردکانی یا کارخانه قند را به ثبت ملی خواهیم رساند.
وی در خصوص ثبت قله شاهوار گفت:قله شاهوار ثبت ملی شده و طبق قوانین و ظوابط ثبت شده دست اندازی به آن ممنوع میباشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود بابیان اینکه در حوزه گردشگری طی سال گذشته شش جشنواره در قالب تعریف یک محور از کویر تا جنگل برگزار شد، گفت: برای سال جاری اجرای هفت جشنواره در دست اقدام است و نخستین آن جشنواره ملی انگور در تاریخ ۲۸ شهریور خواهد بود که توسط جهاد کشاورزی، صندوق کشاورزی، انجمن انگور و میراث برگزار میشود.
نظری در خصوص خانههای بومگردی شهرستان شاهرود اظهار کرد: در حوزه بومگردی با توجه به پتانسیلهای موجود تا فروردین سال گذشته ۳۴ اقامتگاه بومگردی وجود داشت و برگزاری جشنواره باعث شد این اقامتگاهها به ۵۲ مورد برسد.
نظری با اشاره به اینکه تسهیلات میتواند به رونق بوم گردیها کمک کند، گفت: سال ۱۴۰۰ کمتر از هشتصد میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ به اقامتگاهها تعلق میگرفت که این رقم سال گذشته به ۶۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
او در خصوص بودجه حوزه میراث طی سال ۱۴۰۰ و افزایش آن در سالجاری گفت: اعتبارات و ردیف بودجه ما در سال ۱۴۰۰ یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان بود که با دفاع عملکردی، سال گذشته مصوب و به ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید به نحوی که سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان بودجه مرمتی و چهار میلیارد تومان بودجه زیرساختی شهرستان بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ادامه داد: از ۲۵ اردیبهشت سال گذشته تاکنون ۱۶ نمایشگاه صنایع دستی و هنر یعنی متوسط ماهانه یک نمایشگاه برگزار کرده ایم و این در شرایطی بود که با معضلات اجتماعی سال گذشته در کل کشور مواجه بودیم و با توجه به این موضوع نمایشگاهها در اداراتی که بازدید کننده و تمکن مالی بیشتری داشتند با حدود شش نمایشگاه دایر گردیده است.
او در خصوص تعداد فروشگاههای صنایع دستی گفت: یک مورد در ابر، یک مورد در قلعه بالا، بقیه در بسطام و شاهرود قرار دارند و به تازگی نیز مجوز دو فروشگاه دیگر هم صادر شده است.
نظری خاطر نشان کرد: اولین مرکز نوآوری خوشه فرش و دست بافته صنایع دستی استان سمنان وابسته به شهرک صنعتی در شاهرود راه اندازی شده که برای تجهیز آن اعتباری حدود ۱۰۰ میلیون تومان درنظر گرفته شد و هدف از این اقدام توانند سازی صنعتگران است تا طرحهای جدیدتر و استفاده از امکانات به روز را داشته باشد.
او با اشاره به اینکه سه نوع حمایت از صنعتگران وجود دارد گفت: این حمایتها شامل ارائه تسهیلات مشاغل خانگی چهار درصدی، تبصره ۱۸ با نرخ متغیر و تبصره ۱۶ چهار درصدی میشود.
نظری در خصوص رونق گردشگری در شهر و فروش صنایع دستی و تعامل شهرداریها با این اداره گفت: در خصوص ایجاد بازارچههای فروش صنایع دستی و همکاری در جذب گردشگر نقش شهرداریها بسیار مهم است که در این خصوص رایزنیهای مختلفی با توجه به تاکیدات استاندار محترم و فرماندار شاهرود در نقاط مختلف ورودی شهر در نظر گرفته شده تا بازارچه دائمی بزنند که در کمپ الغدیر ۴۰ غرفه به صورت دائم قرار است احداث و به فعالیت بپردازند.