به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ جمشید امیدی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی صبح امروز در نشست هیات اجرایی مجموعههای فرهنگی ورزشی کارگران استان مرکزی که با حضور معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اراک برگزار شد، ضمن تبریک هفته تعاون، به تشریح وضعیت استان در حوزه اشتغال پرداخت و گفت: استان مرکزی استانی صنعتی است که از نظر تنوع محصولات تولیدی رتبه چهارم و استقرار صنایع مادر، دومین رتبه را دارد.
وی ادامه داد: ۴۵ درصد اشتغال این استان در بخش صنعت، ۱۲ و هفت درصد در بخش کشاورزی و ۴۲ و سه دهم درصد در بخش خدمات است؛ ۶۰ درصد شاغلین استان مرکزی در بخش کارگری است و استان مرکزی جزو استانهای کارگری کشور محسوب میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ به هفت و هشت دهم درصد، در سال ۱۴۰۱ به هفت و سه دهم درصد و پایان سال گذشته به هفت درصد رسید و نرخ بیکاری فصل بهار امسال چهار و هشت دهم درصد به ثبت رسیده که استان مرکزی در کاهش نرخ بیکاری رتبه اول کشور را دارد.
امیدی اضافه کرد: این استان در شاخص محیطهای کسب و کار رتبه اول و در ثبت اشتغالهای ایجاد شده توسط دستگاههای اجرایی در سامانه رصد رتبه دوم کشور را دارد؛ و ضریب پوشش بیمهای تامین اجتماعی استان مرکزی در سال ۱۳۹۹ به ۶۸ و نیم درصد و در پایان سال ۱۴۰۲ به ۷۵ و یک دهم درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: تعداد کارگاههای فعال از ۲۳ هزار و ۳۳۷ کارگاه در سال ۹۹ به ۲۵ هزار و ۳۲ کارگاه در پایان سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: تعداد بیمهشدگان اجباری استان از ۲۳۱ هزار و ۶۰۲ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۲۴۹ هزار و ۲۲۰ نفر در پایان سال گذشته رسید که بیانگر افزایش ۳۵ هزار و ۶۱۷ نفر به بیمه شدگان اجباری است.
امیدی گفت: تعداد کارگاههای دارای حقوق معوق استان مرکزی در سال ۹۹ به ۲۱ کارگاه و در سال ۱۴۰۲ به ۶ کارگاه کاهش یافت که بیانگر کاهش ۷۱ درصدی است.
وی افزود: تعداد کارگران دارای حقوق معوق استان مرکزی هم از ۶۴۲ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۱۷۰ نفر در پایان سال گذشته رسید که نشان از کاهش ۷۴ درصدی است.
افتتاح استخر کارگری خمین پس از ۱۳ سال
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری این استان از چهار هزار و ۵۶۴ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۲ هزار و ۵۴۲ نفر در پایان سال گذشته رسید و این آمار هماکنون ۲ هزار و ۸۰۰ نفر است.
امیدی به اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی ورزشی اشاره کرد و گفت: عمده مشکل در گذشته مربوط به شهرستان خمین بود که امروز با افتتاح مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران این شهرستان، مشکل رفع شد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۰ پروژه استخر خمین آغاز شد که تا سال ۱۴۰۱ با پیشرفت فیزیکی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد و صرف اعتبار ۲ میلیارد ریال، رها شده بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ اعتباری معادل یکهزار و ۱۵۰ میلبارد ریال به این طرح تخصیص یافت که ۸۸۰ میلیارد ریال به صورت تسهیلات بانک رفاه و ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از محل ماده ۵۶ بود.
امیدی ادامه داد: تکمیل این طرح عمرانی در سال ۱۴۰۱ به مزایده گذاشته شد و سه یا چهار نفر شرکت کردند و حداقل قیمت بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال بود که با اعتبار تخصیص یافته همخوانی نداشت و فرصت نیز محدود بود.
وی افزود: با پیگریهای انجام شده به حالت اضطراری با بانکها مذاکراتی انجام شد که مدارک مالکیت و تغییر کاربری نیز مشکلات پیش رو برای اخذ تسهیلات بود؛ جلسهای با حضور استاندار مرکزی تشکیل و این مشکلات حل و قراردادی منعقد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: این طرح ۱۴۰ میلیارد ریال هم از سفر محل سفر استانی رئیسجمهور اعتبار گرفت.
امیدی خاطرنشان کرد: قرارداد این طرح ۲۰۰ میلیارد ریال بود اما در روند کار، نیازمند ۳۰۰ میلیارد ریال شد که مسئولان استانی کمک دادند و از محل مولدسازی نیز ۱۴۰ میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافت.
انتهای پیام/