به گزارش خبرنگار بسیج، محمدحسن امامیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در جمع خیرین و مؤثرین سلامت شهرستان شاهرود که در سالن اجتماعات بیمارستان بهار برگزار شد به مهمترین چالشهای حوزه سلامت اشاره کرد و بر لزوم مشارکت مردم در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد و با اشاره به نقش کلیدی مردم در ارتقای سلامت عمومی گفت: تجربه نشان داده است که هر جا مردم در حل مشکلات مشارکت داشتهاند، موفقیتهای بزرگی حاصل شده است و حوزه سلامت نیز از این قاعده مستثنی نیست و بدون همراهی مردم و خیرین، امکان اجرای برنامههای مؤثر وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اهمیت مراقبتهای اولیه بهداشتی (PHC) به سه اصل کلیدی و مغفول شامل مشارکت مردمی، همکاری بینبخشی و همکاری درونبخشی اشاره و در ادامه، بیماریهای غیرواگیر را از مهمترین چالشهای حوزه سلامت امروز دانست و گفت: بسیاری از مشکلات سلامت به دلیل سبک زندگی نادرست، تغذیه نامناسب، کمتحرکی است که این مسائل بهویژه در گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، نوجوانان و جوانان تهدیدی جدی برای سلامت جامعه به شمار میروند که باید به آن توجه ویژه شود.
وی اظهار کرد: بدون مشارکت مردم، هیچ برنامهای در حوزه سلامت موفق نخواهد بود و افزود: اگر این اصول بهدرستی اجرا شوند، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت، از جمله بیماریهای غیرواگیر، سبک زندگی ناسالم و مرگ زودرس، کاهش مییابد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین به مرگ ومیر زودرس و حوادث ترافیکی اشاره کرد و اظهار کرد: طبق برنامه هفتم توسعه، یکی دیگر از چالشهای اساسی که با آن روبه رو هستیم، مرگ ومیر زودرس بهویژه در گروه سنی زیر ۵۵ سال است که باید نرخ مرگ زودرس از حدود ۱۶ درصد به کمتر از ۷.۵ درصد کاهش یابد و این امر بدون اصلاح سبک زندگی، ارتقای آگاهی عمومی و همکاری مردم امکانپذیر نیست.
وی همچنین به حوادث ترافیکی به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ زودرس اشاره کرد و اظهار کرد: پویش "نه به تصادف" یک حرکت مردمی است که میتواند جان هزاران نفر را نجات دهد و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، کاهش سرعت، عدم استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی و فرهنگسازی در این زمینه ضروری است.
امامیان، موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری را یکی از مهمترین چالشهای آینده کشور دانست و گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس در سال ۱۴۰۰، تمامی دستگاهها موظف به اجرای سیاستهای حمایتی در حوزه جوانی جمعیت هستند با اینحال هنوز بسیاری از دستگاهها وظایف قانونی خود را به صورت کامل اجرا نکردهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به اهمیت جوانی جمعیت و فرزندآوری بهعنوان دغدغهای ملی اشاره کرد و افزود: نرخ باروری در برخی مناطق کشور بهویژه در شهرستانهای شاهرود و میامی به طور نگرانکنندهای پایین است و اگر این روند ادامه یابد دیگر قابل بازگشت نخواهد بود و برای بهبود آن باید موجی از آگاهیبخشی و حمایتهای اجتماعی ایجاد شود.
وی از نقش خیرین در توسعه مراکز درمانی و تجهیز بیمارستانها قدردانی کرد و گفت: طرحهایی مانند راهاندازی مرکز درمان سرطان و تأمین تجهیزات پیشرفته از جمله شتابدهنده خطی، نیازمند مشارکت خیرین است.
امامیان از مشارکت موثر خیرین در برنامههای سلامت در عرصههای مختلف بهداشت و درمان، تشکر و قدردانی کرد.