۲۴ / اسفند / ۱۴۰۳ - 14 March 2025
22:10
کد خبر : 9673548
۰۸:۳۶

۱۴۰۳/۱۲/۲۰

نشست تخصصی چالش‌های سیب زمینی‌کاران استان اردبیل برگزار شد

ترویج کشاورزی پایدار با حضور استادان دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان و نمایندگان تشکل‌های کشاورزی و سیب‌ زمینی‌کاران برگزار شد.

نشست تخصصی چالش‌های سیب زمینی‌کاران استان اردبیل برگزار شد

به گزارش روز یکشنبه بسیج ، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این نشست با تاکید بر ضرورت آموزش کشاورزان و ارائه فنون مهندسی نو در زمینه کاشت، داشت و برداشت محصول سیب زمینی گفت: در همه فراسند تولید محصول سیب زمینی، مدیریت هدفمند آفات و بیماری‌ها، تقویت حاصلخیزی خاک و بهبود بهره‌وری آب ضروری است.

جاوید صحرایی بر حل چالش‌های تولید سیب زمینی در استان اردبیل تاکید کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مسئولیت راهبری تولید ۳۲ نوع محصول کشاورزی را در استان اردبیل بر عهده دارد و مسئولان و کارشناسان با روحیه جهادی، به صورت همدل و همگام با کشاورزان برای تامین امنیت غذایی تلاش می‌کنند.

وی با بیان این که مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همواره فعالانه در خدمت ۱۳۵ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی این استان است، اظهار کرد: ترویج و آموزش اساس و مبنای اصلی تولید بهینه در بخش کشاورزی محسوب می‌شود.

به گزارش بسیج ، در این نشست تخصصی که در آستانه آغاز فصل کشت محصول سیب زمینی برگزار شد، مباحثی همچون تهیه بذر مرغوب، مبارزه با آفات و بیماری‌ها، نحوه استفاده از کود و سموم کشاورزی، مدیریت مزرعه از زمان کاشت تا برداشت محصول، بازار محصول، نوسان قیمت محصول تولید شده در بازار، فرآوری محصول و نیز ضرورت رعایت الگوی کشت محصول مطرح شد.

همه ساله کشت سیب زمینی در مزارع شهرستان اردبیل، نیر، نمین و سرعین به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول در کشور بسته به شرایط آب و هوایی از اوایل سال آغاز شده و تا نیمه بهار ادامه یافته و برداشت محصول سیب زمینی در این استان نیز از اوایل شهریورماه آغاز شده و تا یک ماه بعد ادامه می‌یابد.

استان اردبیل دومین تولید کننده محصول سب زمینی کشور محسوب می شود و سالانه با تولید ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن محصول معادل ۲۰ درصد تولیدات کشور، نقش اساس در امنیت غذایی ایران دارد.

با توجه به افزایش قیمت سیب زمینی در سه ماه گذشته، پیش‌بینی می‌شود که در سال زراعی جاری بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان به زیر کشت این محصول برود.

۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل رقم آگریا بوده و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد.

تهیه بذر مرغوب همواره دغدغه سیب زمینی‌کاران استان اردبیل بوده و امسال با توجه به افزایش قیمت محصول، کشاورزان در تهیه ۷۰ هزار تن بذر مرغوب مورد نیاز به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.

بر اساس برآوردها، سه هزار کشاورز سیب زمینی‌کار در استان اردبیل مشغول تولید هستند ولی ۹۶ درصد محصول آنها به علت نبود انبار فنی و سردخانه کافی به صورت خام و بدون فرآوری وارد بازار می شود و لازم است که در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی اقدامی اساسی شود.

میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل ۴۰ تن است ولی به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.

نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ تا ۲۰۰ هزار تن است و مازاد محصول به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای دیگر از جمله جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهم‌ترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب می‌شود.

سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید