به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛حجتالاسلام فخرالدین خدابنده لو اظهار داشت :در شهرستان زنجان ۱۱۷۰ موقوفه وجود دارد که ۶۱۶ مورد آن مسجد و مکان مذهبی و ۵۵۴ مورد نیز موقوفات دیگر مثل اراضی کشاورزی دیمی ، بایر و آبی و موارد محدودی واحدهای تجاری و مسکونی است.
وی افزود: تعداد رقبات اوقاف شهرستان زنجان حدود ۵۵۰۰ مورد است که تعداد رقبات قابل اجاره که با پایان مدت قرارداد قابلیت واگذاری کامل به غیر را در قالب مزایده اجاره دارد حدود ۱۰۰ مورد و باقی یک هزارو ۹۰۰ مورد رقبات دارای حقوق مختلف اوقافی از جمله حق تملک اعیان ، سرقفلی ، کسب و پیشه ، حق نسق زارعانه ، حق آبه است که بخاطر داشتن حقوق مختلفی که اشاره شد در اختیار مردم و کشاورزان و مالکان خصوصی و دولتی است و در واقع قابلیت واگذاری به اجاره را ندارند و قرارداد دائمی دارند و اجاره اندکی به موقوفه پرداخت می کنند.
این مسئول بیان کرد: بیشتر درآمدهای موقوفات شهرستان زنجان از رقبات شهری مثل واحدهای تجاری و پس از آن رقبات کشاورزی در رتبه دوم قرار دارد و موارد دیگر رده های بعدی را شامل میشود.
وی بیان کرد: منشأ بیشتر درآمدهای وقفی از اجارات و پذیره ها است که تلاش داریم به تولید و سرمایهگذاری تغییر دهیم، بسیاری از موقوفات بعلت داشتن حقوق مالکانه توسط مستاجرین درآمد چندانی ندارند و برخی سالانه فقط بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان اجاره پرداخت می کنند.
حجتالاسلام خدابنده لو در ادامه گفت: این اداره سال ۱۴۰۲، ۴۵ میلیارد تومان و طی سال گذشته ۶۳ میلیارد تومان درآمد داشته که این نشان دهنده رشد ۴۰ درصدی است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان زنجان در خصوص محل هزینه کرد این درآمدها در سال گذشته گفت: ۵۰ درصد از این درآمدها صرف اجرای برنامه فرهنگی و اجتماعی و هزینه های جاری و نگهداری امامزادگان و بقاع شاخص و ۲۰ درصد در اجرای طرح های توسعه و سرمایه گذاری موقوفات و ۳۰ درصد نیز صرف اجرای نیات خیر واقفین از جمله ارائه کمک های مختلف به نیازمندان در قالب سبد کالا ، مساعدت های نقدی ، اهدا کمک هزینه دارو و درمان ، کمک هزینه برگزاری مراسم عقد و ازدواج ، خرید لوازم تحصیلی یا ارائه کمک هزینه تحصیلی در طول سال شده است.
فاطمه عسگری
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران:
اجماع عراقیها برای حمایت از بسیج مردمی ادامه دارد
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران: