۳۰ / فروردين / ۱۴۰۴ - 19 April 2025
20:52
کد خبر : 9680502
۲۲:۲۷

۱۴۰۴/۰۱/۲۷

امام جمعه ایلام: منش پهلوانی، پیوند دهنده ورزش و معنویت است

امام جمعه ایلام، ورزش را یکی از ضرورت های جامعه امروز برای تضمین سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها دانست و بر اهمیت گسترش اخلاق و منش پهلوانی در عرصه ورزش تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، حجت‌الاسلام« اله نور کریمی‌تبار» نماینده ولی فقیه در ایلام و امام جمعه ایلام  در دیدار با مدیرکل و جمعی از کارکنان ورزش و جوانان استان ایلام، ورزش را عاملی ضروری برای حفظ سلامت جامعه در شرایط کنونی دانست.

وی گفت که در وضعیتی زندگی می‌کنیم که با مشکلات جدی در حوزه آب، هوا و غذا روبه رو هستیم و حتی غذاهای ارگانیک نیز در بسیاری موارد کیفیت مطلوبی ندارند. ورزش در چنین شرایطی ضامن سلامت افراد است و بدن انسان را در برابر بیماری‌ها مقاوم می‌کند.

امام جمعه ایلام ضمن اشاره به تأثیرهای مثبت ورزش بر سلامت جسمانی و روانی افراد اظهار کرد که اگر شرکت‌های بیمه بخشی از هزینه‌های درمانی را به پیشگیری از بیماری از طریق ورزش اختصاص دهند، نه تنها این اقدام به سود بیمه‌شدگان است، بلکه هزینه‌های درمانی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

امام جمعه ایلام: منش پهلوانی، پیوند دهنده ورزش و معنویت است

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار منش پهلوانی و مرام جوانمردی را از مهم‌ترین عناصر اخلاقی در ورزش دانست و به الگوبرداری از زندگی حضرت علی(ع) تاکید کرد و گفت: پهلوانی به معنای قدرت‌نمایی در مسیر خداوند و به کار بردن توانایی‌های خود برای کمک به نیازمندان و مظلومان است.

وی افزود که حضرت علی(ع) در تاریخ نمونه‌ای از این مرام بوده و حتی زمانی که در میدان جنگ پیروز می‌شد، از برداشتن اموال مقتول خودداری می‌کرد و چنین اخلاقی امروز برای جامعه ما بسیار ضرورت دارد.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار تاکید کرد که رقابت در ورزش باید مثبت باشد و نباید به حرکتی مخرب علیه طرف مقابل تبدیل شود.

امام جمعه ایلام با بیان این که منش پهلوانی یعنی حفظ حرمت رقیب حتی در میدان رقابت، ابراز کرد: جوانان ما باید ورزش را همراه با معنویت انجام دهند و به خداوند توکل کنند و این پیوند میان ورزش و معنویت عاملی تعیین‌ کننده برای موفقیت و سلامت روحی افراد است.

وی با ابراز نگرانی از تلاش دشمنان برای انحراف در اخلاق ورزشی گفت: دشمن تلاش می‌کند با ایجاد ابتذال در ورزش، منش پهلوانی را زیر سؤال ببرد و آن را به عرصه‌ای غیراخلاقی تبدیل کند.

امام جمعه ایلام توضیح داد پیشکسوتان ورزشی وظیفه دارند با ورود به این عرصه و ترویج اخلاق پهلوانی، اجازه ندهند چنین اهدافی محقق شود.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار با تاکید بر این که مسئولان باید حمایت بیشتری از ورزشکاران انجام دهند، افزود که برخی رشته‌های ورزشی نیازمند امکانات و تجهیزات گران‌قیمت است، به‌عنوان مثال، یک دوربین تفنگ تیراندازی ممکن است ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد و چنین هزینه‌هایی برای بسیاری از افراد سنگین است و نیاز به حمایت جدی دارد.

وی با تاکید بر مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و نهادهای مختلف اظهار کرد که شرکت‌های نفتی و سازمان‌های اقتصادی باید بخشی از بودجه مسئولیت اجتماعی خود را برای تقویت حوزه ورزش و جوانان اختصاص دهند و این موضوع می‌تواند به تقویت اخلاق ورزشی، حمایت از محرومان و کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کند.

امام جمعه ایلام با اشاره به قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای دشمنان، بیان کرد: جوانان ما باید به قدرت و توانمندی‌های داخلی ایمان داشته باشند.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار خاطرنشان کرد که دشمنان هر روز در مقابل جمهوری اسلامی ضعف بیشتری نشان می‌دهند و این قدرت روزافزون، نتیجه توکل به خدا و کوشش‌های جوانان کشور است.

امام جمعه ایلام: منش پهلوانی، پیوند دهنده ورزش و معنویت است

مدیرکل ورزش و جوانان ایلام نیز در این دیدار از راه‌اندازی ۱۴ شبکه تخصصی حوزه جوانان با هدف هم‌افزایی فعالیت تشکل‌های مردمی در استان خبر داد و اعلام کرد که اکنون هفت مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در ایلام خدمات ارایه می دهند.

«شهاب شهبازی» یادآور شد این شبکه‌های تخصصی در حوزه جوانان با هدف تقویت ارتباطات میان تشکل‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی ایجاد شده‌اند.

وی گفت که در حوزه اجتماعی و خانواده نیز هفت مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده فعال هستند که با ارائه خدمات مشاوره‌ای گام مهمی در راستای ارتقای بنیان خانواده در استان برداشته‌اند.

شهبازی درباره وضعیت ورزش در استان خاطرنشان کرد: اکنون ۳۷ هزار و ۸۰۰ ورزشکار سازمان‌یافته در استان ایلام فعالیت دارند که ۴۰ درصد این تعداد را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: در حوزه ورزش همگانی و توسعه فعالیت‌های ورزشی در جامعه نیز بیش از ۹۰ هزار نفر از مردم استان در فعالیت‌هایی نظیر سلامت‌محوری، پیاده‌روی و کوهنوردی خانوادگی مشارکت دارند.

 استان ایلام با نزدیک به ۶۵۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان، ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه ورزش و فعالیت‌های اجتماعی دارد.

برنامه‌های در حال اجرا در حوزه ورزش و جوانان، افزون بر توسعه فعالیت‌های ورزشی به ارتقای سلامت جسمانی و تقویت بنیان‌های اجتماعی کمک کرده و نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی در این منطقه ایفا کرده است.

منبع: ایرنا
جواد زراعتی
خبرنگار: جواد زراعتی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید