قزوین_ به گزارش بسیج، جلسه بررسی آسیبهای اجتماعی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان تاکستان به ریاست میکائیل سلمانی، سرپرست فرمانداری این شهرستان، و با حضور حمزهای، دبیر کمیسیون مبارزه با مواد مخدر استان،ذبیح الله باقری، معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی فرمانداری و سایر مسئولین ادارات مربوطه در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
نقش آموزش و پرورش در مقابله با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی
میکائیل سلمانی سرپرست فرمانداری تاکستان، با تأکید بر نقش بیبدیل آموزش و پرورش در پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: این نهاد باید با آموزش مهارتهای زندگی، دانشآموزان را در برابر آسیبهای اجتماعی مقاوم کند.
وی برگزاری برنامههای آگاهیبخش درباره خطرات مواد مخدر و مشروبات الکلی، توسعه فعالیتهای ورزشی و فرهنگی برای پر کردن اوقات فراغت، و همکاری نزدیک با خانوادهها و نهادهای محلی، را از اولویتهای آموزش و پرورش دانست.
سلمانی بیان کرد: شناسایی و حمایت از دانشآموزان در معرض خطر از طریق مشاوره و حمایت روانی، گامی مؤثر در این مسیر خواهد بود.
سرپرست فرمانداری تاکستان، با تأکید بر ضرورت حضور شخص مسئولین در جلسات بررسی آسیبهای اجتماعی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: علاوه بر پیشگیری از اعتیاد و مقابله با آسیبهای اجتماعی، موضوع مشروبات الکلی نیز باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
حمزه ای دبیر کمیسیون مبارزه با مواد مخدر استان در این جلسه تأکید کرد: موضوع اعتیاد باید در اولویت همه دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری، اظهار داشت: هزینه در پیشگیری به مراتب کمتر از هزینههای درمان است. آموزش و پرورش با ایجاد فضایی سالم و توانمندسازی نسل جوان، میتواند سپری محکم در برابر آسیبهای اجتماعی باشد و آیندهای امن برای شهرستان تاکستان رقم بزند.
حمزه ای همچنین خواستار حضور فعال سازمانهای فنی و حرفهای برای ارائه آموزشهای مهارتی به بهبودیافتگان شد تا این افراد بتوانند به بازار کار وارد شوند.
وی همچنین بر لزوم همکاری بینبخشی و استفاده از ظرفیتهای مردمی و تمامی دستگاه ها برای کاهش این معضلات تأکید کرد و برنامههای فرهنگی و آموزشی را در جامعه امری ضروری دانست.
حمایت کمیته امداد از خانواده معتادان
علی محمدرضایی رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان تاکستان اظهار کرد: در راستای حمایت از خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد، برنامهای ویژه برای خانواده معتادانی که به کمپهای ترک اعتیاد معرفی میشوند، در دستور کارخود قرار داده ایم.
وی ادامه داد: این حمایتها شامل کمکهای مالی، مشاوره و تحت پوشش قرار دادن خانوادههای معتادان که به کمپ معرفی شده اند به مدت یکسال تا ۱۸ ماه است.
وام اشتغال برای بهبودیافتگان
محمدرضایی خاطرنشان کرد: در راستای توانمندسازی معتادان بهبودیافته، طرح اعطای وام اشتغال توسط کمیته امداد به بهبود یافتگان است و این وام با نرخ بهره پایین و بازپرداخت بلندمدت، به آنها کمک میکند تا کسبوکار خود را راهاندازی کرده و به جامعه بازگردند.
برگزاری کلاسهای پیشگیری از اعتیاد در کمیته امداد
وی افزود: کمیته امداد همچنین برنامههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد را در دستور کار خود قرار داده است. این کلاسها با هدف افزایش آگاهی خانوادهها و افراد در معرض خطر برگزار میشود و موضوعاتی نظیر شناخت مواد مخدر، عوامل گرایش به اعتیاد و راههای مقابله با آن را پوشش میدهد.
این جلسه با هدف تدوین راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از اعتیاد، مقابله با کشت مواد مخدر، حمایت از بهبودیافتگان و کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله سرقتهای خرد و معضل مشروبات الکلی تشکیل شد.
فعالیت ستاد امین در دانشگاه آزاد تاکستان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی، ارائه مشاوره، برنامههای آموزشی و حمایتهای روانی از بروز آسیبهای اجتماعی در میان قشر دانشجو، دستورالعمل ممانعت از کشت خشخاش که تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب میشود و لزوم حمایت مالی شهرداری ها از برنامه های مربوط به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی لزوم اشتغال بهبود یافته گان از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
انتهای پیام/۱۰۰۵