به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، داریوش بارانی بیرانونداظهار کرد: موانع پیش رو جهت اخذ پروانه ساختمانی و ساخت و سازهای قانونی در همه شهرهای کشور یک چالش عمده بود.
وی افزود: یکی از تعارضاتی که بین قوانین شهرداری و اداره ثبت اسناد وجود داشت، صدور سند نیازمند اخذ پروانه حصارکشی و پروانه حصارکشی نیازمند اخذ سند و این مهم دور تسلسل باطلی بود که بسیاری از مالکان طی سالیان گذشته با آن مواجه بودند.
شهردار خرم آباد عنوان کرد: عدم صدور پروانه برای املاک قولنامه ای باعث تشدید ساخت و سازهای غیرمجاز می شد و این اراضی هم به دلیل اینکه نمی تواستند ضوابط شهرسازی و نظام مهندسی را رعایت کنند، نظارتی از طرف مراجعی همچون شهرداری و نظام مهندسی بر ساخت و سازهای آن ها اعمال نمی شد و این موضوع از مهم ترین مشکلات شهرداری و مالکان بود.
بارانی بیرانوند تاکید کرد: با توجه مرقومه ای که معاون اول قوه قضاییه خطاب به روسای دادگستری ارسال کرده و متعاقبا به استانداران سراسر کشور ابلاغ و از طریق مدیرکل دفتر فنی استانداری لرستان نیز جهت رفع ابهام به شهرداری ابلاغ شده بود، موضوع صدور پروانه برای املاک قولنامه ای در شهر خرم آباد آزاد شد.
وی با بیان اینکه پیش از این اعلام، شهرداری طی یک تفاهم نامه و دستورالعمل شورای شهر این کار را انجام می داد، اضافه کرد: طبق دستورالعمل برای صدور پروانه احراز مالکیت بر اساس نظریه کارشناس رسمی دادگستری به منظور جلوگیری از دور تسلسل قولنامه از طریق نقشه برداران نظام مهندسی و یو تی ام ملک و افراز محلی صورت می گیرد، یعنی همسایه ها باید تایید نمایند که مالکیت این ملک مربوط به این شخص است و شبهه ای بر استعلام های پنج گانه مالکیت دولتی یا مالکیت اوقاف بر ملک ادعایی وارد نباشد تا شهرداری نسبت به صدور پروانه اقدام نماید.
شهردار خرم آباد یادآور شد: البته این موضوع فقط متوجه املاکی است که قابلیت اعمال ماده ۱۰۱ را ندارند و املاک بزرگی که خام هستند و وسعت زیادی دارند، باید ضمن مراجعه به شهرداری اعمال ماده ۱۰۱ شوند، اما املاکی که بالای ۷۰ درصد بافت بر اساس مصوبه ای که قبلا شورای شهر انجام می داده شکل گرفته اند به واسطه اینکه قابلیت اعمال ماده ۱۰۱ قانون شهرداری ها را ندارند بر این اساس و به واسطه این مستندات قانونی و رعایت دستورالعمل مربوطه می توانند نسبت اخذ پروانه ساختمانی اقدام نمایند.
۲۸۹ هکتار بافت فرسوده، ۲۱۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۷۲ هکتار بافت تاریخی در شهر خرم آباد وجود دارد.
انتهای پیام /