علی جوکار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، تنها ۱۹ هزار و ۳۴۷ نوزاد در استان کردستان متولد شدند، آماری که نسبت به سال پیش از آن، کاهش ۸/۴ درصدی را نشان میدهد و از این تعداد، بیش از ۱۴ هزار تولد در مناطق شهری و حدود ۵ هزار تولد در روستاها ثبت شده است.
مدیرکل ثبتاحوال استان افزود: در میان نوزادان ثبتشده، ۱۰ هزار و ۳۲ پسر و ۹ هزار و ۳۱۵ دختر بودند یعنی بهازای هر ۱۰۰ دختر، حدود ۱۰۸ پسر متولد شدهاند که بیشترین زاد و ولد نیز مربوط به مادرانی با گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال بوده و میانگین سنی مادران هنگام زایمان، ۳۱/۲ سال اعلام شده است.
وی بیان داشت: از مجموع تولدهای ثبتشده، ۳۶۸ مورد دوقلو، ۱۵ مورد سهقلو و حتی یک مورد چهارقلو به ثبت رسیده است و در میان نامهای انتخابی برای نوزادان پسر، «شاهان»، «محمد» و «آیهان» بیشترین فراوانی را داشتند و در بین دختران نیز «ماهلین»، «دلوین» و «آنیا» محبوبترین نامها بودند.
جوکار خاطرنشان کرد:، اما در سوی دیگر ماجرا، آمار مرگ و میر افزایش نگرانکننده دارد چرا که سال گذشته ۸ هزار و ۴۲۰ نفر در کردستان جان باختند که نسبت به سال قبل از آن، ۳/۴ درصد بیشتر است از این تعداد، بیش از ۵ هزار نفر در شهرها و حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در روستاها فوت کردهاند.
مدیرکل ثبتاحوال استان اعلام کرد: تعداد فوت مردان بیش از ۴ هزار و ۶۹۰ مورد و فوت زنان حدود ۳ هزار و ۷۲۶ مورد بوده است که میانگین سنی مردان فوتشده ۶۵ سال و زنان حدود ۷۰ سال بوده، آماری که همچنان از عمر بیشتر زنان نسبت به مردان حکایت دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نسبت جنسی مرگ و میر نیز قابلتوجه است، یعنی بهازای هر ۱۰۰ زن فوتشده، ۱۲۶ مرد جان خود را از دست دادهاند، بیان داشت: این تغییرات آماری در زاد و ولد و وفات، زنگ خطری برای تحولات جمعیتی در کردستان است تحولی که میتواند بر ساختار اجتماعی و اقتصادی استان در سالهای آینده تأثیرات چشمگیری بگذارد.
انتهای خبر/