به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، در روزگاری که آمار ابتلا به سرطان در ایران بهویژه در میان زنان، روندی نگرانکننده به خود گرفته، اهمیت تشخیص دقیق و بهموقع بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
سرطان پستان بهعنوان شایعترین نوع سرطان در زنان کشور، نیازمند شیوههای درمانی نوین و دقیق است تا نهتنها طول عمر بیماران افزایش یابد، بلکه کیفیت زندگی آنان نیز حفظ شود.
استان کردستان که با چالشهایی، چون کمبود زیرساختهای درمانی پیشرفته مواجه بوده، حالا با راهاندازی نخستین دستگاه تشخیص بافت سرطانی حین عمل در بیمارستان بعثت سنندج گامی جدی بهسوی پزشکی مدرن برداشته است و این اقدام نقطه تلاقی دانش تخصصی، فناوری روز و مشارکت ارزشمند خیرین سلامت به شمار میآید و میتواند نهتنها درصد موفقیت جراحیها را افزایش دهد، بلکه اضطراب ناشی از انتظار طولانی برای نتایج پاتولوژی را نیز کاهش دهد.
بدون تردید، این فناوری نوین علاوه بر ارتقای استانداردهای درمان سرطان در استان، الگویی موفق برای سایر مراکز درمانی مناطق کمتر برخوردار کشور نیز خواهد بود.
دکتر محفوظ قادری فلوشیپ فوقتخصصی جراحی پستان، از راهاندازی دستگاه پیشرفته CDP در اتاق عمل بیمارستان بعثت سنندج خبر داد.
وی افزود: این دستگاه با حمایت خیرین تهیه شده و ازاینپس در تشخیص دقیق میزان برداشت بافت سرطانی در حین عمل جراحی سرطان پستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به محدودیتهای روشهای پیشین اظهار کرد: در روشهای سنتی، پس از خارجکردن تومور برای اطمینان از پاک بودن حاشیههای بافت، باید منتظر پاسخ پاتولوژی میماندیم؛ اما این فرایند زمانبر بود و گاهی حتی باوجود باقیماندن تومور، نتیجه بهاشتباه خروج کامل را نشان میداد.
قادری عملکرد این دستگاه را تحولی در فرایند جراحی سرطان دانست و توضیح داد: دستگاه CDP بادقت ۹۸ درصد، وضعیت حاشیههای بافت را در لحظه بررسی کرده و به جراح اطلاع میدهد که آیا تومور به طور کامل برداشته شده یا خیر.
وی تصریح کرد: این دستگاه شامل یک واحد مرکزی و یک پروب بیسیم قابلحمل است و قادر به تشخیص سلولهای پیشسرطانی، سلولهای سرطانی غیرتهاجمی و با تهاجم بالا است و رنگهای نمایشدادهشده در مانیتور دستگاه، وضعیت بافت را مشخص میکنند:
این پزشک کردستانی بیان داشت: رنگ سبز خروج کامل تومور، رنگ زرد احتمال وجود سلولهای پیشسرطانی، رنگ قرمز وجود سلولهای سرطانی و لزوم برداشت مجدد است.
وی با اشاره به نخستین مورد موفق استفاده از این دستگاه در سنندج افزود: در عمل جراحی امروز، یک بیمار ۶۰ ساله مبتلا به سرطان مهاجم پستان تحت عمل قرار گرفت و بررسی با این دستگاه، حاشیههای بافت را پاک (سبز) گزارش کرد.
این متخصص جراحی پستان همچنین گفت: دستگاه CDP پیشتر در مرکز تحقیقات شهید بهشتی تهران در بیش از ۲۰ هزار جراحی استفاده شده و هیچگونه نتیجه منفی کاذب از آن گزارش نشده است.
قادری در پایان ضمن قدردانی از مشارکت خیرین سلامت، ابراز امیدواری کرد که استفاده از این فناوری در بیمارستانهای استان گسترش یابد و خدمات درمانی دقیقتری به بیماران مبتلا به سرطان پستان ارائه شود.
انتهای خبر/