۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 26 April 2025
23:23
کد خبر : 9682736
۱۰:۲۴

۱۴۰۴/۰۲/۰۶

مرگ زیر چرخ شوتی‌ها

مرگ ۲ جوان خرم‌آبادی در یک تصادف بار دیگر زنگ خطر پدیده شوتی‌سواری را به صدا درآورد؛ معیشتی پرخطر که هر روز جان می‌گیرد و هنوز درمانی جدی برای آن اندیشیده نشده است.

به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، برای خیلی‌ها، جاده فقط راهی است برای رسیدن. اما برای برخی جوانان این سرزمین، جاده به معنی نان شب است؛ نانی که بهایش گاهی جان است.
در لرستان، در سیستان، کرمانشاه و دیگر استان‌ها جوان‌هایی با خودروهای فرسوده، دل به جاده‌هایی می‌زنند که بیش از آسفالت، خطر در آن جریان دارد.

مرگ زیر چرخ شوتی‌ها

 نامشان را گذاشته‌اند «شوتی‌سوار»؛ کسانی که با سرعت و اضطراب، بار قاچاق جابه‌جا می‌کنند و هر شب دعا می‌کنند تا فردا را ببینند.

روایت یک حادثه تلخ در خرم‌آباد
در روزهای اخیر، دو جوان اهل خرم‌آباد در پی واژگونی خودروی شوتی در یکی از جاده‌های استان جان خود را از دست دادند.
 این تنها یکی از ده‌ها حادثه‌ای است که هر ماه در جاده‌های کشور قربانی می‌گیرد، و باز هم موضوع خطرناک «شوتی‌سواری» را در صدر دغدغه‌های ایمنی جاده‌ای قرار می‌دهد.

ابعاد آماری و واقعیت میدانی یک پدیده خطرناک

بر اساس اعلام پلیس راهور، در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، ۲۶۹ نفر در تصادف با خودروهای شوتی جان خود را ازدست‌داده‌اند و ۳۲۳ نفر مجروح شده‌اند. همین آمارها می‌گوید: سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۲۵۴ نفر بر اثر تصادف با خودرو‌های شوتی جان خود را ازدست‌داده اند و ۱۵۶۲ نفر مجروح و مصدوم شدند.

مرگ زیر چرخ شوتی‌ها

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، گفته است: در همین مدت، بیش از ۶ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق از خودروهای شوتی کشف شده که بیانگر گستردگی این شبکه است.

چالش‌های اساسی و ناکارآمدی برخوردهای فعلی

در حالی‌که نیروی انتظامی بارها از توقیف خودروها و تشکیل پرونده‌های متعدد خبر داده، واقعیت میدانی حاکی از این است که شدت برخوردها هنوز نتوانسته از دامنه این پدیده بکاهد. 

با وجود برخوردهای مکرر، همچنان شاهد افزایش فعالیت این خودروها هستیم که نشان می‌دهد باید در سیاست‌ها تجدیدنظر شود.

یکی از افسران پلیس‌راه لرستان می‌گوید: اغلب رانندگان شوتی بعد از توقیف و پرداخت جریمه، خیلی زود با یک خودرو دیگر به جاده بازمی‌گردند. این چرخه تا زمانی که علل اجتماعی آن حل نشود، ادامه خواهد داشت.

مرگ زیر چرخ شوتی‌ها

قاسم‌پور، کارشناس اجتماعی می‌گوید: تا زمانی که فقر و بیکاری در مناطق مرزی و کم‌برخوردار ادامه داشته باشد، جوان‌ها برای تأمین معیشت، راهی جز ریسک روی جانشان نخواهند داشت.

اسماعیل‌زاده جامعه‌شناس معتقد است: برای مقابله واقعی با پدیده وتی‌گری، باید ریشه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی آن را هم‌زمان هدف گرفت.

به گفته او توسعه اشتغال پایدار در استان‌های محروم و مرزی و افزایش سطح آموزش و آگاهی عمومی درباره مخاطرات شوتی‌سواری از دیگر راهکارهای مقابله با شوتی سواری است.

انتهای پیام /


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید