۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 26 April 2025
21:41
کد خبر : 9682777
۱۲:۰۸

۱۴۰۴/۰۲/۰۶

روحیه جهادی گامی در تحقق اهداف جامعه اسلامی

داور بخش ادبی جشنواره روایت جهاد استان قم گفت: اگر فرهنگ جامعه با روحیه جهادی شکل بگیرد افراد را به مبارزه علیه ظلم و فساد تشویق می‌کند و نقش موثری در تحقق اهداف جامعه اسلامی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، علی اکبر شفیعی در حاشیه نشست داوری نهایی بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد استان قم در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در بخش مقالات و تجربه نگاری با موضوع جهادی، برخی آثار از سطح علمی قابل قبولی برخوردار بودند و سطح آثار علمی مثبت قلمداد می‌شود. 

داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد بیان کرد: کیفیت آثار علمی و صحت مطالب، همچنین مرتبط بودن با موضوع و میزان انطباق محتوا و راهکارهای ارائه شده و به‌روز بودن مقالات، مهمترین رکن داوری است.

وی در خصوص برپایی این‌گونه جشنواره‌ها گفت: اولاً روحیه جهادی به عنوان یک گفتمان در جامعه ترویج و تقویت می‌شود، ثانیاً نهضت خدمت‌رسانی دیده می‌شود و ثالثا باعث رفع مشکلات و معضلات جامعه و مردم خواهد شد.  

شفیعی توصیه‌ای به شرکت‌کنندگان کرد و گفت: نیت و هدف ارسال‌کنندگان آثار نه برای مسابقه و رقابت بلکه به منزله اعلام آمادگی برای نقد شدن و نوعی تقاضا برای سنجش و ارزیابی آثارشان باشد و فلسفه جشنواره‌ها نیز در ابعاد پژوهشی، تلفیقی زیبا از حس آموختن درست در وسط میدان رقابت است.

داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد قم تأکید کرد: باید هنر، ادبیات و تجربه‌های جهادی را با هم تلفیق و آن‌ها را به سمت مستندسازی و ثبت تجارب موفق در حل مسائل مناطق کم‌برخوردار کشاند و دانش ضمنی و پنهان آن‌ها را به دانش صریح و آشکار بدل کرد تا این تجربیات به نسل جوان و آینده کشور منتقل شود.‌

وی تشریح کرد: این جشنواره‌ها باید ادامه‌دار باشد و با تجربه‌ جهادگران در راستای محرومیت‌زدایی کتاب چاپ کرد و در اختیار عموم مردم قرار داد، لازم است تا دبیرخانه دائمی جشنواره نیز تأسیس شود و یک تیم کارشناسی برای آسیب‌شناسی مشخص کنند تا به بهتر شدن جشنواره کمک کند.

شفیعی خطاب به اهالی ادب، هنر، خبر و رسانه گفت: اهالی رسانه مثل خانواده‌ای منسجم در حوزه فرهنگ و هنر عمل می‌کنند و اگر فعالیت جهادی با حمایت و پوشش خلاقانه رسانه‌ای همراه شود آثار تولیدی قطعاً بهتر و بیشتر دیده می‌شود؛ برای این‌کار باید جوانان خوش‌فکر را به میدان دعوت کرد تا به تولید آثار هنری، فرهنگی و رسانه‌ای در خور جهاد تبیین دست یابیم.  

وی در ادامه افزود: امروز بیشتر کنشگری رسانه‌ای در بستر فضای مجازی اتفاق می‌افتد و در حوزه تأثیرگذاری این میزان بالاتر است؛ از رسانه‌های برند و صاحب‌نام گرفته تا رسانه‌های گمنام و افرادی که در بستر فضای مجازی کار رسانه‌ای انجام می‌دهند باید بستر و حمایت‌های لازم از آن‌ها صورت گیرد تا این‌گونه کارها را انعکاس دهند. 

داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد تصریح کرد: ما باید از ظرفیت عظیم و تأثیرگذار مردم استفاده و بنیان فرهنگی جامعه را تقویت کنیم؛ اگر فرهنگ جامعه با روحیه جهادی شکل بگیرد و با تقویت صفاتی همچون ایمان، توکل، اخلاص، صبر، شجاعت و عدالت‌خواهی باشد افراد را به مبارزه علیه ظلم و فساد تشویق می‌کند و نقش مؤثری در تحقق اهداف اسلامی و اجتماعی دارد. 

شفیعی با اشاره به وظایف مسئولان و کارگزاران در این عرصه ابراز کرد: فعالیت‌های هنری و ادبی در استان قم به دلیل نبود امکانات، متناسب با جمعیت رشد نکرده؛ بنابراین باید برای توسعه و تقویت کارهای فرهنگی اقدامات بیشتری انجام شود و مسئولان باید از تمام توان خود برای حل مشکلات و بهبود شرایط فرهنگی و هنری استفاده کنند و به این حوزه نگاه ویژه‌ای داشته باشند.‌

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید