قزوین_ به گزارش بسیج، دکتر مهدی جلوخانی بیان کرد: در این طرح کارشناسان ادارات دامپزشکی با مراجعه به مزارع فعال ماهیان سردآبی ، بر اساس دستورالعملهای ابلاغی نسبت به اخذ نمونه از اندام های هدف اقدام و جزئیات عملیات مراقبت و پایش را در سامانه GIS سازمان دامپزشکی کشور را ثبت می کنند.
دکتر جلوخانی تصریح کرد: شایان ذکر است در فاز قبلی اجرا شده برنامه مراقبت بیماریهای ویروسی ماهیان سردابی در فصل زمستان سال 1403 موردی از بیماریهای VHS,IHN,IPN در مزارع تکثیر، پرورش و تفریخ استان شناسایی نشد.
دکتر جلوخانی عمده راه انتقال این بیماریها به مزارع آبزی پروری را از طریق ابزار، وسایل، غذای آلوده و انتقال تخم چشم زده و بچه ماهی آلوده و عدم رعایت اصول امنیت زیستی بین مزارع عنوان و به آبزی پروران توصیه کرد: ضمن رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای و توجه به دستورالعمل های سازمان دامپزشکی، از جابجایی بچه ماهی بدون اخذ مجوز حمل و گواهی بهداشتی قرنطینه ای شبکه های دامپزشکی خودداری و بچه ماهی، تخم چشم زده و غذای ماهیان پرورشی خود را نیز فقط از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه کنند.
وی افزود: آبزی پروران باید در اصلاح ساختار بهداشتی مزارع خود اهتمام جدی داشته و هرگونه تلفات و موارد مشکوک به بیماری در مزارع خود را سریعاَ به دامپزشکی اطلاع دهند تا اقدام های بهداشتی و قرنطینه ای لازم توسط دامپزشکی انجام گیرد.
بیماریهای ویروسی VHS,IHN,IPN از جمله مهمترین بیماریهای اخطار کردنی ماهیان سردابی می باشند که منجر به بروز تلفات سنگین و خسارات اقتصادی جبران ناپذیر در سطوح رشد متفاوت پرورش ماهی قزل آلا میگردند.
انتهای پیام/۱۰۱۰