به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهدمقدس، این دیدار، روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در فضایی صمیمی و دلانگیز برگزار شد و نوجوانان ۴۰ سال قبل با در آغوش گرفتن معلم خود، ضمن یادآوری خاطرات آن زمان، از آموزگار خود به نیکی تجلیل کردند.
غلامرضا شجاع، معلم بازنشستهای که ۴۰ سال پیش در دانشسرای راهنمایی تحصیلی مشهد فارغالتحصیل شد، داستان جالبی از دوران تدریس خود در منطقه تبادکان، گلشهر (کوی صاحب الزمان) دارد. او که در مدرسهای به نام شریعت رضوی استخدام شد، در همان مدرسه نیز بازنشسته شد.
وی بیان داشت: "دانشآموزان من در آن زمان مادران دانشآموزان فعلی بودند، و اکنون نوههای آنها نیز دانشآموزان من هستند. من چهار نسل را در این مدرسه خدمت کردهام." این موضوع حتی مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان را نیز شگفتزده کرده است.
خاطرهای از دوران معاونت
این معلم دلسوز، خاطرهای از دوران معاونت خود تعریف میکند: "روزی دانش آموزی با هماهنگی قبلی، از من اجازه خواست تا به دلیل عروسی در روستا، روز بعد به مدرسه نیاید. اما فراموش کرده بودند که فردا، روز وفات است و کسی در این روز عروسی نمیگیرد! من هم به او گفتم که حداقل بهانهی بهتری بیاورد. او نیز خندید و از بهانهی دروغش خجالت کشید و رفت."
نصیحتهای یک معلمی دلسوز
غلامرضا شجاع، با کولهباری از تجربه سالها تدریس، گوهرهایی از نصیحت را به پدران و مادران امروزی تقدیم میکند. او معتقد است که فرزندان، دقیقترین ناظران رفتار والدین در خانه هستند و هر کنشی، بذری در ضمیر ناخودآگاه آنها میکارد.
وی افزود: "اگر با یکدیگر به نیکی رفتار کنید، آنها نیز مهربانی را میآموزند؛ عمل و کار شما، تابلوی راهنمای رفتار آنهاست.
" شجاع، صداقت را کلید اعتماد میداند و توصیه میکند که هیچ رازی از فرزندان پنهان نشود. او تاکید دارد که "هیچ چیز کوچکی را بزرگ نکنید و اعتبار فرزندان خود را در نزد دیگران مخدوش نسازید." به جای سختگیریهای بیحاصل، وی همچنین بر آگاهسازی ذهن فرزندان با زبانی نرم و مهربان تاکید میکند و یادآور میشود که "فرزندان شما تنها به پوشاک و غذا نیاز ندارند، بلکه امنیت خاطر و محبت شما، اکسیر حیاتبخش روح آنهاست."
او با تاکید بر تفاوتهای فردی، هشدار میدهد که "هیچگاه فرزندان خود را با دیگران مقایسه نکنید؛ هر گلی عطر و رنگ منحصر به فرد خود را دارد." و در نهایت، غلامرضا شجاع همدلی و مهر را بنیان یک خانواده شاداب میداند: "بین شما (پدر و مادر) همدلی و مهر باشد تا فرزندانتان در باغ زندگی، شاداب و خرم شکوفه دهند."
معلمی شغل نیست؛ سراسر عشق است
در ادامه این دیدار معلمی دیگر به معرفی خود پرداخته و می گوید: اینجانب مصطفی مصلح، دبیر حرفه و فن قدیم و کار و فناوری کنونی، مفتخرم که در خدمت شما هستم.
وی به بیان خاطراتی از سال های بسیار دور می پردازد: به یاد دارم، سالها پیش در مدرسهای بسیار محروم مشغول به تدریس بودم. اما دریغ از یک کارگاه! با همت بسیج، معلمان و دانشآموزان کمر همت بستیم و کارگاهی بنا کردیم. آقای شجاع خودشان بندکشی میکردند و دانشآموزان آجر و ملات میآوردند. حتی در و پنجرهها را معلمان از خانههایشان آوردند و نصب کردند. این همدلی و مشارکت، ارتباطی صمیمانه بین معلمان و دانشآموزان ایجاد کرده بود. صفا و صمیمیتی بود وصف ناشدنی، گویی رفیق بودیم تا معلم و شاگرد. با هم بازی میکردیم، تفریح میکردیم، سینما میرفتیم، درس میخواندیم و درس پس میدادیم.
دانش آموزانی که در دفاع مقدس شهید شدند
مصطفی مصلح با اشاره به شجاعت دانش آموزش که در زمان دفاع مقدس که در سنین کم به جبهه رفت، تعریف میکند: دانشآموزی داشتیم به نام جواد محبی، بسیار مودب، مهربان و باوفا. هرگاه مسئولیت کلاس را به او میسپردیم، بهتر از خودمان اداره میکرد. جواد برای اعزام به جبهه ثبتنام کرد و پس از مدتی خبر شهادتش رسید. برادر کوچکترش، مسلم محبی، برای یافتن نشانی از برادر راهی مناطق جنگی شد. پس از مدتی، خبری از او نیز نشد. عدهای میگفتند شهید شده و عدهای دیگر میگفتند مفقودالاثر است. تا اینکه مشخص شد مسلم به اسارت دشمن درآمده است. سالها بعد، مسلم آزاد شد و به وطن بازگشت. چه خوشحال شدیم از اینکه او را دوباره در کنار خود میدیدیم.
خاطرات رزمنده و دانش آموز قدیمی
محسن خانی، رزمنده و دانشآموز قدیمی، در جمع همرزمان و فرهنگیان، خاطرات دوران پر فراز و نشیب خود را بازگو کرد. او با شور و حرارت جوانی، از روزهایی گفت که هوای جبهه، او را در سن نوجوانی راهی میدان نبرد کرد.
وی در ادامه سخنان خود، به کنگره هجده هزار شهید خراسان رضوی اشاره کرد و یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس را گرامی داشت. او با تجلیل از شهدای پایگاه بسیج شهید بهشتی، به ویژه شهیدان محمد اسدی و سید محمد صالح شریفی، بر اهمیت زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان تاکید کرد.
تعلیم و تربیت، در دین مبین اسلام
حجتالاسلام خالصی عضو شورای اجتماعی محله نیزه در این مراسم بیان داشت: خدای متعال میفرماید: «لَقَدْ مِنَ اللَّهِ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ» این آیهی قرآن است که وظیفه همهی ماست که مقام معلم و جایگاه معلم را بزرگ بداریم و ارزش و حرمت قائل شویم برای همه کسانی که به تعبیر دین ما، جایگاه پدری دارند.
وی افزود: پیامبر ما افتخار میکند که «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلاقِ» و «لِتَعْلِمَنَّکُمْ خَیْرَ مَا تَعْلَمُونَ» یعنی یکی از اهداف مبعوث شدن من، تعلیم و تربیت شماست. این نشاندهندهی اهمیت والای معلمی در دین مبین اسلام است.