به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، سردار کریمیان، جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، در همایش روز روانشناس و مشاور که در سالن فرزانگان دانشگاه ایلام برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت حادثه تلخ اسکله شهید رجایی، با تأکید بر ضرورت اقدام بههنگام و آیندهنگر در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: اگر امروز بهدرستی تصمیمگیری و اقدام نکنیم، فردا برای جبران دیر خواهد بود.
سردار کریمیان با تبریک این روز به فعالان این حوزه، اظهار داشت: روانشناسان و مشاوران با نگاه مسئولانه و دغدغهمند، نقش مؤثری در تحلیل و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دارند.
وی با اشاره به اصل «بهموقع بودن» در تصمیمگیریها افزود: هر اقدامی باید در لحظه و زمان طلایی انجام شود. تأخیر در اقدام میتواند آسیبها را تشدید کند. کاهش پدیدههایی همچون طلاق، بیکاری، خودکشی و سایر مسائل اجتماعی، مستلزم اقدام بههنگام و مبتنی بر شناخت محیط است.
سردار کریمیان با بیان اینکه باید از نگاه پدافندی و منفعلانه به نگاه آفندی و فعالانه در حوزه مسائل اجتماعی تغییر مسیر داد، گفت: چرا باید منتظر بمانیم تا آسیب رخ دهد، بعد راهکار ارائه کنیم؟ ما باید با رویکردی آیندهنگر و علمی، مسائل را پیشبینی و برای آن برنامهریزی کنیم.
وی همچنین بر لزوم نیازمحور بودن پژوهشهای دانشگاهی تأکید کرد و افزود: مقالات و پایاننامههایی که بدون ارتباط با نیازهای واقعی جامعه نوشته میشوند، راه به کتابخانه ها میبرند نه به حل مسئله. دانشگاه باید پاسخگوی نیاز دانشی جامعه و صنعت باشد و صنعت و جامعه نیز باید دانش مورد نیاز خود را از دانشگاه طلب بکنند.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) خاطرنشان کرد: ما ظرفیتهای بزرگی در دانشگاهها و ادارات داریم که با شناسایی درست آنها، میتوان بسیاری از آسیبها را کاهش داد. منتظر بودجههای کلان نمانیم، با ظرفیت موجود نیز میتوان اقدامات مؤثر انجام داد.
وی با اشاره به آمار نگرانکننده بعضی از آسیب های اجتماعی در استان ایلام، به نقش نخبگان در آگاهیبخشی اشاره کرد و گفت: آن لحظهی جنون که فردی را به وادار به یک اقدام خطرناک میکند، با اندکی تأمل قابل کنترل است. نخبگان جامعه باید لحظهی آگاهی را به جامعه منتقل کنند.
سردار کریمیان در ادامه به برخی مسائل فرهنگی پرداخت و تصریح کرد: برخی آیینهای وارداتی نوروزی که در استان برگزار میشوند، نهتنها ریشه در فرهنگ بومی ما ندارند بلکه گاه با آن در تضادند. نباید اجازه دهیم غلبهی فرهنگی جای تبادل فرهنگی را بگیرد.
وی افزود: ایلام با تمدنی چند هزار ساله، نباید در برابر تهاجم فرهنگی سکوت کند. ترویج ظاهری پوششهای نامتعارف و نغمههایی بیریشه، زمینهساز نفوذ سبک زندگی بیگانه است. امروز افرادی اجارهای برای القای سبک زندگی خاص، به جشنها آورده میشوند. اینها زنگ خطر است.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) با اشاره به فعالیت گروهکهای تجزیهطلب و خطرات امنیتی ناشی از برخی تجمعات، تصریح کرد: در برخی از شهرستانها، همین تجمعات موجب درگیریهایی شد که تا آستانه نزاع نگران کننده پیش رفت. این قبیل مراسمات در قالب وبه اسم شادی، اهدافی کاملا سیاسی و ضد امنیتی را دنبال میکنند.
وی تأکید کرد: در گذشته نه چندان دور، بانوان ایلامی حتی لباس خود را در معرض دید نامحرم قرار نمیدادند، اما امروز در برخی جشنها شاهد حضور عده ای با وضعیت نامناسب هستیم. نباید اجازه دهیم فرهنگ اصیل دینی و بومیمان با چنین رفتارهایی تضعیف شود.
سردار کریمیان با بیان اینکه فرهنگ سالم، زیرساخت اقتصاد و اجتماع سالم است، گفت: اگر فرهنگ آسیب ببیند، سایر حوزهها نیز دچار بحران خواهند شد. متأسفانه امروز با پدیدههایی روبرو هستیم که پیامد آن می تواند در صورت عدم مهار به روند صعودی آسیب های اجتماعی منجر شود. وی اظهار داشت: آمریکا و اروپا امروز بهدنبال بازگشت به معنویتاند اما نمیتوانند. ما باید با بهرهگیری از تجربه آنها و تکیه بر فرهنگ و دین خود، اجازه ندهیم این مسیر انحرافی بر جامعهمان حاکم شود.
سردار کریمیان در پایان خاطرنشان کرد: امروز مسئولان فرهنگی، روانشناسان، مشاوران و نخبگان، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند. اگر در برابر تغییرات فرهنگی سکوت کنیم، فردا دیگر راه بازگشتی نخواهیم داشت.