۲۰ / تير / ۱۴۰۴ - 11 July 2025
20:09
کد خبر : 9688958
۱۱:۰۴

۱۴۰۴/۰۲/۳۰

کردستان نگین خدمت در دولت سیزدهم

در دولت شهید آیت‌الله رئیسی، کردستان بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفت، از توسعه زیرساخت‌ها و خدمات درمانی گرفته تا پیشرفت چشم‌گیر در حمل و نقل، آموزش و گازرسانی.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در دوره کوتاه و زودگذر سه ساله ریاست‌جمهوری آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی، استان کردستان با مدیریت شبانه‌روزی و خدمت صادقانه ابتدا به مطالبات عمومی مردمان کٌرد در حوزه زیرساخت‌ها و توسعه شهری توجه کرد و طبق اسناد موجود در استانداری کردستان، در دوره ریاست‌جمهوری آیت‌الله رئیسی، استان کردستان شاهد افتتاح چندین پروژه مهم عمرانی بوده است.

طبق گزارش‌های مستند در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۷۰ پروژه عمرانی در حوزه‌های راه، آب‌وفاضلاب، گاز و انرژی در نقاط مختلف استان به بهره‌برداری رسید که ادامه آن در سال ۱۴۰۲، با خط انتقال گاز مرزی قصرشیرین – سروه و اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان به طول ۵۶ کیلومتر به اتمام رسید و که نقش مهمی در تأمین گاز مناطق مرزی داشته است.

کردستان ایران یکی از مناطق کوهستانی با آب و هوایی سرد و زمستان‌های سخت است، هزینه‌کرد دولت سیزدهم در حوزه گازرسانی به دورترین نقاط کردستان یک رمز موفقیت داشت که آن، دولت مردمی بود که برای مردم شب‌وروز نمی‌شناخت و برای تأمین نیاز جامعه محروم و مستضعف غرب کشور اقدام به توسعه و افزایش درصد نفوذ گاز طبیعی به میزان ۱۰۰ درصدی شد.

حمل و نقل و راه‌آهن

یکی از مشکلات موجود در کردستان، موضوع حمل و نقل و راه‌آهن است که در طول سال‌ها آمدن و رفتن دولت‌ها، به نقطه امروز نرسیده بود که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راه‌آهنی ایران به دست دولت سیزدهم در استان کردستان، خط راه‌آهن سنندج – سقز بود که در دولت رئیسی تسریع شد.

سال‌ها از آغاز و کلنگ‌زنی این پروژه در کردستان می‌گذشت و حتی دولت دوازدهم که از اعتبار بهتری برخوردار بود نیز نتوانست این طرح نیمه‌کاره را تکمیل کند، دولت شهید رئیسی با مدیریت نیروی کار و تأمین اعتبار مالی مناسب؛ موفق شد در خرداد ۱۴۰۲، ۲۵ کیلومتر از این خط راه‌آهن در محدوده سنندج تکمیل شده و قطار به‌صورت آزمایشی در این بخش به حرکت درآمد و امید به توسعه حمل‌ونقل راه‌آهن در دل کردستان زنده شد.

این پروژه که هزینه آن بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است توانست اتصال استان کردستان به شبکه راه‌آهن داخلی و بین‌المللی را فراهم می‌کند و برای اولین‌بار شرکت سیمان کردستان محموله قابل‌توجهی را برای صادرات به کشور همسایه عراق ارسال کرد که هم در زمان تحویل محصول به مشتری زمان به‌شدت کاهش یافت و هم هزینه‌های باربری و تأمین خودرو‌های سنگین به‌شدت کاهش یافت.

از دیگر مزایای این زیرساخت باید به این مهم توجه کرد که کردستان در مسیر توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی قرار گرفته است و عملاً توجه به راه و راه‌آهن و حتی راه هوایی می‌تواند در حوزه صادرات غیرنفتی نقش بسزایی در کشور داشته باشد.

خدمات درمانی و بهداشتی

یکی دیگر از مطالبات به حق مردم کردستان، کمبود امکانات حوزه بهداشت و درمان بود که اگر بیماری به خدمت یا بهره‌مندی از یک بخش از درمان خاص را داشت، باید به استان‌های هم‌جوار اعزام می‌شد که هم عملاً هزینه خانواده‌ها به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌داد و هم بسیاری از بیماران به علت نبود امکانات بهداشتی و درمانی در کردستان، با درد و بیماری خود زندگی می‌کردند.

در حوزه بهداشت و درمان، دولت شهید رئیسی موفق به بهره‌برداری از چندین بیمارستان و مرکز درمانی در مناطق محروم استان کردستان شد که هم عملاً ظرفیت فیزیکی نیاز مردم به تخت و مراکز درمانی تأمین کرد و هم با تأمین تجهیزات مورد نیاز درمانی و افزایش ظرفیت نیروی انسانی متخصص و فوق‌تخصص بیماری‌های خاص، رفاه اجتماعی کردستان را به سطح بالایی رساند.

بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی کردستان در آبان ۱۴۰۲، هشت مرکز درمانی جدید در شهرستان‌های دیواندره، بانه، سروآباد و قروه به بهره‌برداری رسید که با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیدند و امروز باتوجه‌به ظرفیت مناسب درمانی و خدمت‌رسانی، به مراکز توریست درمانی نیز تبدیل شده‌اند.

در سال ۱۴۰۳ نیز بیمارستان حضرت امام خمینی (ره) سنندج با ظرفیت ۲۵۰ تخت و تجهیزات روز دنیا به‌صورت کامل به بهره‌برداری رسید که هم‌اکنون نیز یکی از مجهزترین مراکز بهداشتی و درمان در کردستان و غرب کشور محسوب می‌شود، باید گفت که هزینه در بخش بهداشت و درمان، هزینه نیست و در واقعیت سرمایه‌گذاری است که هم مردم از آن بهره خواهند برد و هم دولت.

آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها

کردستان ایران نام‌آوران و نخبگان فراوانی دارد که امروز هم در پایتخت و هم در خارج از کشور مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند که همگی علت مهاجرت را ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و مدارس تهران عنوان می‌کنند، محرومیتی که سال‌ها گریبان این منطقه را فشرده است.

دولت مردمی شهید رئیسی با اشرافی که بر این موضوع داشت، در همان سال آغازین دولت سیزدهم برای توسعه آموزش‌وپرورش و توسعه دانشگاهی در کردستان برنامه‌ریزی کرد و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، موفق شد ۳۵۰ کلاس درس جدید در مدارس روستایی و شهری استان کردستان را به بهره‌برداری برساند و این اقدام در قالب برنامه «توسعه زیرساخت‌های آموزشی» انجام گرفت که به بهبود شرایط تحصیلی دانش‌آموزان کمک شایانی کرد.

طبق اسناد موجود در استانداری کردستان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال ۱۴۰۳ موفق به دریافت معاونت دوم در کیفیت آموزشی از سوی وزارت بهداشت شد که نشان‌دهنده بهبود وضعیت آموزشی این دانشگاه بود.

مسکن در مناطق محروم

محرومیت استان کردستان بخش‌های زیادی دارد که متأسفانه در طول سال‌ها بر روی‌هم انباشته شده است و اگر دولت سیزدهم برای رفع موانع و مشکلات منطقه گام‌های محکم را برنمی‌داشت، امروز در کردستان مسائل و موانعی پیشرو بود که شاید هیچگاه با وضعیت امروز اقتصادی کشور امیدی به رفع آن نمی‌رفت.

در راستای اجرای طرح مسکن مناسب‌سازی، دولت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۲، موفق شد بیش از ۱۲۰۰ واحد مسکونی در مناطق محروم و فرسوده استان کردستان بازسازی کند، این اقدام با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام گرفت و نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی خانوار‌های کم‌درآمد داشت.

در واقعیت وقتی مردم کم‌درآمد و قشر ضعیف جامعه توانستند صاحب‌خانه شوند، بار بزرگی از مشکلات از شانه مردان زحمت‌کش و بانوان سرپرست خانوار برداشت، احداث مسکن محرومین یکی از بهترین خدمات به‌یادگارمانده شهید رئیسی در کردستان است.

انرژی و برق

در حوزه انرژی که این روز‌ها موجب خاموشی‌های بیش از چهارساعته در کشور شده است و عملاً مسئولان به هر دری می‌زنند تا قطعی سراسری در کشور رخ ندهد، اولین نیروگاه خورشیدی در شهرستان بانه با ظرفیت ۱۰ مگاوات در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید که این پروژه نیز با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شد.

این پروژه که اولین نیروگاه خورشیدی در استان کردستان محسوب می‌شود و به تأمین برق پایدار منطقه کمک شایانی دارد و اگر همت دولت سیزدهم برای اتمام آن در دستور کار قرار نمی‌گرفت، امروز ساعات خاموشی برق در کشور و کردستان بیش از ۱۰ ساعت بود، همچنین بیش از ۵۰ کیلومتر شبکه برق منطقه‌ای در مناطق روستایی استان در سال ۱۴۰۳ گسترش یافت که با مقایسه دولت‌های گذشته یک رشد ۸۰ درصدی محسوب می‌شود.

کشاورزی و آب

شغل چندهزارساله مردمان کردستان، کشاورزی و دامداری است، بخش کشاورزی که یکی از بهترین بخش‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شود، نیازمند تأمین آب برای کشت و داشت و دامپروری است، شناخت کامل دولت شهید رئیسی از این مسئله مهم باعث شد که در اولین سفر استانی به کردستان، یکی از مصوبات مهم دولت در جلسه شورای اداری استانداری، در بخش کشاورزی و پروژه انتقال آب از سد زاینده‌رود به مناطق کشاورزی بیجار در سال ۱۴۰۲ با اعتباری بالغ بر ۳۲۰ میلیارد تومان بود، این پروژه به بهره‌برداری بیش از ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی کمک کرد.

طبق آخرین دستاورد‌های علمی، در بخش کشاورزی طرح آبیاری تحت‌فشار در مناطق دیواندره و سقز باعث افزایش ۳۰ درصدی بهره‌وری کشاورزان شد که هم موجب تثبیت شغل در منطقه شد و هم اشتغال‌زایی در این حوزه را به میزان قابل‌توجهی افزایش داد.

آب شرب سنندج یکی از مهم‌ترین دغدغه مردم در جلسه شورای اداری استانداری کردستان بود که هم طعم و بوی بد داشت و هم برای مردم منطقه دیگر قابل‌تحمل نبود، طرح سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج با ۳۵ درصد پیشرفت در دولت گذشته توسط دولت سیزدهم با تخصیص ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار جهشی در طول یک سال، این پروژه ناتمام به بهره‌برداری رسید.

توسعه روستایی

توسعه حوزه بخش کشاورزی سبب خواهد شد که مردم مهاجرت معکوس به روستا‌ها را برای ادامه زندگی و اشتغال افزایش دهند، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۸ روستای استان کردستان در قالب طرح توسعه جامع روستایی بهره‌مند از اینترنت پرسرعت، گاز، راه و آب شدند، این اقدام با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان انجام گرفت.

موضوع تأمین آب شرب و آب کشاورزی زمینه و لازمه توسعه روستایی است، دولت شهید رئیسی در اوج کمبود بودجه و تحریم‌های ظالمانه غرب، در ابتدای کار و فعالیت دولت مردمی و خدمتگزار، ۱۰ هزار روستا با مشکل و تنش آبی روبه‌رو بودند که با کار جهادی ۳۵۰۰ روستا مشکلشان حل شد و مابقی نیز در دستور استانداران کردستان و فرمانداران قرار گرفت و بخش قابل‌توجهی از آن به بهره‌برداری رسید.

انتهای خبر/

گل آرا ظاهری
خبرنگار: گل آرا ظاهری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید