۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
12:29
کد خبر : 9699644
۲۰:۱۰

۱۴۰۴/۰۵/۰۳

خلیل‌آباد، شهری با پله‌های بلند

مرور وضعیت مناسب‌سازی در خلیل‌آباد نشان می‌دهد که این مسئله ضرورتی انسانی و اجتماعی است؛ کرامت انسانی یعنی عبور بی‌مانع از اماکن عمومی؛ حقی که نباید پشت هیچ پله‌ای جا بماند یا فراموش شود.

خلیل‌آباد، شهری با پله‌های بلند

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از خلیل آباد، با وجود تأکید قوانین بالادستی، بخش‌نامه‌های کشوری، و الزامات اخلاقی و اجتماعی، هنوز بخش زیادی از ادارات و اماکن عمومی شهرستان خلیل‌آباد از حداقل‌های مناسب‌سازی برای تردد معلولان، سالمندان و مادران باردار بی‌بهره‌اند.

طبق اعلام اداره بهزیستی خلیل‌آباد، تنها ۴ اداره دولتی توانسته‌اند امتیاز کامل مناسب‌سازی را دریافت کنند و ۸ اداره دیگر وضعیت نسبتاً مطلوبی دارند. این در حالی است که بسیاری از نهادهای و دستگاه‌های اداری در اجرای الزامات قانونی مناسب‌سازی ضعف جدی دارند.

به گفته کارشناسان، بسیاری از ساختمان‌های اداری قدیمی، به علت ضعف ساختاری یا نبود زیرساخت‌های لازم، امکان نصب آسانسور یا اجرای رمپ استاندارد را ندارند. با این حال، سکوت یا کم‌کاری مدیران دستگاه‌ها در قبال این ضعف‌ها قابل قبول نیست.

یکی از شهروندان معلول شهرستان خلیل‌آباد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بارها برای انجام کارهای اداری به برخی از ادارات مراجعه کرده‌ام اما رمپ ورودی نداشتند یا آسانسور خراب بود.

وی همچنین ادامه داد: یک‌بار مجبور شدم برادرم من را با زحمت از پله‌ها بالا ببرد، حس خیلی بدی داشتم، ما خواستار ترحم نیستیم؛ ما حق تردد و کرامت انسانی می‌خواهیم، من هر روز باید در این شهر زندگی کنم.

مناسب‌سازی اماکن عمومی حقوق اولیه شهروندی ماست

مادر یک پسر معلول در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: پسر من ۸ ساله است و معلول جسمی حرکتی دارد و برای کارهای مختلف بارها باید به مراکز مختلف بروم، بارها پیش آمده که نتوانستم از پله‌های اداره‌ای بالا بروم و کارم نیمه‌کاره مانده است.

تنها ۴ اداره در خلیل‌آباد امتیاز کامل مناسب‌سازی دارند

نجمه تاجری‌مقدم در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بر اساس ماده ۲ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند امکان دسترسی و بهره‌مندی افراد دارای معلولیت از خدمات و تسهیلات عمومی را فراهم کنند، اما متأسفانه بسیاری از ادارات شهرستان هنوز زیرساخت‌های لازم برای تردد ایمن و آسان این عزیزان را فراهم نکرده‌اند.

وی ادامه داد: معیار ما برای ارزیابی وضعیت مناسب‌سازی، وجود چهار شاخص اصلی شامل آسانسور، سرویس بهداشتی، ورودی مناسب و رمپ تردد است. متأسفانه برخی از ادارات حتی یکی از این چهار شاخص را نیز به‌صورت کامل ندارند. در حالی که این موضوع نباید وابسته به فضای فیزیکی یا بودجه آن اداره باشد، چراکه تأمین حداقل استانداردهای دسترسی، یک وظیفه قانونی است.

رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد خاطرنشان کرد: شهرستان ما ظرفیت بسیار خوبی برای تبدیل‌شدن به الگوی مناسب‌سازی در استان دارد؛ هم از جهت منابع انسانی، هم از نظر تعامل بین‌بخشی. ما این مطالبه را با قدرت پیگیری می‌کنیم چون معتقدیم احترام به کرامت انسان‌ها از مسیر دسترس‌پذیری شروع می‌شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید