
به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، نخلستانهای سرسبز و سر به فلککشیده در استان بوشهر نشان از ظرفیت بالای تولید محصول خرما استان دارد و معاش اکثر مردم در مناطق نخلستانی استان بوشهر از طریق کشت نخیلات و برداشت محصول خرما تامین میشود.
این درحالی است که اصولا تولید خرما به سبب اشتغالزایی و ارزآوری بالا جایگاه ویژهای در تامین معیشت مردم و صادر کنندگان مناطق مختلف استان بوشهر دارد.
کشاورزان و نخلداران بوشهر اینروزها در حال مراحل پایانی آرایش خوشه خرما هستند و عملیات آرایش خوشه نخلها پیش از وارد شدن به مرحله برداشت خارک انجام میشود.
خسرو عمرانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، این استان را یکی از قطبهای تولید خرما در کشور دانست و اظهار داشت: استان بوشهر در عرصه تولید خرما از قابلیتهای بالایی برخوردار است که هر ساله بخش عمدهای از خرمای کشور و صادرات آن از طریق نخلستانهای استان بوشهر تامین میشود.
سطح زیر کشت اراضی نخلستانی استان بوشهر ۳۴ هزار هکتار است
وی، سطح زیر کشت اراضی نخلستانی استان بوشهر را ۳۴ هزار هکتار دانست و بیان کرد: در این استان شش میلیون اصله نخل وجود دارد که ۹۰ درصد آنها بارور است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه «خارک»، «رطب» و «خرما» از جمله محصولات نخلستانهای استان است خاطر نشان کرد: محصول خارک به عنوان نخستین محصول نخلستانهای استان بوشهر، برداشت آن آغاز شده و محصول رطب نیز از اواخر تیرماه وارد بازار میشود
عمرانی، با بیان اینکه عمده شهرستانهای ۱۰ گانه استان بوشهر دارای نخلستان است تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد نخلستانهای استان بوشهر در شهرستان دشتستان قرار دارد.
۱۵ درصد از ثمر نخیلات استان بوشهر خارک و رطب و ۸۵ درصد خرما است
وی، با اشاره به اینکه برداشت محصول خارک به لحاظ شرایط منطقهای تا اواسط مردادماه و رطب تا اواسط شهریورماه ادامه دارد گفت: ۱۵ درصد از ثمر نخیلات استان بوشهر خارک و رطب وارد بازار و مابقی محصول نیز خرما از اواخر شهریور برداشت و عرضه میشود.
پایان خبر/