محمود رشیدیاقدام، رئیس اداره کل اقتصاد و امور دارایی استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج به تشریح برنامهها و اقدامات این اداره در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی و بهبود محیط کسبوکار در استان پرداخت.وی اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی وزارت اقتصاد و دارایی، جذب سرمایهگذاری بهویژه سرمایهگذاریهای خارجی است و در این راستا گامهای جدی در استان کرمانشاه برداشته شده است.مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه، از صدور مجوز برای جذب سرمایهگذاری خارجی به مبلغ ۱۰ میلیون دلار در استان خبر داد و افزود: این سرمایهگذاریها شامل سه پروژه عمده است که بخش قابل توجهی از آنها، از جمله تخصیص زمین، نهایی شدهاند. وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، میزان سرمایهگذاری خارجی استان به ۵.۵ میلیون دلار افزایش یافته است، و این سرمایهگذاریها شامل پروژههای مختلف مانند تولید خمیر الکترود، گرافیک، و صنایع غذایی هستند. همچنین، قرار است تا پایان سال، پروژههایی به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار مجوز دریافت کنند.
شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و ارتقای نظارتها
رشیدیاقدم در ادامه از شناسایی ۳۴ طرح اولویتدار برای جذب سرمایهگذاری خارجی در استان خبر داد و اضافه کرد: امسال با همکاری دانشگاه رازی کرمانشاه امکانسنجی آنها به نتیجه رسیده است. این طرحها بهویژه از نظر عواملی چون موقعیت زمین، بازار فروش داخلی و صادرات، سوددهی و زمان بازگشت سرمایه به دقت بررسی شدهاند. وی با بیان اینکه بیش از ۳۴ فرصت سرمایهگذاری که بهطور دقیق در سایتهای مرتبط بارگذاری شده و در دسترس سرمایهگذاران داخلی و خارجی قرار دارد، گفت: دستور استاندار کرمانشاه برای امکانسنجی ۵۰ طرح دیگر در دستور کار قرار دارد که تا سه ماه آینده نتایج آنها اعلام خواهد شد.رشیدیاقدام همچنین از تغییر در شیوههای نظارتی بر کسبوکارها خبر داد و گفت: نظارتها از نوع پیشینی به پسینی تبدیل شده است. به این معنا که دیگر کسبوکارها نیازی به دریافت مجوزهای متعدد قبل از شروع فعالیت ندارند و در صورت ثبت غیرقانونی، این موضوع به سرعت اصلاح خواهد شد.مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به گزارشهای بینالمللی، اظهار کرد: استان کرمانشاه در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری در بهبود محیط کسبوکار داشته است. در خصوص تأمین مالی بخش خصوصی، وی بر لزوم هدایت منابع مالی به سمت بخشهای مولد اقتصاد تاکید کرد تا از افزایش نقدینگی و تورم جلوگیری شود. همچنین در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی، رشیدیاقدم اعلام کرد: پروژههای متعددی در حوزههای مختلف، از جمله تولید خمیر الکترود و صنایع غذایی، در دست اجرا هستند و پیشبینی میشود تا پایان سال، پروژههایی به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار نیز مجوز دریافت کنند.
اقدامات ویژه برای جذب سرمایهگذاری خارجی
رشیدیاقدام در پایان به برخی از اقدامات ویژه انجامشده برای جذب سرمایهگذاری خارجی همچون برگزاری جلسات با تیمهای سرمایهگذاری خارجی، شناسایی و اولویتبندی فرصتهای سرمایهگذاری، ترجمه و چاپ کتابهای فرصتهای سرمایهگذاری، استفاده از رسانهها برای معرفی استان و همکاریهای بینالمللی اشاره کرد. وی گفت: جلسات متعددی با تیمهای فنی چینی برگزار شده است و زمینهای اختصاصی برای پروژههای سرمایهگذاری بهطور هماهنگ با دستگاههای اجرایی و دانشگاهها پیش رفتهاند. رشیدیاقدم اضافه کرد: برای تسهیل ورود سرمایهگذاران خارجی، کتابهای اطلاعاتی به زبانهای مختلف مانند انگلیسی، عربی و کردی منتشر شده است.وی از تهیه کلیپهایی به زبانهای مختلف بهویژه برای مخاطبان بینالمللی و پخش و از طریق صدا و سیما سخن گفت و افزود: جلسات با کشورهای همسایه، نظیر عراق و افغانستان، برای تقویت روابط اقتصادی و جذب سرمایهگذاری برگزار شده است. رشیدیاقدام در پایان، تأکید کرد: علیرغم چالشهای موجود به دلیل تحریمها، تلاشهای مستمری برای جذب سرمایهگذاری خارجی در استان کرمانشاه ادامه دارد و این اقدامات بهطور مؤثری در بهبود وضعیت اقتصادی استان تاثیرگذار خواهد بود.