به گزارش خبرگزاریبسیج مازندران، در اقدامی انساندوستانه، فرهنگی و کمسابقه، چهار زندانی جرایم مالی غیرعمد، با حمایت مالی تهیهکننده فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» و با همکاری سپاه کربلا، از زندان شهرستان نوشهر آزاد و به آغوش خانوادههای خود بازگشتند. این اقدام همزمان با ایام مبارک عید سعید فطر، در مراسمی با حضور مسئولان فرهنگی و نظامی منطقه برگزار شد.
این مراسم با حضور سرهنگ رحیم خواجهحسینی، فرمانده سپاه ناحیه چالوس، مهدی مددکار، تهیهکننده فیلم و فرزند شهید اهل این منطقه، و سرهنگ حمیدرضا هراسانی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان سپاه کربلا، در فضای صمیمی اما رسمی در زندان نوشهر برگزار شد.
*از سیمرغ تا همدلی
مهدی مددکار، تهیهکننده فیلم «شمال از جنوب غربی» و از فعالان حوزه هنر متعهد، در این مراسم اظهار داشت: فیلم ما روایتی است از غیرت، ایستادگی و اصالت مردمان دیار علویان در برابر ظلم گروهکهای تروریستی. این اثر، متعلق به مردم مازندران است و ما نیز تصمیم گرفتیم افتخار این اثر را با مردم قسمت کنیم. هدیه مالی سیمرغهای جشنواره فجر را به آزادی چهار زندانی جرایم غیرعمد اختصاص دادیم؛ این، سیمرغ چهارم ماست. سیمرغی که پروازش از دل مردم آغاز شد و به دل مردم بازگشت.
*هنر در خدمت جامعه
سرهنگ رحیم خواجهحسینی، فرمانده سپاه چالوس، در سخنانی ضمن قدردانی از این اقدام فرهنگی بیان کرد: هنر متعهد زمانی معنا مییابد که در خدمت مردم باشد. امروز ما شاهد بودیم که چگونه یک اثر هنری با نیت الهی، توانست امید را به چهار خانواده بازگرداند. این نه فقط آزادی چند فرد، بلکه یادآور قدرت همبستگی و مسئولیتپذیری اهالی هنر است.
سرهنگ حمیدرضا هراسانی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان سپاه کربلا نیز از تلاش های چندین ماهه این سازمان برای پشتیبانی از این اثر فاخر گفت و ادامه داد: «شمال از جنوب غربی» تنها یک فیلم نیست، بلکه پلی است میان گذشته پرافتخار و امروز نیازمند همدلی. وقتی هنرمند با نیت الهی، افتخار خود را با مردم شریک میشود، آنگاه هنر نقش واقعی خود را ایفا کرده است. این اقدام، الگویی است برای همه هنرمندانی که دغدغه مردم دارند.»
*بزرگترین پروژه سینمایی مازندران پس از انقلاب
فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیهکنندگی مهدی مددکار، با حمایت سردار مسلمی و بنیاد روایت فتح، بهعنوان بزرگترین و نخستین پروژه سینمایی استان مازندران پس از انقلاب اسلامی شناخته میشود. این فیلم در بیش از ۲۴۰ لوکیشن متنوع در سطح استان تولید شده و تلاش کرده تا روایت دقیق، مستند و در عین حال دراماتیکی از رشادتهای مردم شمال کشور در دهه ۶۰، بهویژه مقابله با گروهک منافقین، ارائه دهد.
سردار مسلمی، فرمانده سپاه کربلا و از حامیان اصلی تولید فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی»، درباره رویکرد مردمی این اثر گفت: ما باور داریم که هنر متعهد، اگر در مسیر ایمان و مردم حرکت کند، ماندگارتر از هر ابزار تبلیغاتی است. فیلم "شمال از جنوب غربی" نهتنها بزرگترین پروژه سینمایی مازندران پس از انقلاب است، بلکه به برکت نیت خالص عوامل آن، افتخار خود را به مردم بازگرداند. آزادی زندانیان مالی با درآمد حاصل از جوایز این فیلم، جلوهای از همان فرهنگ علوی است که مردم مازندران قرنها حامل آن بودهاند.
«شمال از جنوب غربی» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب سه سیمرغ بلورین در بخشهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلمبرداری شد، بهزودی اکران عمومی خود را در سینماهای کشور آغاز خواهد کرد.