۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 26 April 2025
00:00
کد خبر : 9682429
۱۷:۳۱

۱۴۰۴/۰۲/۰۵

نشست تخصصی «راهکارهای سرمایه‌گذاری در تولید و رفع ناترازی انرژی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج دزفول نشست تخصصی «راهکارهای سرمایه‌گذاری در تولید و رفع ناترازی انرژی» با حضور اساتید، نخبگان و مسئولان محلی در سالن شهید اثنی‌عشری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

در ابتدای این نشست، آقای پرهیزکار، رئیس هیئت اندیشه‌ورز ناحیه دزفول، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره ضرورت سرمایه‌گذاری در تولید و رفع موانع انرژی، بر ظرفیت‌های علمی و صنعتی شهرستان دزفول برای حل این چالش تأکید کرد و نقش دانشگاه را در ورود عملی به این عرصه مهم دانست.

در ادامه، دکتر علی براتی، رئیس خانه نخبگان دزفول، با بیان اهمیت مشارکت نخبگان در حل مشکلات حوزه انرژی، پیشنهاداتی نظیر توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر، احداث نیروگاه‌های CHP و کاهش تلفات شبکه را ارائه کرد.

دکتر لشکرآرا، مدیر گروه مهندسی برق، بر لزوم استفاده از انرژی‌های خورشیدی و بادی در خانه‌های هوشمند و تغییر معماری ساختمان‌ها برای نصب پنل‌های خورشیدی تأکید نمود.

دکتر حمید براتی، رئیس دانشکده هوش مصنوعی و فناوری‌های اجتماعی و پیشرفته، هوش مصنوعی را ابزاری مؤثر در بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع و منازل دانست و خواستار بهره‌گیری از آن شد.

دکتر تقی‌پور، رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی، فرهنگ‌سازی در مدارس و اصلاح سیستم‌های ترمودینامیکی صنایع بزرگ را راهکارهایی کلیدی عنوان کرد.

همچنین، دکتر پولتنگری، معاون ارتباط با صنعت دانشگاه، اجرای سیستم‌های بخارسوز و اجکتور در صنایع و گازسوز کردن چیلرها به سبک اروپایی را پیشنهاد داد.

دکتر فروتن، مدیر گروه مهندسی کامپیوتر، بر ضرورت اعتمادسازی عمومی برای جذب سرمایه‌های خرد و نگاه سیستمی به موضوع ناترازی انرژی تأکید کرد.

در ادامه، دکتر خرمشاهی، رئیس مرکز تحقیقات مواد و انرژی، خواستار مشارکت فعال بانک‌ها و نهادهای دولتی در پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر شد.

دکتر سعید فرازی، معاون توسعه علمی دانشگاه، بررسی علمی راندمان سلول‌های خورشیدی متناسب با اقلیم منطقه و فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی را ضروری دانست.

همچنین، دکتر محمد بادرج، عضو هیئت علمی گروه فیزیک، استفاده از انرژی زیست‌توده را به‌عنوان راهکاری بومی و ارزان معرفی کرد.

دکتر عادلی، مدیر گروه مهندسی پزشکی، بر اصلاح واژه‌گان تخصصی و بومی‌سازی فناوری‌های نوین تأکید نمود.

در بخش دیگری از نشست، مهندس فیروزکوهی، مدیر کانون بسیج مهندسین صنعت دزفول، با توجه به فصل گرما، بر اجرای سریع راهکارهای کوتاه‌مدت نظیر توسعه انرژی خورشیدی تأکید کرد.

مهندس پانند، رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی شماره یک دزفول، خواستار تعامل دانشگاه با صنعت و ارائه راهکارهای کاربردی شد.

همچنین، مجید هفت‌تنانیان، مشاور فرماندار، احداث نیروگاه‌های کوچک در شهرک‌های صنعتی و تشکیل شرکت‌های تعاونی با مشارکت مردمی را پیشنهاد داد.

در پایان، دکتر حسن براتی، عضو هیئت علمی گروه برق، با ارائه آمار مصرف انرژی در دزفول و خوزستان، اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای الزام صنایع به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را مطالبه کرد.

این نشست با تأکید بر استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همکاری نهادهای دولتی و مردمی، به کار خود پایان داد و پیشنهادهای ارائه‌شده جهت بررسی تخصصی به کارگروه‌های مربوط ارجاع داده شد.

سارا قنبری
خبرنگار: سارا قنبری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید