۱۵ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 05 May 2025
16:11
کد خبر : 9685352
۰۷:۲۷

۱۴۰۴/۰۲/۱۵

برگزاری نخستین نشست قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول استان در سال جاری

نخستین جلسه کارگروه قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول استان سیستان و بلوچستان در سال 1404، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان - غلامرضا باغ شیرین با اشاره به آمارهای مرتبط با این حوزه اظهار داشت: تا مقطع حاضر ۸۵۸ واحد صنفی مشاوره املاک در مرکز استان به سامانه‌ی کاتب متصل شده و درواقع ساختارهای اجرایی صدور اسناد رسمی متعاملین قراردادهای ملکی در این حوزه فراهم شده‌است. همچنین در راستای صدور پروانه تخصصی برای متقاضیان واحدهای صنفی حوزه املاک و اسکان برای ۳۵۹ نفر کارگاه‌های تخصصی برگزار شد و بیش‌از ۲۰۰ نفر از متقاضیان پس‌از اخذ آزمون کتبی واجد شرایط شده و در مرحله صدور پروانه تخصصی قرار دارند. 

سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در ادامه با اشاره به اهمیت گشت‌های تلفیقی در فرایندهای نظارت، بازرسی و اجرای سرفصل‌های موضوع ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول خاطرنشان گردید: خوشبختانه در اغلب شهرستان‌های استان اجرای گشت‌های تلفیقی با حضور نمایندگان دستگاه قضایی، تعزیرات حکومتی، ثبت اسناد و املاک، صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، پلیس نظارت بر اماکن فراجا و اتحادیه مربوطه عملیاتی شده و تنها در سال جاری 100 فقره بازرسی میدانی در قالب این گشت‌های تلفیقی صورت پذیرفته و برای ۵۶ واحد صنفی متخلف نیز، اخطار صادر شده‌است. 


وی گفت: در این نشست سازوکارهای نحوه پرداخت و اخذ هزینه‌های شرکت در کارگاه‌ها برای متقاضیان و ضرورت تعیین بازه زمانی دریافت پروانه تخصصی ازسوی متقاضیان واجد شرایط بررسی شد، چراکه برخی از متقاضیان علی‌رغم صدور پروانه تخصصی بواسطه هزینه‌های مالی پرداخت در درگاه ملی مجوزها، جهت شروع یا استمرار فعالیت تخصصی، نسبت‌به این امر استنکاف نموده و از دریافت این پروانه اجتناب می‌کند، لذا ضرورت دارد تا در خصوص فرآیند دریافت پس‌از صدور پروانه های تخصصی ازسوی اداره‌کل ثبت اسناد و املاک برای متقاضیان ذی‌صلاح، بازه زمانی تعیین شود.


باغ شیرین ابراز داشت: بعضاً در گشت‌های تلفیقی مصادیقی از تنظیم قولنامه‌های عادی یا مبایعه‌نامه‌های دستی با سربرگ‌های فاقد اعتبار به چشم می‌خورد که عملاً فرایند صدور اسناد رسمی حسب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول را با چالش مواجه می‌سازد. دراین‌راستا مقرر است تا با اتکا به ماده ۱۱ قانون الزام، چنانچه مصادیقی از این تخلفات در گشت‌های تلفیقی رؤیت شد، در مرتبه نخست، واحدهای صنفی متخلف علاوه‌بر استرداد حق دلالی دریافتی به جریمه‌ای معادل سه برابر آن و تعلیق پروانه کسب به مدت ۶ ماه در شعب تعزیرات حکومتی محکوم شوند. در مرتبه دوم به استرداد حق دلالی و جریمه‌ای معادل شش برابر آن و تعلیق پروانه به مدت یک‌سال و در مرتبه سوم علاوه‌بر مجازات اخیرالذکر به ابطال پروانه کسب محکوم شوند. 


وی در انتها نیز ابراز امیدواری کرد تا برخی از خلأهای مرتبط با رویه‌های اجرایی همچون نحوه صیانت از حقوق مادی مشاوران املاک در صورت عدم مراجعت متعاملین پس‌از تنظیم پیش‌نویس قرارداد به واحد صنفی، سازوکارهای انتقال رسمی اسناد در اراضی وکالتی یا مشاع و اعتبارات مدنظر اجرای پیوست‌های رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی با مشارکت بین بخشی نهادهای متولی و انعکاس نواقص به مراجع ستادی، به‌زودی مرتفع گردد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید