۱۹ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 09 May 2025
02:51
کد خبر : 9686419
۲۰:۱۲

۱۴۰۴/۰۲/۱۸
《بسیج》 گزارش می دهد؛

حرم حضرت رضا علیه السلام فضایی معنوی برای پناه آوردن است/ کرامات، نشان‌دهنده‌ لطف امام معصوم به شیفتگانش است

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان‌جنوبی، محبت و دلبستگی شدید مؤمنان به رسول خدا و اهل بیت علیهم السلام  از ویژگی ها و امتیازهای مومنان است آنان همواره از ژرفای جان به اهل بیت عشق می ورزند و در پی دستیابی به رضایت آنان هستند و طبیعی است که محبت به آنان جلوه ها و آثار گوناگونی در زندگی دارد و زیارت مرقدهای پاک و نورانیشان در زمره مهم ترین آن جلوه هاست. 

 

السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا علیه السلام، مولا جانم، ای سلطان کرامات و مهربانی ها...

 

  من دخیل دل خود را به تو طوری بستم، که به این راحتی آقا گره‌اش وا نشود، بارها حاجتی آورده‌ام و هر بارش، پاسخی آمده از سمت تو الا نشود، امتحان کرده‌ام این را حرمت دیدم که، هیچ چیزی قسم حضرت زهرا نشود، آخرش بی برو برگرد مرا خواهی کشت، عاشقی با اگر و شاید و اما نشود.

 

 

حجت‌الاسلام علی رستمیانی مدیر حوزه های علمیه خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به علت رابطه عاطفی میان ایرانیان و امام رضا علیه‌السلام تاریخی و جغرافیایی است اظهار داشت: ارتباطی که ایرانیان از زمان حضور امام رضا علیه السلام با ایشان، احادیث به جامانده و مضجع شریف ایشان داشتند همه عواملی است که موجب شده جایگاه این امام رئوف نسبت به سایر ائمه در ایران خاص باشد و ایران اسلامی به خصوص خراسان را به عنوان سرزمین امام‌ رضا علیه‌السلام می شناسند.

 

وی با اشاره به اینکه حرم حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام فضایی معنوی برای پناه آوردن است افزود: فرهنگ زیارت ، مأمنی که آن حرم برای همه شیعیان ایجاد کرده است. حضور ایشان به عنوان مرکز ثقل فعالیت های فرهنگی شیعه است که همه‌ این ها دست به دست هم می دهد تا این رابطه عاطفی بی نظیر اتفاق بیفتد.

رستمیانی گفت: همه مردم ایران به خصوص خراسانی ها و مشهدی ها تجربیات فراوانی از کرامات امام رضا علیه‌السلام دارند بیماران صعب العلاج که پزشکان از آنان قطع امید کردند، گرفتاری ها، مشکلات روحی، جسمی و مالی با حضور، توسل و نذر در حرم امام رضا در بسیاری موارد تحقق و رفع آن مشکل اتفاق افتاده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی بیان کرد: حضور حرم امام‌ رضا علیه‌السلام، خواهر گرامیشان، حضرت احمد ابن موسی و سایر فرزندان و نوادگان امام رضا علیه السلام و امام موسی کاظم علیه السلام در ایران، تاثیرات فراوانی بر فرهنگ این جامعه و ایجاد یک هویت معنوی داشته است که در رأس سه شهر مشهد، قم و شیراز است. قم و مشهد به عنوان پایگاه‌های حوزه های علمیه شیعی شکل گرفته و این شهرها را به قطب های آموزشی و فرهنگی کشور تبدیل کرده است.

 

 وی با بیان اینکه همچنین حرم مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع) در شهرهای میزبان، اقتصاد این شهرها را رونق داده است گفت: حضور چشمگیر زائران از شهرها و کشورهای دیگر موجب رونق کسب و کارهای متفاوتی از جمله هتل، صنایع، تولیدات محلی و سوغات شده است و از طرف دیگر باعث ایجاد یک فرهنگ عمومی در منطقه شده است و آن فرهنگ مهمان پذیری، تعامل و .. در آن منطقه است که خود یک فرهنگ جدیدی را برای این مناطق تشکیل داده است.

رستمیانی در ادامه افزود: وجود حضرت رضا علیه السلام با توجه به مناظرات خاص، ارتباطات گسترده بر پایه منطق که داشتند موجب شده امروزه در ادیان و مذاهب مختلف آموزه های امام رضا بسیار مورد توجه باشد و ما برخی از فرق اهل سنت را داریم که به حرم امام رضا می آیند و این نشانه‌ی این است که امام رضا مورد توجه فرق و مذاهب مختلفی است که این آموزه های اخلاقی ایشان برای همه ارزشمند است.

وی تأکید کرد: با گرامی داشت دهه کرامت، بازخوانی احادیث، اخلاق و بیانات حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام در برنامه های اجتماعی و فرهنگی که در محله ها برگزار می شود یاد و خاطره حضرت، بیانات ایشان، ولایت مداری و بصیرت افزایی اتفاق بیفتد که قطعا در شادابی معنوی جامعه تاثیر فراوان خواهد داشت.

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با بیان اینکه حرم رضوی یک فضایی است که نماد شکوه شیعه در کنار معنویت و آرامش را به انسان منتقل می کند اظهار داشت: زمانی که به حرم رضوی می رویم انسانهای مختلف از کشورهای مختلف با فرهنگ، زبان و پوشش های مختلف هستند که همه با هم به نماز، دعا و مناجات می ایستند و این وحدت بسیار لذت بخش است و در کمتر جایی در دنیا است که این چنین معنویتی را با وجود اختلافات ظاهری ببینید.

وی افزود: هرکسی به جایی رسیده از عنایت ائمه اطهار به خصوص امام حسین و امام رضا است و به‌همان نسبت هر چه مقام فرد بالاتر باشد ارادت، خشوع و خضوعش در برابر امام همام بیشتر می شود که ما در وجود افرادی مانند شهید حاج قاسم و آیت الله رئیسی مشاهده می کردیم که گمنام برای اموری به حرم می آمدند و در کنار زوار، به زوار خدمت می کردند.

رستمیانی ابراز داشت: کسانی که به عنوان خادم الرضا به نحوی ارادت خود را خدمت حضرت نشان می دهند و از خدمت به زائران حضرت خود را برای خدمت گزاری بزرگتر در سطح جامعه آماده می سازند و به همان نسبت هر کسی که در مقابل خداوند و بالطبع در برابر ائمه خود را کوچک بشمارد خداوند او را در چشم مردم بزرگ خواهد کرد که نمونه آن شهید رئیسی می باشد.

وی در پایان گفت: امروزه ما هم باید بتوانیم با استفاده از ابزارهای نوین ، هنر مدرن و آنچه که مورد توجه نسل جوانمان است این همه معنویت، عشق و آگهی را به جامعه و جوانان منتقل کنیم. بشر امروزی دنبال معنویت و آرامش حقیقی است و پیروی از امام در حضور حرم امام اتفاق می افتد و ما باید با تولیدات فرهنگی و رسانه ای به روز و هنرمندانه خودمان به عزیزانمان منتقل کنیم تا لذت آرامش معنوی را کسب کنند.

 

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه طبس: امام رضا علیه‌السلام پناه دل‌های بی‌قرار و خورشید مهربانی در آسمان ایران است 

 

 

 حجت‌الاسلام علی احمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به عاملی که باعث شده تا رابطه‌ای عاطفی و بی‌نظیر میان ایرانی‌ها و امام رضا علیه‌السلام شکل بگیرد اظهار داشت: عشق عمیق ایرانی‌ها به اهل بیت علیهم‌السلام ریشه در تاریخ، فرهنگ و ایمان آن‌ها دارد، اما هجرت و حضور پربرکت امام رضا علیه‌السلام در خاک ایران این پیوند قلبی را عمیق‌تر کرده است؛ چراکه مردم ایران، آن حضرت را نه فقط امام، بلکه میزبان و میهمان دائمی دل خود می‌دانند.

وی با بیان اینکه امام رضا علیه‌السلام پناه دل‌های بی‌قرار و خورشید مهربانی در آسمان ایران است عنوان کرد: طبق تجربه از کرامات یا عنایت خاصی از سوی امام رضا علیه‌السلام، بارها از نزدیکان شنیده‌ام که در شرایط دشوار، با توسل به امام رضا علیه‌السلام راهی گشوده شده، بیماری‌ای درمان شده یا گره‌ای باز شده است؛ این کرامات، نشان‌دهنده‌ی لطف بی‌پایان آن حضرت به شیفتگانش است.

 مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه طبس با اشاره به تأثیر حرم مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت شاهچراغ (ع) بر فرهنگ، اقتصاد و هویت معنوی شهرهای میزبان و کشور ما افزود: این حرم‌های نورانی نه‌تنها قطب‌های معنوی‌اند، بلکه موجب رونق اقتصادی، فرهنگی و هویتی شهرها شده‌اند تجمع زائران، فرهنگ زیارت، گسترش خدمات و خلق آداب معنوی، همه نشان از این تأثیر شگرف دارد.

وی با تأکید بر اینکه شخصیت امام رضا علیه‌السلام میان پیروان سایر ادیان و مذاهب، به‌ویژه اهل سنت، جایگاه رفیعی پیدا کرده است گفت: به دلیل علم، حلم، گفت‌وگوهای بین‌مذهبی و سیره رحمت‌محور امام رضا علیه‌السلام، چهره‌ای جهانی و قابل احترام برای پیروان ادیان مختلف دارند. حتی در مناظرات، با حفظ ادب و منطق، قلب‌ها را جذب می‌کردند.

 احمدی خاطرنشان کرد: در دهه کرامت، محافل قرآنی، مولودی‌خوانی، پخش شیرینی، کاروان‌های شادی، ایستگاه‌های صلواتی و فضای شاد معنوی در شهرها و محله ها شکل می‌گیرد؛ این حال‌وهوای جشن، روحیه امید، مهربانی و عشق به اهل بیت علیهم السلام را در جامعه زنده می‌کند.

وی ابراز داشت: با حضور زائران فراوان در حرم رضوی این فضای معنوی، آنچه بیش از همه دل را می‌لرزاند، آرامش بی‌نظیر و اشک‌های بی‌اختیار زائران در کنار مضجع شریف امام رضا علیه‌السلام است. فضای همدلی، توسل و حضور ملیت‌های گوناگون نیز زیبایی این صحنه را چند برابر می‌کند

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه طبس گفت: ارادت شهدای بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی، آیت‌الله رئیسی و سید حسن نصرالله به امام رضا علیه‌السلام نشان می‌دهد که محبت به امام رضا علیه‌السلام نه‌تنها عاطفی، بلکه ریشه‌ای در عمل، ایثار و بصیرت دارد؛ الگویی برای جوانان امروز که دینداری و عشق به اهل بیت، انگیزه‌ای برای ساختن آینده‌ای روشن‌تر است.

 وی با اشاره به جایگاه حضرت شاهچراغ علیه‌السلام در تقویت فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام در ایران افزود:

حضرت شاهچراغ علیه‌السلام چراغ راه شیراز و جنوب کشورند؛ با وجود حرم مطهر ایشان، فرهنگ زیارت، معرفت اهل بیت و انس با قرآن در آن منطقه پررنگ‌تر شده و زمینه‌ساز انس بیشتر مردم با معارف اهل بیت شده است.

 احمدی بر نقش تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای مرتبط با دهه کرامت اظهار کرد: با استفاده از قالب‌های نوین مثل انیمیشن، پادکست، موشن‌گرافی، بازی‌های موبایلی و بهره‌گیری از زبان هنر، طنز و روایت‌های واقعی و احساسی، می‌توان دهه کرامت را برای جوانان جذاب، تأثیر گذار و الهام‌بخش ساخت.

 

 

مسئول بسیج طلاب و روحانیون خراسان‌جنوبی: شهدا اذن شهادت را در حرم امام رضا گرفته اند و چشمه های محبت برای آنها باز شده است

 

حجت الاسلام لعل بدخشان مسئول بسیج طلاب و روحانیون خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج با اشاره به لطف و عنایت ویژه امام رضا علیه السلام به زوار اظهار داشت: زیبایی حرم مطهر علی ابن موسی الرضا علیه السلام و کراماتی که از آن حضرت اتفاق می افتد، از طرفی مهر و محبت مردم مشهد با زوار، باعث ایجاد رابطه ای عمیق بین مردم و امام شده است.

 

وی با اشاره به عنایت و کرامات امام هشتم در زندگی اشخاص افزود: دستگیری امام رضا علیه‌السلام از جوانانی که از زندگی ناامید شده اند وقتی در کاروان های پیاده به سمت حرم می آیند وقتی که برمی گردند به وطن خودشان توبه واقعی کرده اند و راهشان عوض می شود.

 

مسئول بسیج طلاب و روحانیون خراسان‌جنوبی با اشاره به تأثیر فرهنگی، اقتصادی و هویت معنوی مردم در شهرهایی که محل حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام، حضرت معصومه و حضرت احمدابن موسی شاهچراغ است گفت: وقتی یه حرمی داخل شهر باشد، این مکان به عنوان محور در تمامی مراسم و رسوم مردم قرار می گیرد و مردم حرمت آن امام یا امامزاده را نگه می‌دارند و رزق مردم برکت بهتری پیدا می‌کند.

 

وی با اشاره به جایگاه والای شخصیت امام رضا علیه‌السلام میان پیروان سایر ادیان و مذاهب، به‌ویژه اهل سنت، خاطرنشان کرد: امام رضا در موارد زیادی عنایات ویژه ای به اهل سنت و اقلیت های مذهبی داشته اند و مريض های آنها توسط امام رضا شفا پیدا کرده اند.

 

حجت الاسلام لعل بدخشان ابراز داشت: مراسم‌ دهه کرامت در شهر یا محله به صورت محوری و همچنین در حسینیه ها، تکایا و مساجد برگزار می گردد، در این فضای معنوی مردم شیرینی و شربت پخش می‌کنند و به هم تبریک می گویند.

 

وی اظهار داشت: توجه به حضور زائران فراوان در حرم رضوی، ویژگی‌هایی در این فضای معنوی ایجاد می شود و معنویت حاکم بر فضا، مراسم سخنرانی و مداحی بیشتر نظر را جلب می‌کند.

 

مسئول بسیج طلاب و روحانیون خراسان‌جنوبی با اشاره به پیامی که ارادت شهدای بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی، آیت‌الله رئیسی و سید حسن نصرالله به امام رضا علیه‌السلام به نسل جوان دارد گفت: بسیاری از شهدا اذن شهادت را در حرم امام رضا گرفته اند عنایات ویژه ای که در حرم امام هشتم بر بسیاری از شهدا قبل از شهادت شده و چشمه های محبت برای آنها باز شده است و اگه قراره عاقبت به خیر بشیم، راهی جز درب خانه اهل بیت علیهم السلام نیست.

 

وی با اشاره به جایگاه حضرت شاهچراغ علیه‌السلام در تقویت فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام در ایران افزود: هر کدام از امام یا امام زادگان در نزد خدا مقام و جایگاهی دارند که همه به حال آنها غبطه می‌خورند و با توسل به درب خانه آنها به حاجت می‌رسند. 

 

حجت الاسلام لعل بدخشان گفت: با استفاده از فضای رسانه‌ای امروزی، تبلیغات در فضای مجازی واستفاده از هوش مصنوعی در نزدیک کردن دلها به حرم علی ابن موسی الرضا علیه السلام و پخش مولودی ها در حرم مطهر، مساجد و هیئات می توان تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای مرتبط با دهه کرامت را برای نسل جوان جذاب‌تر و اثرگذارتر ساخت. 

 

وی در توصیف امام رضا علیه‌السلام در یک جمله بیان کرد: امامی که خوب و بد را با هم میخرد.

 

انتهای خبر/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید