مریم جعفری، بانوی کارآفرین روستای قالند سفلا از توابع بهبهان، با احیای هنر اصیل کپوبافی، گام بزرگی در ایجاد اشتغال برای زنان و جوانان منطقه برداشته است.
این هنر که از دیرباز در میان مردم منطقه رواج داشته، با استفاده از برگ درختان نخل پیر که قرار است قطع شوند، محصولات متنوع و کاربردی تولید میکند.
خانم جعفری در این باره میگوید: برگ نخل های پیر را پس از قطع کردن، جدا کرده و پس از خیساندن و نرم کردن، به دستان پرتوان زنان روستا میسپاریم تا به زیباترین شکل بافته شوند. محصولات نهایی شامل انواع سبدهای برنج، جا حبوبات، جای نان، سبد پیکنیک، جا میوه، سبد لباس و ظروف پذیرایی است که همگی قابلیت شستشو و استفاده مکرر را دارند.
این بانوی خوزستانی با اشاره به اشتغالزایی گسترده این طرح بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نفر در سراسر استان در این حرفه مشغول به کار هستند که بیشتر آنها را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند. با دریافت وام از بسیج سازندگی بهبهان توانستیم این کسب و کار را راه اندازی کنیم، اما برای توسعه بیشتر و ایجاد فرصت های شغلی جدید، نیازمند حمایت های بیشتر مسئولان هستیم.
هنر کپوبافی که از گذشته در روستاهای اطراف بهبهان رواج داشته، امروز به همت زنان سختکوشی مثل مریم جعفری نه تنها احیا شده، بلکه به منبع درآمدی پایدار برای بسیاری از خانواده های منطقه تبدیل شده است.
جعفری امیدوار است با حمایت های بیشتر، بتواند این هنر اصیل را به بازارهای ملی و حتی بین المللی معرفی کند.