به گزارش خبرگزاری بسیج از زهک-حجتالاسلاموالمسلمین حیدرعلی راشکی ضمن دعوت مردم به تقوای الهی بیان کرد: دوران بیستساله امامت امام رضا (ع) به سه دوره تقسیم میشود؛ دوران ۱۰ساله حکومت هارون، دوران ۵ساله جنگهای داخلی میان امین و مضمون، دوران ۵ساله حکومت مأمون در این دوران ۱۵ساله، شیعیان به دنبال مبارزات پنهان و مخفی بودند، مأمون برای دفع خطر شیعیان پیشنهاد ولایتعهدی امام رضا (ع) را مطرح کرد تا با این کار مبارزات حاد انقلابی شیعه را به عرصه سیاسی آرام و بیخطر تبدیل کند و همچنین به دنبال کنترل فعالیت امام رضا (ع) بود تا به بهانه امنیت، امام را در محاصره مأموران خود قرار دهد و ارتباط او با شیعیان کم شود. همچنین مأمون میخواست حیثیت ازدسترفته عباسیان را در مواجهه با امامان شیعه برگرداند.
وی افزود: امام رضا (ع) برای دفع این اهداف در مرحله اول نارضایتی خود را از این سفر بهصورت گسترده اعلام کردند و از قبول پیشنهاد ولایتعهدی استنکاف شدید داشتند و وقتی بالاجبار ولایتعهدی را قبول کردند، شرط اصلی خود عدم دخالت در شئونات حکومتی را قرار دادند. در نهایت امام از ماجرای ولایتعهدی بیشترین بهرهبرداری را کردند تا داعیه امامت شیعه را بهصورت آشکار اعلام کنند؛ کاری که از سال ۴۰ هجری تا آن زمان به علت خفقان شدید امکانپذیر نبود.
امامجمعه شهرستان زهک خاطرنشان کرد: متأسفانه اقتصاد ما در کشور شرطیسازی شده است عدهای از درون و از خارج کشور به دنبال این هستند که به مردم القا کنند برای بهترشدن معیشت باید تن به مذاکرات داده و بهطرف مقابل امتیازات زیادی داد تا معیشت و اقتصاد مردم بهبود یابد، درصورتیکه راه نجات اقتصاد ایران نه در مذاکرات خارجی و نه در انتظار گشایشهای بینالمللی، بلکه در داخل کشور است.
حجتالاسلاموالمسلمین راشکی تصریح کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری هرجا به توان داخلی تکیه کردیم موفق بودیم و هرجا نگاه به خارج داشتیم شکست خوردیم؛ مهمترین کار دولت برای سرمایهگذاری در تولید وارد ذیل است؛ اول ثبات اقتصادی و سیاستگذاری پایدار، دوم ایجاد سازوکارهای انگیزشی برای تحقق شعار سال، سوم ایجاد بسترهای قانونی و حقوقی، چهارم، اصلاح نظام بانکی، پنجم ایجاد مشوقهای مالیاتی مخصوصاً در مناطق کمتر برخوردار و مناطق مرزی برای سرمایهگذاری مردم، ششم ارتقای امنیت سرمایهگذاری، هفتم فرهنگسازی و تغییر ذهنیت عمومی، اینکه افرادی که پولهای خود را در مسیر دلالی قرار میدهند، بهجای بازار ارز و طلا به دنبال سرمایهگذاری در مسیر تولید بیایند و هشتم ایجاد شبکههای حمایتی از لحظه تولید، توزیع و بازاریابی و فروش نهایی است.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهمترین ظرفیتهای منطقه سیستان ظرفیت مرز است، در گذشتههای دور، در شهر سوختهای که بالای ۵ هزار سال قدمت دارد، مهمترین کار مردم تجارت بوده است؛ زیرا این منطقه شاهراه اصلی مواصلاتی میان شرق و غرب بوده است. همچنین دهانه غلامان در دوره هخامنشی دروازه ورودی کشورهای شرقی به ایران و مناطق غربی بوده است. امروز نیز مرز بهعنوان بهترین ظرفیت برای منطقه سیستان است که باید دولتمردان توجه ویژه به این منطقه داشته باشند. ایجاد ساختارهای قانونی برای مبادلات مرزی، ایجاد زیرساختهای مناسب مرزی، مشارکتدادن مردم در مرز و کمک به تولید در مناطق مرزی با نگاه صادرات از جمله اقداماتی است که باید انجام شود.
راشکی پیرامون قطعیهای برق و ناترازی انرژی تشریح کرد: وظیفه دولت بهبود زیرساختهای انرژی و رسیدن به توازن انرژی است و در این زمینه نیز در منطقه سیستان هم ظرفیت پنلهای خورشیدی و هم ظرفیت توربینهای بادی بهعنوان انرژیهای پاک و انرژیهای نو است که دولتمردان با فراهمکردن زمینهها برای سرمایهگذاری در این زمینهها میتوانند به توازن برق و همچنین اقتصاد منطقه سیستان کمک کنند و وظیفه مردم نیز صرفهجویی در مصرف است.
امامجمعه زهک گفت: از دولتمردان خواستاریم که نسبت به قطعی برق در مناطق خوشآبوهوا و مناطق گرمسیر مثل منطقه سیستان که در روزهای عادی دما بالای ۴۰ درجه و گاهی آبوهوا ۰ درجه است، توجه ویژهای داشته باشند و برق این مناطق یا قطع نشود یا در جدول قطعیهای برق کمتر قرار گیرد؛ زیرا در تابستان، گرمای شدید منطقه سیستان ازیکطرف و گردوغبار غلیظ در این منطقه از طرف دیگر، اگر چنین وضعیتی برق هم قطع شود، واقعاً نفسکشیدن برای مردم سخت میشود؛ لذا باید توجه ویژهای به منطقه سیستان و مناطق گرمسیر کشور شود.