۲۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 16 May 2025
02:53
کد خبر : 9687899
۱۶:۱۴

۱۴۰۴/۰۲/۲۵
سرهنگ مختاری معین:

سواد رسانه‌ای سپری در برابر فریب‌های اطلاعاتی است

همدان - مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان‌ گفت: سواد رسانه‌ای یعنی توانایی تحلیل و ارزیابی انتقادی پیام‌های رسانه‌ای که سپری در برابر فریب‌های اطلاعاتی است.
سواد رسانه‌ای سپری در برابر فریب‌های اطلاعاتی است

سرهنگ علی مختاری معین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در همدان در خصوص اهمیت سواد رسانه‌ای اظهار کرد: سواد رسانه‌ای یعنی توانایی تحلیل و ارزیابی انتقادی پیام‌های رسانه‌ای که سپری در برابر فریب‌های اطلاعاتی است؛ در دنیایی که اطلاعات به‌سرعت منتشر می‌شود، باید بتوانیم اخبار و محتواهای رسانه‌ای را بررسی کنیم تا در دام فریب‌ها و تحریف‌های اطلاعاتی گرفتار نشویم.

وی  با اشاره به قدرت رسانه‌ها افزود: رسانه‌ها نقش مهمی در شکل‌دهی افکار، باورها و رفتارهای ما دارند. بدون سواد رسانه‌ای، ممکن است تحت تأثیر اخبار جعلی، اطلاعات جهت‌دار و تبلیغات گمراه‌کننده قرار بگیریم. برای مقابله با این جریان‌های اطلاعاتی، باید آگاه و هوشیار باشیم.

مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان‌ در ادامه با بیان مثال گفت: فرض کنید ویدیویی احساسی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که فردی در حال گریه است؛ اولین سوالی که باید از خود بپرسیم این است که هدف انتشار این محتوا چیست؟ آیا تمام واقعیت در آن نمایش داده شده یا بخشی از ماجرا حذف شده است؟ چه کسی این محتوا را منتشر کرده و چه نفعی از این جریان می‌برد؟

وی تصریح کرد: افراد با سواد رسانه‌ای می‌دانند که باید قبل از پذیرش هر پیام رسانه‌ای، منابع مختلف را بررسی کنند و از صحت اطلاعات مطمئن شوند؛ رسانه‌ها گاهی اطلاعات را با هدف تأثیرگذاری روی افکار عمومی منتشر می‌کنند، بنابراین نباید بدون تحقیق و تحلیل، هر خبری را باور کرد.

مختاری با بیان اینکه برای مقابله با تحریف‌های رسانه‌ای، باید منابع معتبر را بشناسیم، صحت اطلاعات را بررسی کنیم و قبل از اشتراک‌گذاری محتوا، از واقعی بودن آن مطمئن شویم، تأکید کرد: تنها با تفکر انتقادی و آگاهی رسانه‌ای می‌توانیم تصمیم‌گیری صحیح داشته باشیم و از تأثیرات منفی رسانه‌ها جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید