۱۱ / تير / ۱۴۰۴ - 02 July 2025
07:53
کد خبر : 9696391
۱۶:۵۵

۱۴۰۴/۰۴/۱۰
وزیر میراث فرهنگی در قزوین؛

انتقاد از نخبگان جامعه برای کم کاری در معرفی ظرفیت‌های ملی/قزوین خورشید تابناک تمدن ایران‌زمین است

صالحی‌امیری با انتقاد از کم‌توجهی به ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی قزوین گفت: ای کاش مدیران آموزش‌وپرورش، رؤسای دانشگاه‌ها، نخبگان و روحانیت، جوانان را با عظمت سرزمین خود آشنا می‌کردند. باید از دوران مدرسه و دانشگاه شناخت تمدن قزوین را به نسل جدید آموزش داد.

قزوین – به گزارش بسیج، صبح امروز سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شورای اداری استان که حضور مسوولان استان قزوین در سالن شهید امامی استانداری برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه این استان در تاریخ و تمدن ایران‌زمین گفت: قزوین خورشید تابناکی است که بر جغرافیای تمدنی ایران می‌درخشد؛ هم نور می‌دهد و هم حرارت.

وی با انتقاد از کم‌توجهی به ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی قزوین افزود: ای کاش مدیران آموزش‌وپرورش، رؤسای دانشگاه‌ها، نخبگان و روحانیت، جوانان را با عظمت سرزمین خود آشنا می‌کردند. همه آن‌چه خوبان دارند، یک‌جا در قزوین جمع است. باید از دوران مدرسه و دانشگاه شناخت تمدن قزوین را به نسل جدید آموزش داد.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: قزوین یک شهر ساده نیست، بلکه یک "جسم و روح تمدنی" است که در دل خود شهر را آفریده است. این استان، نه تنها بناهای تاریخی دارد بلکه رازها و لایه‌های پنهان تمدنی فراوانی در آن نهفته است که هنوز کشف نشده‌اند.

تلاش برای ثبت جهانی الموت در یونسکو

وزیر میراث فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش، از تلاش‌های خانم چوبک برای ثبت جهانی منطقه الموت در فهرست یونسکو تجلیل کرد و گفت: تمام همت این بانو معرفی الموت به جهانیان است. هیچ نقطه‌ای از این استان نیست که فاقد هویت تاریخی و تمدنی باشد.

وی افزود: استان قزوین باید به قطب کاوش‌های باستان‌شناسی کشور تبدیل شود و این ظرفیت به ایرانیان و جهانیان معرفی شود.

روایت مقاومت ملی و همبستگی کم‌نظیر

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به برخی رخدادهای اخیر که کشور با چالش‌هایی مواجه شد، از همراهی مردم و مسئولان برای مدیریت بحران تقدیر کرد و گفت: در همان ۲۴ ساعت نخست، بیش از ۸۰۰ هزار تُن نیازهای اساسی از بنادر به استان‌ها ارسال شد. خدمات درمانی، انرژی، حمل‌ونقل و اسکان مردم به‌سرعت فعال شدند. همه دستگاه‌ها، از شهرداری‌ها تا بنیاد شهید، در آماده‌باش کامل بودند.

او از اقدام سریع دولت برای صیانت از آثار تاریخی در برابر تهدیدات اخیر نیز خبر داد و گفت: اشیای گران‌بهای تاریخی به مخازن امن منتقل شدند و در مواردی که امکان انتقال نبود، با سنگر و کیسه شن حفاظت شد. ما به سازمان یونسکو و نهادهای بین‌المللی اعتراض کردیم که رژیم اشغالگر کودک‌کش هیچ مرز و قاعده‌ای را رعایت نمی‌کند.

استقبال گرم اقامتگاه‌ها و بوم‌گردی‌ها از مردم

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به همکاری گسترده فعالان گردشگری در ایام اخیر گفت: صاحبان هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها و اقامتگاه‌های سنتی کشور با تخفیف‌های ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی از مردم پذیرایی کردند. در بسیاری از موارد، پذیرش رایگان انجام شد و حتی در مسیرها نیز غذای رایگان توزیع شد. این همبستگی و ایثار تنها در میدان جنگ نیست، در عرصه فرهنگ و میهمان‌نوازی هم نمایان است.

راهبرد دوگانه «مقاومت و مذاکره»

وی با تأکید بر بازگشت کشور به شرایط عادی گفت: ما هم‌زمان در دو جبهه قرار داریم؛ مقاومت و مذاکره. مذاکره برای تأمین منافع ملت، مکمل مقاومت در برابر زیاده‌خواهی است. این راهبرد، عقلانی‌ترین مسیر برای عبور از بحران‌هاست.

وزیر میراث فرهنگی در پایان از آغاز دوباره سفرهای فرهنگی و گردشگری خارجی خبر داد و گفت: سفرهای خارجی ما به کشورهای منطقه از جمله تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، گرجستان، روسیه، امارات، ترکیه و مصر از سر گرفته می‌شود. آغاز این پیام تمدنی، از قزوین خواهد بود.

 

انتهای پیام/1015

سهیلا عظیمی
خبرنگار: سهیلا عظیمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید