۱۸ / تير / ۱۴۰۴ - 09 July 2025
23:31
کد خبر : 9697465
۲۳:۲۴

۱۴۰۴/۰۴/۱۷
یادداشت|

امام سجاد(ع)، پرچم‌دار جهاد نرم و بصیرت‌افزایی پس از عاشورا

همدان-در هنگامه‌ای که شمشیرها شکستند و قلب‌ها از داغ کربلا سوختند، امام سجاد(ع) در میدان بی‌صدای جهاد نرم، پرچم عاشورا را با سلاح دعا، بصیرت و تربیت اخلاقی برافراشت.
امام سجاد(ع)، پرچم‌دار جهاد نرم و بصیرت‌افزایی پس از عاشورا

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، پس از واقعه عظیم عاشورا و شهادت سیدالشهدا(ع) و یاران وفادارش، مسئولیت سنگین تبیین و تداوم پیام نهضت عاشورا بر دوش امام سجاد(ع) نهاده شد؛ آن‌هم در شرایطی که دستگاه اموی با تبلیغات سنگین و سرکوب خشن، هر صدای مخالفی را خاموش می‌کرد. ایشان در دوران اختناق اموی، با حکمت و هوشیاری، نهضت عاشورا را در بطن جامعه جاری ساختند.

در چنین فضایی، حضرت زین‌العابدین(ع) نه راه شمشیر، بلکه راه کلام و نیایش را در پیش گرفتند. ایشان با بهره‌گیری هوشمندانه از ابزار دعا، صحیفه‌ای الهی چون «صحیفه سجادیه» را به امت اسلامی تقدیم کردند؛ مجموعه‌ای که در عین معنویت، پرچمدار مبارزه علیه استبداد و انحراف بود.

امام سجاد(ع) نه‌تنها با دعاهایی عمیق چون دعای مرزداران، آموزه‌های توحیدی، عدالت‌طلبی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی را ترویج کردند، بلکه با گریه‌ بر شهیدان، ذکر امام حسین(ع) در هنگام نوشیدن آب، حضور مؤثر در موسم حج و افشای چهره واقعی یزید در خطبه‌های کوفه و شام، قلب‌های جامعه را بیدار ساختند. این اقدامات در ظاهر آرام، اما در باطن، پایه‌گذار حرکتی تمدنی در مقابله با جهل و تحریف بود.

از سوی دیگر، «رساله حقوق» امام، شاهکار فقه اجتماعی و اخلاق اسلامی است که با تأکید بر حقوق خدا، پیشوایان، مردم، اعضای بدن و اعمال عبادی، مسیر تعالی انسان و جامعه اسلامی را ترسیم می‌کند. امروز، بیش از هر زمان دیگری، امت اسلامی نیازمند بازگشت به چنین گنجینه‌هایی برای مقابله با جهل مدرن و اسلام‌هراسی رسانه‌ای است.

برخلاف پندار برخی، امام سجاد(ع) نسبت به قیام‌های پس از عاشورا بی‌تفاوت نبودند؛ بلکه با رعایت اصل تقیه، از آنان حمایت معنوی می‌کردند. هدف ایشان، حفظ جان مبارک خویش برای صیانت از خط امامت و انتقال آرام پیام عاشورا به نسل‌های بعدی بود.

می‌توان گفت امام سجاد(ع) با روش جهاد نرم، نهضت کربلا را در دل تاریخ جاودانه کردند. امروز نیز جوانان بسیجی و انقلابی با الهام از سیره آن امام همام، باید پیام عاشورا را با زبان معرفت، اخلاق، عدالت و مقاومت به جهانیان برسانند؛ تا پرچم سیدالشهدا(ع) همچنان در تندباد حوادث برافراشته بماند.

خبرنگار: علی اکبری ساجد

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید