به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج شوش؛محرم، ماه عزای حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، در فرهنگ دینی و اجتماعی ایرانیان جایگاهی ویژه دارد که در هر منطقه با آیینها و سنتهای بومی خاصی جلوهگر میشود.
شوش به عنوان شهر مواکب حسینی یکی از کهنترین شهرهای ایران و به واسطه تکثر قومیتی آداب و رسوم منحصر به فرد قومیت های مختلفش شهرتی ویژه در برگزاری مراسم محرم دارد؛ از هیئت های زنجیرزنی ، سینه زنی و مراسم های مختلف گرفته تا تعزیه خوانی که بزرگترین تعزیه میدانی کشور در این شهر اجرا می شود و هر یک نمایانگر پیوند مستحکم مردم این دیار نهضت عاشورا است.
با فرا رسیدن ایام محرم، شوش، شهر پیامبر باران حال و هوایی معنوی به خود می گیرد کوچهها و خیابانها پر از نوحه و اشک و صحنههایی عاطفی از آیینهای کهن می شود که یکی از این آیین ها، سینه زنی دودمه (دوگروهی) است.
این آیین که قدمت آن نزدیک به یک قرن می رسد مختص به یکی از مناطق جنوبی شهرستان شوش است، در این مراسم مردان همه ساله در عصر عاشورا از مسجد جامع که یکی از قدیمی ترین مساجد این شهرستان است تا آستان مقدس دانیال نبی (ع) بصورت پیاده روی به همراه سینه زنی عزای حسینی برپا می کنند ، به این آیین سینه زنی دودمه(دوگروهی) گفته می شود.