۱۹ / تير / ۱۴۰۴ - 10 July 2025
23:40
کد خبر : 9697653
۱۰:۱۶

۱۴۰۴/۰۴/۱۹

روایت زندگی زنان مجاهد و شهید؛ ابزاری قدرتمند در جنگ فرهنگی است

معاون امور فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: زندگی‌نامه و خاطرات زنان مبارز و شهیدی که در راه آرمان‌هایشان جانفشانی کرده‌اند، به عنوان قوی‌ترین سلاح فرهنگی در مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمنان شناخته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد در نشست هم‌اندیشی با موضوع «عفاف و حجاب و نقش زنان در جریان مقاومت» که با حضور جمعی از فعالان و اساتید فرهنگی و اجتماعی استان برگزار شد با تاکید بر لزوم توجه به روایتگری نقش بانوان شهید و ایثارگر، خواستار طراحی طرح‌های عملیاتی جهت معرفی و استفاده از ظرفیت‌های زنان در نظام اسلامی و مقابله با آسیب‌های خانواده شد و اظهار کرد: ما نمی‌توانیم درباره عفاف و حجاب و مقاومت صرفاً در فضای ذهنی و بدون توجه به گذشته و شرایط امروز جامعه سخن بگوییم. لازم است روندهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی و تفاوت جایگاه زن در این دوران بررسی شود.

وی علت برخی فاصله گرفتن‌ها از هویت و الگوهای اصیل زن مسلمان را عدم پاسداشت مناسب و روایت درست این اسوه‌ها دانست و افزود: ما در ترویج اسوه‌های واقعی دختران و زنان این سرزمین، آنطور که مسئولیت داشتیم، عمل نکردیم.

معاون امور فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: زندگی‌نامه و خاطرات زنان مبارز و شهیدی که در راه آرمان‌هایشان جانفشانی کرده‌اند، به عنوان قوی‌ترین سلاح فرهنگی در مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمنان شناخته می‌شود. این روایت‌ها با الهام‌بخشی به نسل‌های امروز و آینده، نقشی کلیدی در حفظ و تقویت هویت ملی و دینی ایفا می‌کنند.

گنابادی نژاد نقش بانوان پس از انقلاب را کم‌نظیر دانست و بیان کرد: قبل از انقلاب وضعیت زنان متفاوت بود و حتی خانواده‌های مذهبی ناچار بودند در عرصه‌های پزشکی از پزشکان مرد استفاده کنند اما امروز بیش از ۳۰۰هزار پزشک زن، دو هزار و سیصد عضو هیئت علمی زن و ۵۰درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها خانم هستند که اینها به برکت نقش‌آفرینی شهدا به دست آمده است.

وی با ابراز نگرانی نسبت به کم‌کاری دستگاه‌ها در حوزه معرفی شخصیت و سیره بانوان شهید و جانباز خطاب به مسئولان و فعالان حاضر اعلام کرد: چه مقدار از زنان جانباز، اسیر یا امدادگر به‌درستی معرفی شده‌اند؟ دستگاه‌ها باید این موضوع را اولویت دهند. دختران شهید، بانوان بزرگ عرصه جهاد و مقاومت هستند و دلیرانه و با عفاف و حجاب در میدان حاضر شدند؛ معرفی این قهرمانان خود بهترین ابزار ترویج عفاف است.

وی با اشاره به تهدیدهای دشمنان تاکید کرد: دشمن امروز، در عرصه جنگ ترکیبی و رسانه‌ای سعی دارد نقش زن و خانواده ایرانی را تحریف و تضعیف کند. روایت زندگی زنان مجاهد و شهید، قوی‌ترین سلاح فرهنگی است.

معاون امور فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به برخی طرح‌ها و ضرورت‌ها خاطرنشان کرد: در حوزه کار اداری هم باید محیط سالم فرهنگی و متناسب با صیانت از خانواده و شأن زن فراهم شود؛ صرفاً کارکرد ابزاری زن مدنظر نباشد. باید زمینه رشد دینی، علمی، و تربیتی بانوان کارمند در فضای اداری ایجاد شود تا زن بتواند نقش مکمل مادر، همسر و نیروی فعال فرهنگی و علمی را توأمان ایفا کنذ.

گنابادی‌نژاد در پایان از همه دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی خواست با همکاری، هم‌افزایی، ثبت تجربیات و مطالبه از رده‌های تصمیم‌ساز، نسبت به جبران خلاها در معرفی زنان شاخص انقلاب و دفاع مقدس و الگوسازی برای نسل جوان اقدام کنند.

نقش اوقاف در مقابله با تهاجم فرهنگی

حجت‌الاسلام مهدی بیاتی، مسئول جبهه مردمی زیست عفیفانه کشور با اشاره به لزوم نقش‌آفرینی اوقاف در مقابله علمی و فرهنگی با مفاسد اخلاقی در فضای مجازی و تولید محتوای اثرگذار گفت: اوقاف تنها نقش تهاجمی ندارد بلکه باید در برابر هجمه‌های فرهنگی و رسانه‌ای که ارزش‌های خانواده و عفاف را هدف قرار داده، اقدام مؤثر و پدافندی داشته باشد.

وی همچنین ضمن اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان در عرصه‌های اقتصادی، رسانه‌ای و فرهنگی علیه کشور افزود: نباید تصور کرد مقابله با آسیب‌های فرهنگی به دوران صلح یا فضای غیرجنگی محدود است. امروز دشمن در کنار تحریم‌های اقتصادی، به‌ویژه از طریق فضای مجازی، برنامه‌های هدفمند برای تضعیف ارزش‌ها و هویت زنان مسلمان دنبال می‌کند.

بیاتی با اشاره به لزوم مردانه دیدن مسئولیت عفاف در جامعه تأکید کرد: مسئولیت اصلی موضوع عفاف، طبق آیات قرآن، عمدتاً بر عهده مردان قرار گرفته است؛ بانوان نیز به دلیل ویژگی‌های ذاتی در حوزه اجرا و تحقق عفاف نقش‌آفرین هستند.

خبرنگار/عاطفه وفائیان

شوکت سالاری
خبرنگار: شوکت سالاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید