به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، حجتالاسلام امرالله سبحانینیا، مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد شهدای حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: باتوجهبه آیات قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار (ع)، همیشه مددها و نعمتهای خداوند مقید است. اگر پیامبری به رسالت میرسد یکی از صفات برجسته مانند امین را برای او بازگو میکنند. یکی از زمانهایی که خداوند به جوامع عنایت میکند، اجتماع است. هرکجا جماعت و وحدت باشد، عزت نیز وجود دارد و هرکجا تعارض و تنازع باشد، ویرانی نیز حضور دارد.
وی افزود: علاوه بر اینکه وحدت عزت طبیعی میآورد، لطف الهی را نیز همراه خود دارد. از نگاه باورهای دینی و جامعهشناسی، هرکجا وحدت و همبستگی باشد، عزت نیز وجود دارد و معتقدیم که امداد الهی و عنایت خداوند، رهبری مقام معظم رهبری، وحدت و یکپارچگی مردم از شاخصهای مهم پیروزی ملت ایران در مقابل جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی است. باید بدانیم هنگامی که این وحدت و یکپارچگی باشد، رعب و وحشت در باورها و جان دشمن به وجود میآید.
حجت الاسلام سبحانینیا تصریح کرد: برای حفظ وحدت باید عزت و اقتدار نیز حفظ شود. اگر دچار تزلزل شود، همان اندازه از عزت کاسته میشود. مسئله خدا در جان ما ایجاد نمیشود. هیچکس در جان انسانها خدا را ایجاد نمیکند؛ بلکه خداخواهی در جان ما وجود دارد. حتی پیامبر هم نمیتواند آن را ایجاد کند؛ اما پیامبر جوامع را از حرکت به سمت بتپرستی، به حرکت به سمت خدای واحد هدایت میکند. نقش پیامبر هدایت است. مسئله قیامت و حتی مسائلی مانند محبت اهلبیت (ع)، لطفهایی از سوی خداوند هستند. حتی کسی که مشرک است، خالق بودن خداوند در جانش وجود دارد و میل به کمال دارد؛ اما گمراه شده است.
استمرار و قوت باورها
وی خاطرنشان کرد: باورهای اعتقادی در جان ملت ما وجود دارد؛ اما باید درست هدایت شود تا قوت پیدا کند. درست هدایتکردن، مهمترین عامل حفظ همبستگی بر اساس اعتقادات است. باید انسانها را منطقی هدایت کنیم و بهسوی منافع ملی سوق دهیم. باتوجهبه تاریخ، هنگامی که پیامبر به مدینه میآیند افراد گوناگونی در کنار پیامبر هستند؛ اما پیامبر همه را با یک جمله اشاره کردند و فرمودند همه اینها امت اسلام هستند و من در رأس این هرم امت اسلامی قرار دارم.
رئیس شورای امربهمعروف و نهیازمنکر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی ذکر کرد: باورهای عمیق اعتقادی و دینی مردم از محبت اهلبیت (ع) گرفته تا اعتقاد به خدا و قیامت را باید درست و فارغ از هر سلیقهای هدایت کنیم. اعتقاد داریم مفسر واقعی قرآن ائمه اطهار (ع) هستند و باید کاری کنیم که هدایت جامعه در هر زمان نشئتگرفته از پیامهای قرآن و ائمه و تعقل و تدبر باشد.
وی بیان کرد: کسانی که مسئولیت هدایت جامعه را بر عهده دارند، باید روش هدایت منطقی، معقول و بر اساس چیزهایی باشد که با فطرت انسان سازگار است. اگر فردی یک انسان را به ظلم دعوت کند، انسان آن را رد میکند؛ زیرا ظلم در مقابل فطرت انسان است. عدل، محبت، ایمان و... همراه فطرت انسان هستند. هرکس در هر جایگاهی که حضور دارد باید با الهامگرفتن از این مسائل تلاش کند و انسجام و وحدت را که خمیرمایه آن باورهای اعتقادی است، درست هدایت کند. یکی از شاخصههای قطعی آن نیز پیرویکردن از فرامین رهبری است. رهبری میتواند مسائل عمومی و ملی را از بالا نگاه کند و به آن مسلط است، ما نیز باید بهعنوان یک سرباز در این راستا حرکت کنیم.
تحلیل درست عاشورا مایه عزت است
سبحانینیا با بیان اینکه واقعه عاشورا صدها درس دارد، مطرح کرد: اگر میخواهیم واقعاً عاشورا مهمترین عنصر عزت ما شود، باید در کنار نقل حوادث عاشورا تحلیل درستی نیز از آن داشته باشیم. عاشورا به ما میگوید همه کسانی که از مدینه همراه امام حسین (ع) آمدند، عاشق ایشان نبودند و بعضی آمدند تا در پناه امام حسین (ع) به قدرت برسند. بعضیها در مسیر کارشکنی کردند و برخی نیز در قالب دلسوزی امام را از مسیر رفتن بازداشتند.
وی ضمن اشاره به توجه امام خمینی (ره) به زنده نگهداشتن ماه محرم و صفر اذعان کرد: باید عاشورا را درست تبلیغ کنیم. از سخنرانان و مداحان تقاضا میکنم مباحثی که مستند شرعی و عقلی ندارند را در مجالس نقل نکنیم و وقایع را درست تعبیر کنیم. آنقدر عاشورا پیامهای معقول و منطقی دارد که اگر آنها را تعبیر کنیم، عاشوراییها انسانهای باشعور و با عشق میشوند. جامعهای موفق است که عشق، شور، عقل و شعور را در کنار یکدیگر به همراه داشته باشد.
مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی اعلام کرد: باید معیارهای عاشورا را بیان و درعینحال احساس آن را نیز حفظ کنیم. باید بتوانیم عاشورا و عبرتهای آن را برای عاشقان امام حسین (ع) درست تبیین کنیم. مطمئن باشید عاشورا قدرتی سرشار از تعقل و احساس است. باید احساسات به عشق، عشق به شعور و شعور را به ایمان تبدیل کنیم. عاشورا نماد احساس، تعقل و تفکر است.
خبرنگار/ محدثه رأفتی خداپرست