۳۰ / تير / ۱۴۰۴ - 21 July 2025
22:59
کد خبر : 9699409
۱۲:۴۰

۱۴۰۴/۰۴/۳۰

عادی‌سازی و خوشحالی از گناه، به معنای سقوط ایمان است

نویسنده و پژوهشگر حوزه عفاف و خانواده با استناد به حدیثی مهم از امام سجاد(ع) گفت: شادی و عادی‌سازی گناه از گناه بزرگتر است و کسی که حیا را کنار بگذارد، ایمان خود را از دست رفته می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، حجت‌الاسلام عبدالحمید صادقی همزمان با شهادت امام سجاد علیه السلام با اشاره به وضعیت اخلاقی و فرهنگی در جامعه اظهار کرد: برخی افراد پس از انجام گناهانی مانند بی‌حجابی، بی‌عفتی، بی‌بند و باری، گوش دادن به موسیقی حرام، یا عدم رعایت حجاب توسط همسر، نه تنها نسبت به اعمال خود پشیمان نیستند بلکه بعضاً با افتخار و خوشحالی از آن یاد می‌کنند و حتی اقدام به توجیه آن می‌نمایند.

وی نسبت به افتخار و ابراز شادی برخی افراد نسبت به گناه، به ویژه در موضوعاتی چون بی‌حجابی، بی‌بندوباری و مسائل اخلاقی در جامعه امروز هشدار داد و افزود: شادی و عادی‌سازی گناه از گناه بزرگتر است و کسی که حیا را کنار بگذارد، ایمان خود را از دست رفته می‌یابد.

نویسنده و پژوهشگر حوزه عفاف و خانواده مطرح کرد: این دسته، با عادی‌انگاری و حتی ترویج گناه، در معرض خطر جدی نابودی ایمان قرار دارند، در حالی که افراد پشیمان و نگران از گناه یک درجه به سلامت نفس نزدیک‌ترند. 

صادقی با اشاره به حدیثی از امام زین‌العابدین علیه‌السلام بیان کرد: «اِيـّاكَ وَ الاِبْتـِهاجَ بالِذَّنْبِ، فاِنَّ الاِبْتِهاجَ بِهِ اَعْظَمُ مِنْ ركُوُبِهِ.» (خطر نکن به اینکه از گناه خوشحال باشی؛ چراکه شادی به گناه از خود گناه بزرگ‌تر است.)

وی تأکید کرد: خوشحالی و افتخار به گناه، نشانه آن است که قلب انسان از توبه و پشیمانی فاصله گرفته و این حالت به تدریج سبب عادی‌شدن گناه و حتی ترویج آن در جامعه می‌شود.

صادقی اعلام کرد: حضرت امام صادق علیه‌السلام نیز درباره اهمیت حیا در حفظ ایمان می‌فرمایند: «لا إيمانَ لِمَن لا حياءَ لَهُ» (کسی که حیا ندارد، ایمان ندارد.)

وی اذعان داشت: بر اساس این احادیث نورانی، گناهکار پشیمان هنوز جرقه‌ای از ایمان و حیا در قلبش زنده است، اما کسی که به گناه افتخار می‌کند و ابایی از آن ندارد، در واقع حیای وی از دست رفته و در نتیجه سلامت ایمانش را در معرض خطر جدی قرار داده است.

صادقی درخصوص خطر ترویج و تشویق عملی یا زبانی دیگران به گناه هشدار داد و عنوان کرد: همواره مراقب باشیم مرتکب گناه نشویم و اگر هم دچار لغزش شدیم، هرگز به آن شادی و افتخار نکنیم، بلکه با پشیمانی صادقانه به سوی توبه بازگردیم و دیگران را هم به این مسیر دعوت کنیم.

خبرنگار/عاطفه وفائیان

شوکت سالاری
خبرنگار: شوکت سالاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید