به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، حسن افتخاری در مراسم بخاریهای فرسوده و افزایش بهرهوری گاز با اشاره به اهمیت استراتژیک این پروژه، بیان کرد: این تفاهمنامه حاصل ۱۸ ماه تلاش مستمر و برگزاری جلسات متعدد با حضور نمایندگان شرکت ملی گاز، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان است. علیرغم وجود اختلاف نظرات اولیه، با محوریت استانداری و حمایتهای شرکت ملی گاز، توانستیم بر چالشها غلبه کرده و به این نقطه مهم دست یابیم.
وی افزود: این پروژه با صرفهجویی ۴۶۶ مترمکعب گاز به ازای هر بخاری در طول پنج سال، ضمن بازگشت سرمایه به سرمایهگذاران، باعث هدایت گاز به سمت صنایع و جلوگیری از مصرف بیرویه در بخش خانگی خواهد شد. گاز، به عنوان یک سرمایه ملی، باید در بخشهای تولیدی و ارزشآفرین مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار بخاری در این پروژه، تاکید کرد که این اقدام، گامی موثر در جهت تحقق اهداف کلان صنعت گاز کشور خواهد بود.
نیازمند تصمیمات جدی برای عبور از چالشهای انرژی و اقتصادی
در ادامه غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت توافقنامههایی که اثر مثبت و ماندگاری برای کشور دارند، گفت: ما مسئولیت پذیرفتیم با علم به همه شرایط باید تصمیم بگیریم و تلاش کنیم از این وضعیت به بهترین شکل ممکن عبور کنیم.
وی با اشاره به تصمیمات گذشته که به گفته او “سرنوشت خوبی” برای کشور رقم نزد، به اهمیت ماده یک و دو برنامه چهارم و پنجم توسعه اشاره کرد و افزود: متاسفانه بر مبنای یک تصمیمات سیاسی و یک رویه غلط، کشور را به مسیری انداختیم که چالشهای جدی برای آن درست کردیم.
استاندار خراسان رضوی با انتقاد از مصرف بالای گاز در کشور، به وجود ۲۱ میلیون مصرفکننده بخاری گازی اشاره کرد و توضیح داد: تنها راه چاره برای قدرتمند و مقتدر ماندن کشور، حمایت از تولیدکنندگان است.
پیشرفت ۲ میلیون بخاری در طرح جایگزینی بخاریهای فرسوده و افزایش بهرهوری گاز
دینی، مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران اظهار کرد: این طرح که با مصوبه شورای اقتصاد و دولت در شرکت ملی گاز ایران در حال پیگیری است، نقشی کلیدی در صرفهجویی انرژی و افزایش ایمنی در بخش خانگی خواهد داشت.
وی ادامه داد: ما تاکنون دو فراخوان برای جذب سرمایهگذار برگزار کردهایم و با توجه به استقبال خوب، فراخوان سوم نیز در هفته آینده نهایی خواهد شد تا ۲ میلیون دستگاه باقیمانده نیز تعیین تکلیف گردند.
دینی با اشاره به مدلهای جدید بخاری که جایگزین مدلهای قدیمی خواهند شد، بیان کرد: این بخاریهای جدید نه تنها از نظر ایمنی بسیار پیشرفتهتر هستند و مشکلات ناشی از ناایمن بودن بخاریهای قبلی را رفع میکنند، بلکه با صرفهجویی حدود ۵۰ درصدی در مصرف گاز، بازدهی بالایی را نیز ارائه میدهند.
وی در تشریح نحوه اجرای طرح توضیح داد: برخی از تولیدکنندگان مانند شرکت آرام گاز و گروه صنعتی انتخاب، به صورت مستقیم هم تولید و هم نصب این بخاریها را بر عهده دارند. همچنین، در بسیاری از موارد، صنایع بزرگ مانند صنایع فولادی که مصرفکننده عمده گاز هستند، با سرمایهگذارانی چون گروه سپهر الکتریک مشارکت کرده و این طرح را پیش میبرند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران همچنین به گواهی صرفهجویی اشاره کرد و گفت: به ازای نصب هر بخاری جدید، گواهی صرفهجویی معادل ۴۶۶ مترمکعب در سال صادر میشود که پس از پنج سال، با شرکت سرمایهگذار تسویه حساب صورت میگیرد.
تاکید بر تولید ملی و مسئولیت اجتماعی در شرکت الکترواستیل
محمدزاده مدیرعامل شرکت الکترواستیل با اشاره به اهمیت حیاتی تولید در پیشرفت و موفقیت هر کشوری، بر نقش بیبدیل آن در تحقق استقلال و شکوفایی تاکید کرد.
وی با استناد به آموزههای دینی، به ویژه در زمینه رعایت حقوق کودکان و نسلهای آینده، اعلام کرد: اتلاف منابع، پایمال کردن حقوق این قشر و آیندهسازان کشور محسوب میشود.
وی با ابراز افتخار از تلاشهای مستمر گروه الکترواستیل در مسیر تولید، عنوان کرد: تمامی دستاوردهای این مجموعه از دل همین خاک ارزشمند به دست آمده و در صورت لزوم، فدای آن خواهد شد.
محمدزاده به تولید اولین یخچال در کشور توسط این شرکت اشاره کرده و اذعان داشت: این موفقیت حاصل ۱۰ تا ۱۲ سال تحقیق، بررسی، کار کارشناسی و سرمایهگذاری بوده است. نتیجه این تلاشها، صرفهجویی حدود ۶۰ درصدی در مصرف منابع بوده است.
وی همچنین به طرح تعویض ۲۰ میلیون بخاری فرسوده اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح میتواند صرفهجویی قابل توجهی در مصرف گاز سالانه کشور به همراه داشته باشد و گامی مهم در جهت منافع آیندگان تلقی گردد.
خبرنگار/مریم مزاری