به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان- فرهاد سرگلزایی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: در ناحیهای خشک و کمبرخوردار از منابع آبی زیرزمینی، شهری نوپا به نام سیب طی سالهای اخیر با چالش جدی در تأمین آب شرب روبهرو بوده است. این شهر که در سال ۱۴۰۰ از روستا به شهر ارتقا یافت، بهرغم برخورداری از عنوان شهری، همچنان با کمبود زیرساختها و شاخصهای توسعهی شهری، بهویژه در حوزه حیاتی آب، دست و پنجه نرم میکرد.
وی افزود: فاصله از منابع تأمین، پراکندگی انشعابات روستایی و نبود منابع پایدار در محدوده، موجب شده بود ساکنان سیب هر ساله در فصل گرما با تنشهای آبی شدید مواجه باشند. اما اکنون، با بهرهبرداری از ظرفیت سد ماشکید و اجرای خط انتقال اختصاصی، بارقهای از امید در دل مردم این شهر روشن شده است.
سرگلزایی تصریح کرد: شهر سیب طی سالهای اخیر با بحران جدی در تأمین آب شرب مواجه بود و عملاً منبع پایدار قابل اتکایی در شعاع چند ده کیلومتری این منطقه وجود نداشت. اگرچه در قالب مجتمع ۱۰۰ روستایی دشت سوران، تأمین آب این منطقه پیشبینی شده بود، اما به دلیل فاصله زیاد و انشعابات متعدد در مسیر، حجم آب ورودی به سیب پاسخگوی نیاز جمعیت آن نبود و هرساله شاهد تنش آبی شدید در این منطقه بودیم.
این مسئول گفت: با توجه به همین ضرورت، از ظرفیت منبع راهبردی سد ماشکید استفاده شد که با هدف تأمین آب پایدار مهرستان، سوران، روستاها و شهرهای مسیر طراحی شده بود. با تلاشهای صورتگرفته بهویژه در سالهای اخیر و با حمایت و پیگیری جدی استاندار و نماینده مردم شریف سراوان در مجلس شورای اسلامی، اجرای خطوط انتقال از سد به سمت مهرستان، هیدوچ و سوران تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: در این میان، شهر سیب بهعنوان یکی از نقاط مهم در مسیر، نیازمند خط انتقال اختصاصی بود که این مهم با مشارکت شرکت آب و فاضلاب در تأمین 9 کیلومتر لوله فایبرگلاس به قطر 300 میلیمتر و اجرای خط انتقال توسط شرکت آبنیرو به ثمر رسید. امروز خوشحالیم که آب به ورودی شهر سیب رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در پایان با بیان اینکه ساماندهی انشعابات، و اصلاح و توسعه شبکه نیز در برنامه اجرایی امسال شرکت قرار دارد، ابراز امیدواری کرد: با تکمیل این مراحل، مردم شهر سیب برای نخستینبار طعم آب پایدار و مطمئن را خواهند چشید.