به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، امیر نصیربیگی در نشست هم اندیشی با اهالی رسانه، با گرامیداشت روز شهادت شهید آوینی و هفته هنر انقلاب اسلامی، افزود: این جشنواره یکی از برنامه های سازمان در این راستاست.
وی با بیان اینکه آذربایجان خاستگاه اصلی موسیقی موغام است، گفت: امید است این دور از جشنواره نیز با همراهی مردم و اهالی رسانه تاثیرگذار باشد چراکه از دل مردم و برای مردم است
امیر نصیربیگی اضافه کرد: سال گذشته چهارمین دوره این جشنواره پس از چند سال وقفه برگزار شد و طبق هدف گذاری به عنوان رویداد استعداد یابی مد نظر بود که خوشبختانه به این نتیجه هم دست یافتیم.
وی همچنین برگزاری این جشنواره را فرصتی برای آموزشگاه ها و هنرآموزان آن ها دانست و ادامه داد: در فرصتی که هنرآموزان در این جشنواره می یابند و با کشف استعداد آن ها، از هنر این افراد در برنامه ها مختلف استفاده می شود که هفته فرهنگی و ایام نوروز از آن جمله بود.
نصیربیگی اعلام کرد: این رویداد هنری از روز جمعه به عنوان شب موسیقی موغام برگزار می شود که برگزیدگان سال گذشته در آن هنرنمایی خواهند کرد و چون در محوطه پردیس رسانه خواهد بود عموم مردم نیز از آن بهره مند خواهند شد.
راه یابی ۱۳۹ اثر به مرحله نهایی اجزای زنده جشنواره
دبیر پنجمین جشنواره سراسری موسیقی موغام نیز در ادامه موسیقی را از شاخصه های فرهنگی یک ملت نام برد و گفت: آذربایجان خاستگاه موسیقی موغام است که باید از آن صیانت و به نسل آینده انتقال داد.
غلامرضا میرزازاده با اشاره به اینکه جشنواره از رشد چشمگیری از نظر کمی و کیفی بوده است، اظهارداشت: پس از موسیقی جوان به اذعان دفتر موسیقی کشور این جشنواره دومین جشنواره مهم موسیقی در کشور است.
وی کشف استعدادهای جوان، معرفی آن ها به جامعه و ارتقای سطح کیفی آثار را از اهداف جشنواره عنوان و بیان کرد: این جشنواره در دو بخش الف و ب برگزار می شود.
میرزاده ادامه داد: این جشنواره موسیقی در دو بخش خوانندگی و نوازندگی برگزار می شود که بالغ بر ۵۰ نفر داور برای این دو بخش در نظر گرفته شده که از ۲۲ تا ۲۸ فروردین برگزار خواهد شد.
وی از ارسال ۳۵۲ اثر در بخش های مختلف جشنواره خبر داد و گفت: ۱۳۹ اثر از بین آن ها به مرحله نهایی اجزای زنده دست یافته است.
میرزاده زاده اضافه کرد: آثار رسیده به این جشنواره از ۲۸ شهرستان استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، تهران، البرز، همدان و خراسان شمالی است که بیشترین آثار متعلق به آذربایجان شرقی و تبریز و پس از آن اردبیل است.
دبیر جشنواره همچنین از برگزاری نشست های تخصصی موسیقی در دو بخش خوانندگی و نوازندگی با حضور اساتید هر حوزه به عنوان برنامه جنبی جشنواره خبر داد و افزود: همچنین نمایشگاهی نیز از ساز، کمانچه و ... در سالن جنبی سالن خاوران همزمان با روز پایانی جشنواره دایر می شود.