به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-در واپسین روزهای فروردین، پایتخت میزبان گردهمایی باشکوهی بود که با هدف تبیین، بازخوانی و بازطراحی مفهومی نو در حوزه زن مسلمان ایرانی برگزار شد؛ رویداد ملی «تبیینی راه سوم»، به همت جمعی از بانوان فعال فرهنگی سراسر کشور و با محوریت کتاب «راه سوم؛ الگوی متقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری».
این رویداد از عصر چهارشنبه ۲۶ فروردین در مجتمع سرچشمه، یادمان شهدای هفتم تیر آغاز شد و در آیین افتتاحیه، اردبیلی، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، با سخنرانی خود آغازگر برنامهها بود.در این گردهمایی سهروزه که تا صبح جمعه ۲۹ فروردین ادامه داشت، نمایندگان شرکتکننده در دو دوره کتابخوانی کتاب «راه سوم» که در دی ماه ۱۴۰۳ و ماه مبارک رمضان که متقارن با ایام نوروز ۱۴۰۴ برگزار شده بود، به همراه بانوان فرهنگی منتخب از تمام استانهای کشور، به بررسی راهکارهای میدانی، اجرایی و قابل تحقق برای پیادهسازی مفهومی پرداختند که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۱ آن را «الگوی سوم» در پیامی به کنگره بزرگداشت هفت هزار زن شهید برای زن مسلمان نام نهادند؛ الگویی فراتر از دوگانه سنتگرایی و غربزدگی.
یکی از بخشهای برجسته این رویداد، برگزاری کارگاههای تخصصی مدلسازی حلقههای میانی بود که بر مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۹۸ طراحی شده بود. در این کارگاهها، بانوان شرکتکننده ضمن بازطراحی عملیات فرهنگی و اجتماعی، الگوی اتصال منظومه فکری به کنشگری میدانی را تمرین کردند.مراسم اختتامیه پس از سخنان جناب حجت الاسلام امیری طیبی در موضوع «قیام حضرت زهرا سلام الله علیها» با مروری بر سه طرح برگزیده آغاز شد و با حضور استاد ارجمند سرکار خانم زینب شریعتمدار ادامه یافت. در ادامه سیدی، مسئول بانوان بنیاد خاتمالاوصیا، گزارشی از فعالیتهای صورتگرفته در این راستا ارائه داد.سه نویسنده کتاب «راه سوم»، خانمها فاطمه ترکان، هدی صادقزادگان و سمانه مقصودی نیز از مسیر پژوهشی و هفت سال تلاش خود برای تدوین این کتاب گفتند. اثری که به گفته استاد محمد شجاعی طاهرزاده در تقریظی که بر آن نوشتهاند:
«بسی موجب مسرت و امیدواریست که خواهران محترم... در جمعآوری و تنظیم سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با زن تحت عنوان «راه سوم» همت نمودند. امید است اهل تفکر و تحقیق با انس طولانی با این کتاب بیش از پیش متوجه افقی شوند که اسلام، به خصوص در این زمانه، در رابطه با زن مد نظر دارد. در آن صورت، بهخوبی روشن خواهد شد که زن هرگز در حاشیه کارهای اصیل و عمده نخواهد بود، بلکه هر حرکت اصیلی چنانچه همراه با حضور زنان نباشد، حقاً آن حرکت عقیم خواهد ماند؛ به همان معنایی که حضرت امام خمینی (رضوانالله تعالی علیه) فرمودند: «ما مفتخریم که بانوان ما، زنان پیر و جوان و خرد و کلان، در صحنههای فرهنگی، اقتصادی و نظامی حاضر و همدوش مردان، یا بهتر از آنان، در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.»»
حجتالاسلام کرمی، معاون پژوهشی مؤسسه انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود، ضمن قدردانی از زحمات مولفان کتاب، بر اهمیت ادامه مسیر تبیینی و کاربست الگوی سوم در سطوح گوناگون اجتماعی تاکید کرد.در پایان، جناب عبودتیان، مسئول بنیاد خاتمالاوصیا، با تأکید بر مسئولیت سنگین بانوان حاضر، ادامه مسیر را نه صرفاً مطالعه، که گفتمانسازی، شبکهسازی و اجرای عملیاتی مفاهیم این الگو دانست.بخش پایانی مراسم، با رونمایی رسمی از کتاب «راه سوم» و تقدیر از برگزیدگان دورههای کتابخوانی، نقطه عطفی شد برای آغاز مسیری نو، در تحقق واقعی زن تراز انقلاب اسلامی.